ASOCIATIA CRESCATORILOR DE PORUMBEI JUCATORI DE GALATI ROMANIA ISI EXPRIMA PUBLIC PROFUNDA INDIGNARE LA ADRESA VOLUMULUI II AL CARTII “RASELE DE PORUMBEI ROMANESTI” SEMNATA HERMAN CONSTANTINESCU&CO

Jignirea la adresa intregii lumi columbofile romanesti a inceput cu volumul I al cartii “Rasel de porumbei romanesti”, pe care troneaza mandru un porumbel din rasa……CRET MAGHIAR, rasa care nu are absolut nici o legatura cu vreo rasa romaneasca. Poate decat cu originile autorului.
Volumul II, dedicat raselor de porumbei jucatori si rolleri, ne prezinta o coperta “umpluta” cu un baltat pe vanat de Galati care aduce mai mult cu tipul de expozitie decat cu cel care presteaza.
Toate bune si frumoase pana la lecturarea descrierii celei mai reprezentative rase romanesti – Jucatorul de Galati.
Domnul doctor in columbofilie nici macar nu are habar in ce an a aparut cea mai reprezentativa lucrare a columbofiliei romanesti: “Cresterea porumbeilor” de St. Peterfi – 1963.
Citat:
“Rasa a fost descrisa amanuntit in anul 1961 de carte Peterfi.”
Dar, asa cum reiese din urmatoarele pagini, Peterfi nu prea a fost bagat in seama, dandu-i-se credibilitate totala tovarasului Bonatiu.
Mai mult, aflam cu stupoare ca rasa s-a format in anul 1400. SOCANT!!! Jucatorul de Galati are cam de 3 ori varsta pe care o stim din toate cartile scrise de autori in deplinatatea facultatilor mintale.
Dar poate cel mai socant paragraf este urmatorul:
“Principalele localitati in care este raspandita (rasa) sunt: Galati, Brasov, Cluj, Bistrita, Timisoara, Lugoj, Sibiu, Constanta, Harghita.”
Oare acest doctor Herman Constantinescu, in zbuciumatele documentari a auzit de Margineanu, Caim, Petrica Tanase, Pusta, Nitescu, Cristescu, chiar si Torino (cu care a stat la aceiasi masa), sau….Misu Ungureanu, Matei Smadu, Pompi Cheslar, etc???? Toti acestia au avut cumva porumbeii in………Harghita?????
Alta aberatie:
“Trebuie specificat insa ca rareori gasim stoluri care sa aiba o durata de zbor mai mare de 1-2 ore”
……….poate la Harghita!!!!!
Domnule Herman, erati la un click distanta de niste clasamente publice pe internet unde gaseati zboruri OFICIALE de 3-4-5 ore si chiar mai mult.
Mai mult, ne este prezentat si un standard in care (re)gasim DUBLUMOTATII, numai ca acum sunt pe cale de disparitie. Pai………ar trebui sa punem umarul sa-i salvam sa nu cumva sa se piarda. Sau, mai bine, ii aducem din Bulgaria ca sunt gata facuti acolo. Domnule Herman, daca va documentati si in alte zone decat cele enumerate mai sus, riscati sa aflati chiar adevarul si anume ca acesti dublumotati nu au existat niciodata in cadrul rasei de Galati ci ca rasa distincta in Bulgaria. Daca ar veni cineva la dumneavoastra domnule Herman si v-ar spune ca Jucatorul de Ardeal este si in varietatea cu floare in piept, cum ati reactiona????????
Citat:
“Barbia este scobita”
DA, este scobita la exemplarele din incrucisari manifestate cu diferite rase de pescarusi!
La aptitudini de zbor, daca va deranjati domnule Herman sa deschideti si cartea lui Peterfi, aflati ca mai exista si o varietate de zbor de durata fara joc. Acelasi lucru puteati afla si din “Farmecul columbofiliei” a lui Bonatiu.
Pe langa minunatul standard mai aflam si un regulament de zbor unde se acorda 5 puncte pentru “jocul simplu de o tumba”. Parca era o rasa de rolleri la care se apreciaza jocul lung, nu de o tumba……..

Domnule Herman, in urma celor scrise de dumneavoastra in acest volum II, concluzionam ca, in momentul cand la Cluj v-a fost aruncata cartea pe jos, acolo trebuia sa ramana. Acolo pe jos ii era locul.
Asociatia crescatorilor de porumbei Jucatori de Galati Romania v-a intins o mana si v-a promovat aceasta mizerie columbofila fara sa stie ce contine. Ne cerem public scuze fata de membrii nostrii carora le-am recomandat sa o cumpere!
Va somam domnule Herman Constantinescu sa va cereti public scuze fata de toti crescatorii de rase romanesti (pentru jignirea adusa prin coperta volumului I) si fata de crescatorii de Jucatori de Galati care nu accepta mizeriile scrise de dumneavoastra si va invitam pe site-ul nostru la sectiunea “Carti” sa va documentati din adevaratii autori romani si sa le studiati referirile la adevaratii “galateni”

P.S. Domnul Peterfi pentru a se documenta despre Jucatorul de Galati a facut poteca la domnul Margineanu in Bucuresti! Dumneavoastra cum v-ati documentat? Telefonic cu……Catalin Ionescu?

