NU STANDARDUL FACE PASAREA, CI PASAREA FACE STANDARDUL

NU STANDARDUL FACE PASAREA, CI PASAREA FACE STANDARDUL

Nu pot exista 2 rase cu fenotipuri identice, Jucatori sau Zburatori de Galati. Ce i se cere unui Jucator de Galati? Sa zboare in zona vizibilitatii, se cere un joc bun, fara pierderi de inaltime, fara caderi in zbor. Sa joace pe verticala, strans, rapid, atat de rapid incat nu se poate numara.

Ierarhizarea in clasament a stolurilor de Jucatori se face peste tot in lume pe baza punctajului obtinut pentru zbor in care se adauga punctajul pentru joc. Jucatorii nu se pot compara cu Zburatorii.

Jucatorul de Galati zboara in medie 5-7, sa pastram durata zborului punand accent pe imbunatatirea jocului. Galatenii de zbor fara joc (dau si joc) pot concura cu Tipplerii.

Numai zburand veti invata. Niciun regulament de zbor nu te invata mai bine decat practica. Zburati, zburati, zburati ! Un porumbel de mare zbor, 8-10 ore, poate sa joace cand vrea el, nu cand comanda necunoscatorii.

In Romania, toti porumbeii din rasa Galateni ar trebui sa fie insotiti de fisele de zbor. Ascultati pe cei care zboara porumbei Galateni si au rezultate, in rest povesti. Cititi cu atentie un material vechi, vor urma si altele.

Trageti concluziile!

9 Responses to NU STANDARDUL FACE PASAREA, CI PASAREA FACE STANDARDUL

  1. Trezitiva domnule Vasile Margineanu , inviati pentru cateva ore , sa vedeti ce a mai ramas !
    Noi cei nascuti in anii 1980 – 1990 , nu suntem vinovati de dezastrul actual , ce s-a abatut asupra Galatenilor ; Vinovati sunt cei batrani , pe care i-ati bagat in curtea dumneavoastra si n-au invatat nimic !!!!!!!!

    • Domnule Vladutz sa duceti piumrbeoi la diferite distante trebuie ca acestia sa fie invatati la dumneavoastra sa fi iesit pe afara,sa dea ture in jurul casei,s.a.Daca ati avut piumrbeoi afara si sunt invatati la dumneavoastra de ceva timp 4-5 luni ii puteti duce.Dar mare grija..Nu va sfatuiesc sa’i zburati iarna din cauza timpului rece si a pradatorilor in special.Incepeti in primavara zborurile cu ei cand o sa fie mai cald, cu 10-15 zile inainte lasatii afara sa dea jos din greutatea acumulata in timpul iernii.si incepeti treptat 2km,5km,10km,12km,etc.In urma zborurilor probabil o sa se mai piarda din ei..doar cei buni vor ramane.Sper ca v’am ajutat cu cv’a.bafta si numai bine Mr.DeePsideJohnny

  2. Adita - incepator

    Tare , tare de tot acest material !
    Va rugam sa puneti pe sticla , pentru a avea si noi acces la ele , toate documentele de arhiva ce le detineti .
    Asta daca bineinteles mai aveti si altele .
    Se citesc mai greu , dar merita facut un efort , pentru a vedea cum a fost cu adevarat Galateanul !
    Citind documentul de mai sus , mi-am dat seama , ca actualii crescatori de varsta a treia , care teoretic ar avea un cuvant de spus , zic numai prostii .
    Fac insa acest lucru pentru a-si proteja porumbeii pe care ii au astazi in cotete .

