INTALNIRE LA VARF ….


Sambata , 28 iunie, in cetatea Sibiului a avut loc intalnirea la varf a conducatorilor Uniunii Generale a Crescatorilor de Porumbei , Pasari si Animale Mici din Romania , singurul organism care reprezinta tara noastra in structura similara a Uniunii Europene.
Sedinta Consiliului Director al UGCPPAMR a avut scopul de a informa membri consiliului cu activitatile desfasurate de catre comisiile de specialitate si de a lua act de rezultatele obtinute de catre delegatia care a reprezentat Romania la Adunarea generala a Entente Europeenne de la Sarajevo (Bosnia-Hertzegovina ).
Prima concluzie a adunarii de la Sibiu se refera la conlucrarea deosebita intre membri Consiliului Director , ca dovada realizarile de exceptie obtinute pe plan international , infaptuite in mai putin de un trimestru de functionare in noua formula, care potrivit presedintelui uniunii, Grun Ernestin reprezinta “un adevarat lot olimpic “.
Dupa preluarea documentelor pe comisii de la vechea conducere , noii membri au constatat lipsuri care tin de inexistenta de-a lungul anilor a unor regulamente de functionare a sectiilor (porumbei, iepuri ) , precum si existenta unor acte incomplete in evidenta asociatiilor afiliate .
Consiliul Director a hotarat ca pentru sprijinirea participarii asociatiilor afiliate (cu acte in regula) la Expozitia Europeana de la Metz ( Franta ) -2015 sa se deschida trei linii de transport :
1) Constanta-Bucurest-Pitesti-Craiova-Tr. Severin-Caransebes-Lugoj ;
2) Galati-Braila-Ploiesti- Brasov- Sibiu-Sighisoara-Sebes-Timisoara-Sannicolaul Mare-Arad;
3) Iasi-Botosani-Suceava-V.Dornei-Bistrita-Tg.Mures-Cluj-Oradea ;
Aceste linii vor fi FINANTATE de catre UGCPPAMR , care vine astfel in sprijinul crescatorilor membri ai uniunii, in scopul promovarii activitatilor acestora pe plan international.
Prin grija noii conduceri a uniunii, in curand se va finaliza si pagina de internet a UGCPPAMR , pagina prin intermediul careia se va tine legatura operativa si transparenta cu asociatiile care au aderat la UGCPPAMR si prin care se vor publica diverse situatii ale existentei asociatiilor membre cu acte in regula, evidenta arbitrilor si categoriile detinute ,afisarea tuturor raselor standardizate , etc.
Un lucru important care s-a avut in vedere , tine de suportarea de catre uniune a unei parti din cheltuielile de transport legate de participarea in Belgia la expozitia de gaini, RASA BRAHMA ,a membrilor doritor sa participe , afiliati cu acte in regula la uniune.
Membri Consiliului Director au analizat oferta depusa pentru organizarea EXPOZITIEI NATIONALE -2014 la SUCEAVA si vor supune spre aprobare Adunarii Generale Extraordinare care va avea loc la 09 august la Sibiu . De asemenea , au analizat documentele existente in arhiva Comisiei de etica si disciplina, documente care trebuiau solutionate cu doi ani in urma .
Consiliul Director al UGCPPAMR si-a exprimat in unanimitate pozitia vis a vis de asociatiile care doresc sa devina membre al UGCPPAMR si pe aceasta baza a ENTENTE EUROPEENNE , stabilind urmatoarele :
asociatiile care functioneaza pe baza legii Asociatiilor si fundatiilor , cu acte in regula, potrivit respectivei legi si la Adunarea generala extraordinara din 09 august isi prezinta Cererea de aderare la UGCPPAMR , vor avea drept de participare la singura expozitia natioanala de profil
organizata de catre uniune iar taxa de aderare se va cosidera drept cotizatia pe anul 2015 .

Iata o noua dovada a deschiderii UGCPPAMR catre toate asociatiile din tara, inca neafiliate la singura structura care reprezinta Romania in UE .

Anton Rosu ,
vicepresedinte UGCPPAMR

5 Responses to INTALNIRE LA VARF ….

  1. Sunt vesti imbucuratoare , mai ales in ceea ce priveste infintarea acelor linii de transport care vor functiona pentru membri uniunii .Cred ca este momentul lasarii orgoliilor in urma si acceptarea realitatilor prezente .

  2. De ce porumbeii cu FISE DE ZBOR nu sunt primiti in expozitiile organizate sub egida ENTENTE EUROPEENNE si cu atat mai mult de ce nu sunt apreciati ?

  3. Costin Laurentiu Nelu

    felicitarii celor care ne-au reprezentat la SARAEJEVO,

  4. Costin Laurentiu Nelu

    De la el putere Dl. Dina Margeani s-a facut presedintele corpului de arbitri al uniuni.
    Paragraful de mai jos este copiat din Site-ul UGCPPAMR.
    Corpul National al Arbitrilor de Zbor din Romania – CNAZR

    Pana la prima intrunire anuala a arbitrilor membri a Corpului national al arbitrilor de zbor din Romania, conducerea acestuia va fi asigurata de:
    - Mergeani Dina– presedinte;
    - Pascu Valerica – vicepresedinte;
    - Butnar Alin– secretar.

  5. Niște aneuri ….! Așa cum am merge noi restul la baschet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*