26 Responses to ASOCIATIA CRESCATORILOR DE PORUMBEI JUCATORI DE GALATI ROMANIA ISI EXPRIMA PUBLIC PROFUNDA INDIGNARE LA ADRESA VOLUMULUI II AL CARTII “RASELE DE PORUMBEI ROMANESTI” SEMNATA HERMAN CONSTANTINESCU&CO

 1. Dorel Iordachescu

  Va rog eu , nu-l mai certati pe baiat . Este si el tanar si nu cunoaste toate aceste detalii .
  Dupa parerea mea , nu a facut toate aceste greseli intentionat si din lipsa de informatii .
  Mai exista si posibilitatea ca cel care i-a furnizat datele despre porumbelul jucator de Galati sa o faca cu rea intentie . Multi sunt aceia care din dorinta de as promova propriile exemplare din cotet , denatureaza realitatea .
  Totusi va rog eu iertati-l , desi din exemplele de mai sus , a facut ceva greseli in lant .
  Eu zic ca daca isi cere scuze public , greseala recunoscuta poate fi pe jumatate iertata .

  Sa auzim numai de bine !

 2. Avramescu Adrian

  Sunt clasamente pe internet 2010 , 2011 , 2012 , care demonstreaza negru pe alb ca la Roller Club si la Uniune s-au realizat zboruri de 2 ore si 30 min . , de 3 ore , de 4 ore , etc. !
  Citat :
  ,,Rareori gasim stoluri care sa aiba o durata de zbor mai mare de 1-2 ore .”
  Ce ne facem daca tot pe internet , analizam clasamentele celor de la Dacia , unde durata zborurilor in multe situatii este de 4-5 ori mai mare ,
  decat cea prezentata de domnul Heman .
  Sa nu vrea acest domn Herman sa ia in calcul rezultatele oficiale realizate in ultimii ani de domnii Didi Hiriscau , Vlad Hadarau , Fane Raiciu , Nicu Gheorghe , Piussi Torino , Leas Armando , Zamfir Adrian , Ionut Barboianu , Chelu Emilian si lista ar mai putea continua .
  De ce a facut domnul Heman acea afirmatie cu ,, 1-2 ore” , nu mai Dumnezeu stie !
  Totusi este revoltator , fara sa se supere nimeni .
  Ce parere au conducerile asociatiilor si cluburilor despre acest lucru ?

 3. Se pare ca isi merita paruiala ce era sa si-o ia de la Vladut ,ce dansa babele si le lingea labele la intruniri inalte !Poate la viitoarele expoziti,ori alte prezentari se gaseste vreunul sa ii dea cu ea in cap, ca obrazul il are ca talpa de opinca.

 4. Constantinescu Herman

  Buna ziua.
  Cred ca am dreptul la replica, desi o parte din acuzatii sunt de rea vointa. Am primit mai multe aprecieri si critici prin telefon, e-mail de la diversi crescatori, dar toate criticile au fost obiective, constructive, amicale.
  Dumneavoastra pur si simplu ma jugniti, nu doare pe mine ca medic veterinar si profesor cu toate gradele stiintifice si profesionale ci si pe inca 3 profesori universitari de presitigiu. Nu ma supar daca cineva aduce critici, pentru ca totul este perfectibil. Sa va dau un exemplu: pentru proiectarea unei masini de zeci de mii de euro lucreaza sute de ingineri si totusi masinile respective sunt uneori criticatre in reviste de specialitate. Asadar nici cartea noastra nu e perfecta, dar lasati-ma sa va contrazic la cateva aspecte:
  1. pe coperta volumului 1 apare un porumbel cret sub forma de ilustratie, deci nu e nici francez, nici maghiar. Pentru designul copertei nu noi suntem responsabili ci persoana pe care gasiti la rubrica: design coperta.
  2. Pe volumul 2 apare un porumbel jucator de Galati de calitate mediocra. Si care problema? Nu apar la expozitii asemenea exemplare.
  3.Peterfi are carti editate in anii 1961, 1963, 1970. Daca doriti trimit copertele sub forma scanata.
  4.Figura cu aria de raspandire este orientativa, asa cum scrie sub figura respectiva.
  5. In legatura cu jucatorul de Galati exista cele mai multe ambiguitati, asadar puteam sa sriu orice, tot primeam niste critici. Cititi pe diferite forumuri si aflati care e treaba.
  Recunosc ca, cartea contine greseli ca toate cartile, dar poate exista personane care scot o carte perfecta, fara greseli. Sa vedem!