  3. Asa trebuie sa fie GALATEANUL , cum scrie in documentul de mai sus :
    1. Sa zboare 10 ore . (durata) ;
    2. Sa joace lung , pe verticala si diagonala . (jocul);
    3. Sa zboare un mare procent din durata zborului , la inaltime de puncte si disparitie , nu la joasa si medie , ca doar nu sunt berze . (calitatea) ;
    4. Sa aiba finete , nu sa arate ca voiajorul , asa cum ne sunt prezentati azi la crescatorii din Bucuresti si Galati. (aspectul) .
    Vine Dorin si ne spune ca Galatiul este locul de bastina al Galateanului …
    As tace naibii din gura , galatenii (crescatorii din Galati) , azi in procent de 90 % , sunt niste mercenari ce fac in laboratoare porumbei Galateni de ornamen , pentru a lua banii clientului .
    Si ce bani ?

    • Excelent! Multumim foarte mult pretnu poze,atat eu cat si prietenii mei intentionam sa concuram cu ceasuri(cel mai probabil mecanice) in 2012 si ne este de foarte mare folos acest material,sper ca pana atunci sa poti posta si un filmulet.Inca o data multumim foarte mult Sergiu! Liviu

  4. Vasilica Bulucescu

    Dl. Nicolaescu inca de pe atunci aceste tendinte spre frumusete au existat dar acei crescatori deosebiti nu sau lasat dusi de val,si-au vazut de drumul lor,de pasiune ,nu sau lasat corupti de comert,nu au luat boala “frumuseti” si nu si-au dat sufletul la schimb pe sohomeri ori pe satineti.Cinste lor!

    • Ma bag si eu putin in discutie elcsriirine se fac cam in luna noiembrie si atunci trebuie platita taxa pentru federatie (~40 ron nu mai stiu sigur) si tot atunci se platesc si inelele (~ 0,60 ron/buc, iti poti lua cate vrei). Pe urma mai trebuie platita taxa la asociatia la care esti inscris, asta depinde de fiecare asociatie. Inainte sa inceapa concursurile se plateste taxa de zbor, in functie de numarul de porumbei si etapele care se fac in anul respectiv. In mod normal platesti o suma pentru fiecare porumbel cu care vrei sa concurezi (de ex. 6-7 ron/porumbel) si asta e pentru toate etapele din anul respectiv. Doar etapele de fond cred ca se platesc separat. Poti sa zbori cati porumbei vrei, poti sa sari peste cate etape vrei sau poti sa nu concurezi deloc. admin

  5. Popescu Claudiu

    La Galati , mai participa cineva in competitii cu porumbei Galateni ?
    Daca da , cati au participat in anul 2011 ?
    Ne poate spune cineva ?

    • Ms Nicu, dar pedigreeul chiar daca arata cea ce au putut rlaziea parintii, u poti sa iti faci o idee despre acel porumbel, nu mereu puyy ajung campioni chiar daca parinti sai au rlazieat asta, dar fara acea hartie e mai greu,dar prima faza a unui porumbel bun, bn depinde si ce origine are,dar iel in primul rand penele trb sa le aiba matasoase, sa aiba musculatura, porumbelul sa fie usor cand il tii in mana, oricat ar fi de voluminos iel trb sa fie ft usor si scurt in aripa dar lung in pana.Iar in leg cu porumbeii puturosi,ai si u dreptate dar porumbei trb sa zboare macar 60:00min mai ales puy pt a fi in forma,un porumbel bun si sanatos cam asta ii e zborul,dar nu invarteala roata casei,sa plece din zona si apar dupa o ora sau chiar 2 ,sunt ft mandru de ai mei dar in fiecare an am maxim 2 puy care revin mai repede ca toti au rezultate bune ,asta ma bucura ft mult dar nu multi raman asa si la maturitate dupa concurs revin la normal.Am si eu un mascul e ft lenes de multe ori nici nu pleaca cu stolul sau pleaca,plesnind din aripi si revine bn e si ft impunator si nici un alt mascul nui calca teritoriul dar e ft lenes la zbor dar are norma facuta intr-un an pe atunci zburam cu frati olaru,oricum mult succes si tie si Vant in pene Asandei Cristian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*