INVARTITURA SAU JOCUL DE-A INVARTITURA CU “PORUMBEII GALATENI”

INVARTITURA SAU JOCUL DE-A INVARTITURA CU “PORUMBEII GALATENI”

Zborul si invartitura sunt calitatile si caracteristicile de baza ale rasei Galateni. Din cele maivechi timpuri, crescatorii acestei rase au fost preocupati de selectionarea Galatenilor respectand caracteristicile de baza ale rasei si mai apoi de frumusetea exemplarelor in cadrul rasei, cautandu-se forme si metode de selectie in evolutie permanenta.
Crescatori celebri la vremea lor au creat linii célèbre de porumbei: Savescu, Ghita Rosu. Niciodata crescatorii acesti rase Galateni nu au fost adeptii lucrului unilateral (vezi Standardul oficializat din 2008). Chiar daca unii crescatori de Galateni au pastrat mai mult porumbei care nu joaca, nu constituie o greseala de selectie. Cunoscand tainele biologiei generale in privinta tavismului, veti constanta aparitia jocului la descendenti.
Orice extrema, in realitate, nu este benefica rasei. Este gresit a se face Galateni numai de joc sau Galateni numai de zbor. Sa nu face hopa-hopa pormbei fara durata, disparitie. Citind aceste articole, vedem ca porumbeii din rasa Roller au contribuit la crearea atat a jucatorilor cat si la zburatorilor din diferite rase. Specialistii nostri ignora istoria si au reusit sa-si bata joc de cea mai indragita, raspandita rasa Galateni din Romania.
Tot ce se scrie despre Galateni trebuie sa zboare mult, sa aiba disparitie obligatorie, sa joace foarte frumos, este un vis frumos pentru multi. Un lucru stricat de zeci de ani este greu de intors. Sa-i acceptam pe toti asa cum sunt, macar sa se zboare porumbeii Galateni si tot e bine. Scrisul e scris, practica ne omoara.

Torino,
Martie 2012

6 Responses to INVARTITURA SAU JOCUL DE-A INVARTITURA CU “PORUMBEII GALATENI”

 1. Alin Zamfirescu

  Ce pui frumosi !
  Galateni adevarati , s-a terminat cu listii si voiajorii germani de frumusete .

 2. Daca crescatorul reuseste sa realizeze 5 – 6 ore de zbor , cu 70 % din aceasta durata , pe palier de puncte si disparitie si cu joc in jnururi scurte si lungi , atunci putem sa spunem CA A RENASCUT JUCATORUL DE GALATI !!!

  Pana vor aparea acesti porumbei , avem doar extreme si este important sa constientizam acest lucru !!!

 3. O intrebare , pentru domnul Torino :
  Din cei 250 – 350 de Galateni pe care – i detineti , cati joaca ?
  Dorim un raspuns sincer , indiferent care este el .

  Asteptam raspunsul !

 4. La sfarsitul acestei saptamani , la noi la Cluj va fi mare Adunare Generala la Uniunii .
  Din ce se aude , din acest an , Sectiei de Zbor a Uniunii i se va acorda o importanta mult mai mare , aici alocandu-se fonduri suplimentare si alte facilitati si asta pentru a incuraja Sportul Columbofil la nivel de Uniune .

  In aceasta ramura , sacrificiile concurentilor sunt imense , sute de porumbei (sport) , sunt luati de uli sau deplasati de curenti si din acest motiv , Sectia de Zbor a Uniunii va avea un statut special .
  Domnul Cornea a inteles ca porumbeii sport trebuie sa fie pusi pe primul plan la nivelul Uniunii , fara sa neglijeze nici porumbeii de ornament , cei care se selecteaza fara prea multe sacrificii , la voliera .
  Noi cei din Cluj , va uram succes si zboruri cat mai bune in 2012 .

  Cu respect,
  Adi – Cluj

 5. Varzaru Nicolae

  Felicitari domnului Cornea Mihai pentru decizia sa de a acorda o atentie deosebita Sectiei de Zbor a Uniunii .
  La origini si el este un zburator de porumbei din rasa Jucator de Galati , participand cu porumbeii sai in competitii oficiale !
  Apare in clasamente , cu ani in urma , avand chiar rezultate notabile .

 6. Costel - Oradea

  Dupa cum se stie , in anul 2012 , Uniunea a marit pretul la inele , diferenta de bani de la pretul real , pana la 1 leu (acesta fiind pretul la care s-au vandut) , intrind in contul Uniunii .
  La atatea zeci de mii de inele care au fost vandute , este clar ca Uniunea de la Cluj are acum un cont frumusel , din care in iarna va cumpara CUPE superbe , MEDALII , DIPLOME , etc. .
  Cand ai bani iti permiti o FESTIVITATE de PREMIERE cum n-a mai vazut nici Parisul !

  Ma bucur , ca lucrurile merg bine si Uniunea de la Cluj concureaza de la egal la egal , cu celalalte structuri de organizare columbofila , existente in 2012 in Romania :
  1. FEDERATIA ;
  2. SECTIA de PORUMBEI de ZBOR de la MINISTERUL TINERETULUI si SPORTULUI ;
  3. U.A.C.Z. TARGOVISTE , care din acest an se modernizeaza ;
  4. ETC.
  Nu in ultimul rand , felicitam conducerea Uniunii , pentru implicare , seriozitate si perseverenta !
  Felicitari , nea Soare , felicitari Mihaita , felicitari Oti !
  Pe Darius l-am regasit tot mereu , in interesantele interviuri columbofile , pe care le realizeaza cu atata profesionalism .
  Cel cu nea Misu de la Craiva a fost fantastic .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*