 5. Foarte multe greseli grave , in aceasta carte !
  Sunt greseli care lezeaza demnitatea anumitor crescatori , din anumite zone geografice cu traditie si rezultate exceptionale in competitii , cu porumbei din rasa Jucator de Galati .
  Grav este ca autorul , din cele 3 (trei) varietati ale rasei jucator de Galati , nu vorbeste decat despre varietate a-3-a , cea de Joc .

  1. Varietatea de joc si zbor , cu bareme de durata si altitudine , dar si cu bareme de jnururi lungi si scurte , nu este mentionata in cartea domnului Herman .(La aceasta varietate , in ultimii 4 ani , s-au realizat an de an zboruri omologate cu o durata de 2 – 5 ore si cu joc de calitate . Sunt foarte multi crescatori care se respecta si tin la blazonul lor).

  2. Nici varietatea de zbor , fara joc , a Galateanului nu este mentionata in aceasta carte, in conditiile in care , in tara , sunt 100 – 200 de crescatori care cresc aceasta varietate a galateanului si sunt cateva mii de exemplare de porumbei de acest tip .
  Toti autorii de carti cu specific columbofil , vorbesc despre aceste 3 varietati ale rasei Jucator de Galati , numai domnul Herman pe doua dintre ele , le omite !

  Cat de frumos scrie domnul Peterfi :
  ,,In cadrul rasei Jucator de Galati , exista exemplare care nu prezinta joc , dar care la zboruri de durata si altitudine , concureaza cu tippleri.”
  Genul acesta de exemplare le crestem de peste 40 de ani , iar bunicii nostrii le-au crescut de acum 70 de ani .
  Respectabilul scriitor Ovidiu Leonte , i-a avut in cotet si i-a selectat !
  Aici vorbim in primul rand de informare , de putina cultura columbofila si de foarte multa practica .
  Columbofilia nu se face la calculator !
  Intrebati-l pe nea Puiu Surdeanu , cate sute de zboruri de calitate , cu o durata de peste 6 ore de zbor , a vazut el la porumbeii Galateni , varietatea zbor .
  Acesti porumbei care presteaza , au fost si mai sunt si foarte placuti (frumosi) .
  E GRELE TATA CU SPORTUL ACESTA !!!!!!!!!!!

 6. Alexandru - Bailesti

  Brasovul , Lugojul ,Timisoara , Sibiul si Harghita …
  Cine mama naibi creste , selecteaza si zboara Jucatori de Galati acolo ?????
  NIMENI !!!!
  Mai mult de jumatate din localitati sunt puse naspa , in timp ce acele localitati care duc greul in competitii la aceasta rasa lipsesc .

  Iar asta cu figura cu ,,aria de raspandire este orientativa” , ne subestimeaza inteligenta !

  Din pacate , pentru cine citeste aceasta carte ramane stupefiat cand afla ca la Braila ,Bailesti , Craiova , Calafat , Severin , Bucuresti ,etc. , nu se cresc Galateni (ne fiind mentionate aceste localitati) , in conditiile in care acolo se desfasoara 80 % din competitiile la care participa porumbei Galateni si clasamentele sunt de ani de zile pe toate site-urile !

  Imi este greu sa cred , ca legat de aria de raspandire , aceasta figura – harta , nu a fost grav denaturata intentionat !
  Daca cei rau intentionati v-au dezinformat , erati obligat sa verificati informatiile .
  Pe romaneste , VATI CAM DAT CU MORISCARII , pe fata !!!
  1.Si la aria de raspandire ;
  2.Si la varietatea din cadrul rasei , descrisa ca prestatie ;
  3.Si la regulamentul de zbor .
  4. Etc.
  Tot pe romaneste , i-ati facut jocul lui Vlad Hadarau , desi la Cluj va aruncat cartea pe jos !
  Nu mi se pare corect .

 7. Barboianu Ionut

  Domnule Herman, ne credeti tampiti???
  Tot dumneavoastra sunteti persoana lezata?
  Stiti vorba aia romaneasca…..”daca taceai, filosof ramaneai”?

  1. Este cea mai penibila scuza pe care o puteati debita: pentru reprezentarea de pe coperta vinovati sunt graficienii! Banuiesc ca pentru continut trebuie sa tragem de urechi…tipografii, nu??
  Domnule Herman, orice dobitoc care are habar de aceste rase stie ca porumbelul Cret Francez are si un motz in cap iar cel Maghiar nu are. Acel porumbel este Cret (Frezat) Maghiar. PUNCT. De ce nu a putut fi un Castaniu, un Dungat Romanesc, un Ciung, etc.???

  2. Ati vazut dumneavoastra acel porumbel la zbor ca sa-l catalogati de calitate mediocra?

  3. Peterfi nu a editat nici o carte “Cresterea porumbelului domestic” in 1961. De fapt nu a editat nici o carte “Cresterea porumbelului domestic” (asa cum gasim in bibliografia din cartile dumneavoastra). Operele sale s-au numit: “Cresterea porumbeilor” (sic!). Alta dovada de incultura columbofila, domnule doctor!

  4. Nu s-a referit nimeni la nici o figura. Referirea este facuta exact la citatul din articolul de mai sus:
  “Principalele localitati in care este raspandita (rasa) sunt: Galati, Brasov, Cluj, Bistrita, Timisoara, Lugoj, Sibiu, Constanta, Harghita.”
  Si nu este deloc orientativ.

  5. Ambiguitati spuneti dumneavoastra in carte, domn doctor! Cu putina documentare dispartea orice ambiguitate, documentare pe care dumneavoastra nu ati facut-o. Ati facut-o tipic romaneste: las-o ca merge si asa! cartea sa iasa…..banul sa curga!

  Domnule doctor, decat sa cautati niste scuze penibile pentru aberatiile pe care le-ati scris, consider ca era mult mai diplomat si de bun simt sa va faceti mea culpa si sa recunoasteti ca ati facut unele greseli impardonabile.
  Domnule Herman, nu poti scoate o lucrare pregatindu-ti din timp scuza: nici o carte nu e perfecta si indiferent ce as scrie,tot vor fi critici. Este o dovada de imaturitate. Pe Peterfi de ce nu l-a contestat nimeni?
  In incheiere, domnule doctor, in numele Asociatiei crescatorilor de porumbei Jucatori de Galati Romania, va intreb: unde v-ati documentat pentru rasa Jucator de Galati???????

 8. Constantinescu Herman

  pagina 35 jocul trebuie sa fie cat ma lung, 20-50 m, fara cadere pe pamant si se poate realiza pe o parte sau pe doua parti, inspre spate dar si in fata.
  pagina 36 Jocul este de preferat sa fie cat mai lung, dar nu sunt liposite de valoare exemplarele cu jocuri cat mai scurte de 1-2 m
  pagina 36 exista un grup de crescatori care cresc varietatea fara joc,……..
  pagina 36 Astfel in unele localitati se cresc variatati fara joc, avand ca unic scop prelungirea duratei zborului, aceasta urmand sa fie cat mai indelungat posibil.
  pagina 39 In general baltatii pe vanat sunt excelenti porumbei de joc, facand snururi de 20-30 tumbe. Durata de zbor la unele exemplare este de 8-10 ore…….
  pagina 40 – jucatori, care zboara 5-6 ore si fac 1-10 tumbe in aer, in medie 4-5.
  Calitate de jucator presupune deja pe acela de zburator (Vlageanu, 1988)

 9. Alo , domnule scriitor , ce replica este aceasta pe care o dati la punctul 5 al comentariului dumneavoastra?
  ,,Cititi pe diferite forumuri si aflati care e treaba.”
  Pai pe forumuri intra toti impostorii si toti trepadusii care nu au nici o treaba cu rasa Jucator de Galati si cu competitiile realizate cu porumbei din aceasta rasa .
  In loc sa va deplasati in teritoriu si sa va informati de la campioni , atunci cand scrieti o carte ,va informati de pe forumuri ?
  Doamne Sfinte Sisoie , mare iti este gradina !

 10. Buna ziua .
  Baiatul asta a scris o jumatate dintr-o carte , ma refer la volumul doi , fara sa cunoasca rasa despre care scrie.
  Este ca si cum m-as apuca eu acum sa scriu despre Ciobanescul Mioritic , fara sa stiu mai nimic despre el.
  Galateanul asta este un brend domnule Constantinescu , nu este o jucarie.

  Cu stima,
  Avram Mihai

 11. Salutare tuturor nu cred ca numai autori cartilor sant de vina ca nu se cunosc jucatori de galati vina este in mare parte si a crescatorilor cand sa facut ultimul standard in 2009 nu sa interesat nimeni ce porumbei sint in tara sa facut un standard pe placul celor din comisia de standardizare a uniuni sa dat o singura forma a capului si ciocului cu toate ca sant foarte multe forme de cap si cioc sa mai spus si faptul ca jucatorul de galati obligatoriu trebuie sa joace ceva foarte gresit as vrea sa va spun ca an zona turda sant printre cei mai mari moriscari din tara nu o spu eu se poate vedea pe saitul RCR dar vreau sa va spun ca din moriscari ies pui care nu joaca sau joaca dupa doi trei ani an legatura cu jocul am arbitrat patru ai la rind porumbei lui VLAD HADARAU si vreau sa va spun ca nu juca mai mult de un porumbel in stol se pot vedea rezultatele lui HADARAU pe saitul RCR asa ca sa nu ne miram ca scriu alti magari despre galateni si ce este mai dureros este faptul ca vin sa faca standarde sau regulamente de zbor oameni care nu prea au cunostinte de jucatori de galati exemplu DINA MERGEANI si mai sant si alti am dat astea doua exemple pentru ca sant doi dintr cei care au sustinut ca porumbei jucatori de galati obligatoriu trbuie sa joace ceva total gresit cine creste aceasta rasa cu adevarat si a zburat acesti porumbei nu poate sa sustina acest lucru iar despre varietatile galateanului din tote zonele tari ar fi bine sa se ajunga la un consens sa nu mai fie atatea discuti despre forma lor sau uni joaca sau alti zboara si nu joaca sa infintat ACPJGR unde neam adunat de prin toata tara iubitori acestei rase si vom demonstra ca jucatorul de galati ZBOARA JOACA SI ESTE SI UN PORUMBEL FRUMOS si sper ca o sa se faca si un standard dupa galateanul din toate zonele tari as vrea sa spun in incheire fiecare crescator de porumbei este liber sa creasca ce porumbei ii plac si sa vina in concursuri sa demonstreze de ce sant mai buni porumbei lui numai bine tuturor

 12. Constantinescu Herman

  Buna ziua tuturor.
  As vrea sa mai fac cateva precizari:
  In pagina 34 am amintit ca este rasa care se bucura de cea mai mare popularitate, este raspandita la nivelul intregii tari…….Este vreo problema ca avem crescatori si in Harghita? Vreau sa va spun ca avem crescatori si in judetul Covasna. Deci repet avem crescatori in Sfantu Gheorghe si Targu Secuiesc. Ba mai mult, si eu ma ocup cu cresterea porumbelului jucator de Galati de 10 ani, iar tatal meu avea jucatori de Galati acum 50 de ani. Oricine doreste pot sa-i trimit sub forma scanata cataloagele expozitionale din Targu Secuiesc in care se vede negru pe alb ca am expus cu regularitate acesti porumbei. Dar sa nu ramanem la nivel local, in 2009 am expus porumbei jucatori de Galati in Szekesfehervar din Ungaria, unde a fost arbitrat de arbitrii europeni si un exemplar a primit 96 de puncte. Oricine doreste, sa-mi trimita o adresa de e-mail si va primit sub forma scanata diploma de campion pe care am primit-o in cadrul expozitiei amintite. Porumbeii mei au fost expusi in Brasov, Cluj, etc. Alaturi de jucatorul de Galati mai am Rolleri orientali cu care am participat la Expozitiile Nationale din ultimii ani si la Expozitia Europeana din Leipzig in acest an. Verificati catalogul EE, daca doriti. Va astept sa vizitati chiar crescatoria.
  In pagina 63 din figura 19 reiese ca porumbelul jucator de Galati este crescuta inclusiv in Bucuresti.
  Referitor la barbie atat Bonatiu cat si Peterfi scrie ca Galatenii au barbia scobita. Aceasta infromatie aveti in cartea lui Peterfi editata in anul 1961, REPET 1961. Oricum este un amanunt relativ.
  Sunt constient de faptul ca multi crescatori au rezultate remarcabile la zbor, dar daca vizitam n crescatorii nu cred ca toate lumea se va lauda cu rezultate de zbor de 5-6 ore. Eu am scris ca rareori gasim stoluri cu o durata mai mare de 1-2 ore. Nu uitati apare cuvantul RAREORI. In pagina 36 am scris foarte clar ca exista si varietatea de zbor fara joc, aspect pe care am accentuat si in aliniatul doi, tot pe pagina 36.
  Am mai spus si repet ca pe coperta primului volum apare un porumbel cret creat artificial pe calculator sub forma de ilustratie in scop de marketing de catre responsabilul de design coperta de la editura. Chiar daca nu ati stiut de continutul cartii, totusi in momentul in care ati postat pe site cele doua coperte, ati vazut cum arata. Am dovada pe mail ca dvs. v-ati oferit sa faceti reclama. Pe volumul 2 apare un porumbel mediocru spre bun. Nu uitati ca si la expozitii avem exemplare intre 90-97 de puncte.
  Referitor la dublu motati eu am preluat informatia din revista Porumbelul din 2005, si in paranteza am trecut numele domnului inginer Ionescu Catalin (pagina 37) Am vazut si la expozitii asemenea exemplare. Deci nu prin convorbire telefonica am primit aceasta informatie, desi nu neg ca am vorbit cu nenumarate crescatori si prin telefon si am vizitat foarte multe crescatorii din tara si strainatate.
  Abordarea rasei a fost echidistanta din toate punctele de vedere si nu cred ca am jignit pe nimeni, in schimb nu poti si nici nu trebuie sa multumesti pe toata lumea.
  Repet nu neg faptul ca cartea contine greseli. De exemplu recunosc ca avem o greseala de tehnoredactare in pagina 43 unde sub figura cu jucatorul de Galati galben baltat am trecut negru baltat. Desi e greseala de tehnoredactare e o greseala.
  Am peste 30 de carti columbofile, sa nu mai vorbim de reviste si credeti-ma exista greseli si in cartea profesorilor universitari din GERMANIA, nu numai greseli mici ci si greseli mai mari.
  Va multumesc

 13. Bidirliu Sergiu

  Ha ha ha . EU am avut pui care au zburat 4 ore !

 14. Un prieten din Cluj

  Felicitari pentru comentariu domnule Didi Hiriscau !
  Ati fost la inaltime !
  La experienta competitionala pe care o aveti , dumneavoastra chiar sunteti in masura sa scrieti carti despre galateni , sa faceti un standard corect al acestei rase si sa faceti un regulament de zbor corespunzator pentru fiecare din cele 3 varietati ale jucatorului de Galati .
  Pt. domnul Avramescu Adrian , com. 2 :
  - Ce cauta numele lui Vlad Hadarau , alaturi de campionii pe care i-ati enumerat corect la comentariul nr, 2 ?
  Baiatul acesta are o singura etapa de calitate omologata , atunci cand zbura cu asociatia Bistrita .
  In rest , in decursul anilor , clasamentele au dovedit ca porumbeii lui nu zboara , iar la joc sunt corigenti.
  Cand dintr-un lot de 50 de porumbei , domnului Vlad Hadarau ii joaca doar 5 , ar fi de bun-simt sa nu mai vorbeasca despre joc .(Stie el despre ce vorbesc !)
  In schimb , el si compania , introduc miseleste in standard , articolul in care delireaza cum ca Galateanul trebuie obligatoriu sa joace .
  O dovada de IPOCRIZIE cum rar iti este dat sa vezi !

 15. Gabi - Bucuresti

  Felicitari sincere columbofililor Costin Nelu si Ciocan Sorin , ambii din Galati !
  Astazi deschizand site-ul Asociatiei Crescatorilor de Porumbei Jucatori de Galati din Romania , la rubrica membii , am gasit pozele celor doi .
  Din suflet le spun felicitari , pentru demnitatea si verticalitatea de care au dat dovada !
  Sa intri in cusca cu lei , sa concurezi cu super-staruri gen Fane Riciu (Bucuresti) , Zarafu Remus (Drobeta Turnu Severin), Piussi Torino (Bucuresti) si Zamfir Adrian (Bucuresti), este cu adevarat un act de curaj .
  Domnul Ciocan Sorin , crescator din Galati , iubitor de galateni varietatea zbor , va concura in cadrul acestei grupe si va forta prin profesionalism si munca , intrarea in careul de asi al acestei grupe .

  O situatie asemanatoare este la grupa de zbor si joc , unde domnul Costin Nelu , crescator din Galati , se va lupta (in sensul figurat al cuvantului) , cu super-staruri ca : Ionut Barboianu (Craiova) , Didi Hiriscau (Viisoara) , Dorin Melente (Constanta) si Leas Armando (Turda) !
  Un al doilea careu de asi , al caror nume doar cand le rostesti ti se face pielea de gaina ;
  Cei 8 columbofili mai sus mentionati , 4 la grupa – galatean varietatea zbor si alti 4 la grupa – galatean varietate zbor si joc , au impreuna Trofee , Recorduri Nationale si titluri de Campioni Nationali Absoluti , cat Steaua , Dinamo , C.F.R. Cluj si Rapid la un loc !

  Din discutiile care le-am purtat astazi reiese ca in zilele urmatoare vor intra in U.C.P.J.G-RO , alte doua mari nume ale sportului cu porumbei Galateni si anume Chivu Adrian (Bistrita-Nasaud) , la grupa – galatean varietatea zbor si Claudiu Porojan (Bucuresti) , la grupa galatean varietate zbor si joc !
  Tinand cont ca in A.C.P.J.G.-RO mai sunt si alti crescatori cu nume sonore al caror palmares in competitii oficiale ii recomanda , vom sta cu ochii pe voi si vom urmari dueluri gen Real Madrid – Barcelona!
  Fie ca cei mai buni sa castige !

 16. Varzescu Marius

  Domnule Herman! In momentul cind am aflat ca cineva v-a scrie despre rasele de porumbei din Romania m-am bucurat mult si am asteptat ziua in care voi primi publicatiile. Vreau sa precizez ca in momentul cind ati scris cartea, marea masa a columbofililor era avida de publicatii de genul acesta.Primind cartile si citindu-le am constatat ca aproape totul este pe linga realitatea raselor de porumbei din trecut si prezent.Mai precizez faptul ca nu numai la porumbelul jucator de galati s-au facut mari confuzii ci si la celelalte rase romanesti.Personal dau vina pe faptul ca pentru scrierea acestei carti v-ati asociat si v-ati sfatuit cu profesori universitari si nu cu columbofili reprezentativi ai fiecarei rase in parte.Nu am sa ma leg de poza cu porumbelul cret de pe coperta ,eu prefer fondul nu forma .In cazul cind dvs v-au trebuit un numar de publicatii pentru o anume titulatura sau altceva de genul acesta imi cer scuze si va doresc numai bine cu precizarea -COLUMBOFILIA ESTE O SCOALA INALTA DE LA CARE AI OCAZIE SA IESI LA PENSIE REPETENT-
  Astept cu nerabdare ziua in care voi citi o publicatie scrisa de cineva din zona cimpiei-porumbeii apartin raselor cimpenesti-cititorii au ramas in continuare dornici de o carte buna in domeniu

  Marius Varzescu (crescator de rase romanesti)

 17. Ghiorghiceanu Viorel

  Domnule doctor Herman Constantinescu , noi vorbim aici de Galatean ca porumbel de zbor , zbor si joc , deci porumbel de prestatie asa cum l-a lasat mama natura , iar dumneavoastra veniti si ne spuneti ca ati iesit Campion in expoziti , ca ati luat 96 de puncte la frumusete si ca ati expus atat in expozitiile din Romania cat si in cele din Ungaria .
  Ne aflam in lumi diferite , desi atat dumneavoastra cat si noi crestem porumbei din rasa jucator de Galati !
  Si acum cateva sfaturi de la un om care a trecut de 60 de primaveri :
  1. Impacativa cu domnul Barboianu , caci in materie de porumbei aveti multe de invatat de la el . (Nu are doctorate si nici masterate , dar in schimb e Campion si are foarte multa practica si pricepere);
  2. Obligatoriu in urmatorul volum pe care il veti scoate , scrieti despre Galateni , postati CLASAMENTELE din competitiile oficiale ce au avut loc in Romania la aceasta rasa , la toate varietatile si nu uitati sa luati interviuri la CAMPIONI si nu la ciuri-buri ;
  AICI ati gresit DECISIV atat dumneavoastra cat si conferentiarii cu care ati colaborat !
  3. Va rog din suflet , daca aveti in crescatoria dumneavoastra porumbei din rasa Jucator de Galati , dati-i la zbor si intrati cu curaj in competitii oficiale !
  Aceasta rasa nu este o rasa de ORNAMENT !

 18. Gabi - Bucuresti

  Am facut recent o analiza a clasamentelor pe ultimii 4 ani la rasa Jucator de Galati sau Galatean asa cum i se spune in indreptarele scrise de batranii columbofili ;
  Conform analizei realizate de mine consider ca in Asociatia Crescatorilor de Porumbei Jucatori de Galati din Romania , pentru a avea un lot cu care sa nu va stea nimeni in cale (vorbind in termeni fotbalistici) , mai aveti nevoie doar de cateva vedete : Rujea Sorin , zis Mutu – (Craiova) , Nicu Gheorghe (Bucuresti) , Preda Vasile (Calafat) si Chelu Emilian (Bucuresti) !
  Acesti 4 crescatori , sunt oameni cu state vechi in competitii si este pacat sa se piarda pe la Uniune sau prin nu stiu ce club , pe la tara , prin Dolj.

  Va salut si va respect !

 19. Angelo - Filiasi

  Cred ca este timpul ca domnii Ionut Barboianu si Herman Constantinescu sa isi dea mana , iar cu ajutorul lui Ionut , in volumul urmator domnul doctor Herman sa-si repare toate greselile facute !
  Ar fi o echipa de viitor pentru sportul columbofil romanesc , un Multiplu Campion si un Medic – autor de carti , stand la masa ca doi oameni obisnuiti .
  Asa ar fi frumos !
  Astept atat raspunsul lui Ionut , cat si raspunsul dr. Herman , in ceea ce priveste propunerea mea .

 20. Barboianu Ionut

  Domnule Herman, continui cu nesimtire sa-ti bati joc de noi!
  Dupa ce ai scris numai idiotenii, incerci sa dai citate trunchiate din cartea dumitale pentru a-ti reface credibilitatea? Nu ti-e rusine??? Ne consideri chiar analfabeti sa punem bout’ la ce delirezi pe aici?
  Hai sa redam citatul integral de la pagina 36:

  “Exista un grup de crescatori care cresc varietatea fara joc, ba mai mult unor crescatori le place doar stolul care zboara in grup strans si nu este destramat de cate un porumbel, care executa invartitura sau siragul. In consecinta au eliminat din crescatorie orice porumbel care executa miscari acrobatice.
  Astfel in unele localitati se cresc varietati fara joc, avand ca unic scop prelungirea duratei zborului, acesta urmand sa fie cat mai indelumgat posibil. In alte localitati insa fara a subestima zborul se urmareste in continuare perfectionarea jocului, preferati fiind moriscarii. (Bonatiu 1989).”

  Asa se da un citat domnule Herman! Nu numai ce-ti convine tie! Ca sa fie clar pentru toata lumea, acest citat nu-ti apartine. Este dintr-un Buletin Informativ, un articol a lui Bonatiu si face referire la acesti crescatori incadrandu-i in categoria “ASA NU!!!” In traducere, ar suna asa: In unele zone sunt crescatori carora nu le place jocul si-si bat joc de rasa, acestia fiind in opozitie cu alti crescatori care perfectioneaza jocul fara sa subestimeze zborul. Asta a vrut sa spuna Bonatiu. Daca vrei redau articolul integral aici sa te convingi.
  Domnule Herman, ne spui ca se cresc galateni pe la dumneavoastra prin zona, de parca acea zona ar avea o mare traditie in cresterea acestei rase! Vrei parerea mea? Da, au fost si sunt crescuti acolo ca doici pentru rasele debile.
  Eu am facut referire la un citat pe care l-am si redat aici, nu la o figura cu niste puncte colorate. Nu va este rusine sa incercati sa mutati atentia de la un citat (o propozitie) la niste puncte colorate aflate la 20-30 de pagini de la descrierea rasei?
  Ma bucur ca ati vazut in expozitii galateni bimotati. In calitate de mare doctor in columbofilie nu ati observat ca au si ciorapi? Tatal dumneavoastra a avut vreodata asa ceva? Galateni cu dublu mot si cu ciorapi? In vastele dumneavoastra cunostinte despre porumbei ati auzit de Jucatorul rusesc cu doua moturi? Poate cautati in Peterfi editia din 1970 la pagina 174. Asta daca o aveti. Daca nu, este pe site-ul asociatiei noastre la sectiunea “Carti”. Tot acolo gasiti si editia din 1963. Dupa ce studiati, sa-mi spuneti daca rasa ruseasca seamana cu ce ati vazut dumneavoastra prin expozitii sub titulatura Jucator de Galati.
  Nu ma intereseaza greselile de tehnoredactare. Ma intereseaza greselile care dovedesc habarnismul autorului si anume cele de genul ca sunt aceiasi rasa Scurtul de Braila cu Mascatul de Braila sau Lungul de Braila cu Ciocosul de Braila sau…….cele din articolul de mai sus.

 21. domnilor chiar nu aveti un pic de rusine? a gresit intradevar probabil neintentionat unele lucruri dar ce va nelinisteste este ca nu promoveaza voiajori de galati daca ar fi spus ca cei mai buni sunt voiajori de galati ca zboara 4 ore era cdel mai bun, sau trebuia sa treaca la greseli grave jocul? cantaritiva porumbei analizati dupa indreptar analizatile aptitudinile si vedeti cati aveti porumbei juc de galati nu inseamna ca daca e baltat pe vanat si zboara 4 ore e porumbel juc de galati, sa ne fereasca dumnezeu….

 22. MATEESCU VASILE

  Multumim D-le Barboianu Ionut pt.documentatie si pt. atitudinea dvs.Daca in ziua de azi nu vom sti sa ne impunem respectul,mai ales impotriva acestor ,,domni”atotstiutori despre cea mai reprezentativa rasa romaneasca de porumbei-Jucatorul de Galati,mai tarziu vom fi calcati in picioare!
  Retineti d-lor,, scriitori”,nu suntem batjocura nimanui ,dar atunci cand aceasta minunata rasa si crascatorii de RENUME ai ei,este luata in deradere,tot dvs ve-ti avea de suferit!Este VALABIL pt. oricine care si-a vazut interesele pana acum si va mai incerca pe viitor acelasi lucru!Cu respect pt. adevaratii crescatori ai porumbeilor de Galati!

 23. Sepciuc N. - Targoviste

  cristigl , mai baiatule , la toate comentariile scrise de tine , dai dovada de retard mintal .
  In prima faza toti credeau ca esti prostut si te bagi in seama ca tolomacu . Din pacate problema ta e mai grava si nu te mai faci bine nici cu medicamente straine .
  Ca ai moriscari , stie toata lumea , ca ai corcituri , la fel este cert , combinand galatenii cu toate rasele posibile si imposibile . Dar ca sa vi la toate topicele atunci cand vezi ca nu se mai lasa comentarii si sa postezi de final idioteniile tale , e o problema patologica .
  Esti dus rau !

 24. jucatoribotosani

  am achizitionat si eu cartile domnului Herman C. poate contin erori insa toti suntem supusi greselilor. Cine are o problema cu cartile astea sa nu le citeasca,eu unu astept cu nerabdare si alte carti scrise de donu Herman.

 25. Buna ziua ,caut jucatori cu doua moturi ,incaltati de usbek cioc forte mic in rusesti le mai spune si decoratia sunt porumbei forte mici daca va Duceti pe google cautati David pigeons usbek california daca cineva a vazut rasa aceasta ,sau poate sa-mi dea o ideie unde pot gasi mii de multumiri .grigoregreen@yahoo.com

 26. Dacă scrii o carte despre rasele românești, iar pe copertă apare un creț maghiar, e clar: ori habar n-ai de columbofilie ori ești rău intenționat!
  E ca și cum cineva ar scrie o carte despre fotbalul italian și l-ar pune pe copertă pe Beckenbauer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*