PARTENERIATUL ASOCIATIEI ACPJG-RO IN ROMANIA PE PLAN LOCAL VA FI EXTINSA SI IN EUROPA


Asociatia ACPJG-RO a fost infiintata pe principii democratice, cu o conducere si membri deosebiti, cu viziuni de parteneriat. Promovarea raselor de orice fel, a membrilor dornici de competitii sportive adevarate, promovarea animalelor in cadrul raselor, dreptul de a organiza expozitii nationale si internationale, de a standardiza, de a face arbitri competenti pentru concursurile de zbor si frumusete in cadrul raselor spun totul.

Este o asociatie infiintata cu acordul Guvernului Romaniei care pana acum cu ajutorul si implicarea fara interese a tuturor membrilor si conducerii a ajuns “unicata” in Romania. Cand spui ACPJG-RO, cand vezi rezultatele la concursurile de zbor ale membrilor ei pentru diferitele rase de prestatie, cand admiri rezultatele crescatorilor pe rase care imbina calitatea cu frumosul, cand vezi cata lume se uita la noutatile aparute pe site-urile asociatiei, nu poti sa te gandesti decat la promovarea tuturor membrilor si in strainatate, ca numai asa poti fi cunoscut, apreciat, totul fiind un lucru pozitiv si pentru Romania.

Pentru promovarea raselor de zbor si frumusete in Europa, in primul rand, cei care le cresc si doresc sa le promoveze din pasiune, nu din interese, trebuie sa fie buni cunoscatori ai raselor pe care le cresc si doresc sa le faca cunoscute si sa participe la tot felul de expozitii atat pe plan local, cat si international pentru a se lamuri singuri ce au in cotete. De asemenea, este necesar sa cunoasca foarte bine caracteristicile raselor, sa nu incerce sa promoveze rasele dupa ce cresc ei in cotet (sa nu se faca de ras), sa accepte toate partile constructive, sa cunoasca bine fisele de arbitraj atat pentru cei de zbor cat si pentru cei de frumusete, sa nu se faca specialisti la rase pe care nu le cunosc si sa aiba cunostinte de genetica etc. Numai asa poti avea un cuvant de spus si ce este cel mai important si primordial este sa demonstrezi tu ca ai facut ceva pentru rasa respectiva si dupa aceea sa iti dai cu parerea pentru a fi credibil.

Din pacate, oamenii pasionati sunt din ce in ce mai putini, dar este mare lucru ca mai exista si acestia. Multi tin animalele numai din interes sau de dragul de a le da de mancare unor corcituri sau animale in afara standardelor. Este foarte greu sa-i convingi pe cei care tin animale pentru vanzare in piata sa creasca animale de rasa. La fel si la porumbeii de zbor, cum poti sa-i schimbi pe care se intalnesc pentru a bea o bere impreuna neinteresandu-i ce zboara si sa-i determini sa nu dea mancare la corcituri si sa tina cont de porumbeii pe care-i cresc.

Daca multi din cei care mai aveau pretentii ca au cunostinte la rasele pe care le cresc au intrat in jocul necunoscatorilor, ce pretentii sa mai avem de la necunoscatori in jocul lor? Dar lumea se va cerne. La infinit nu poti promova minciuna si corciturilor, de aceea la ora actuala au ajuns din ce in ce mai putini crescatori pasionati. Adevarul este unul: prin aceste parteneriate cu crescatorii de animale din Europa, prin intalnirile reciproce, prin schimburile de experienta, prin demonstrarea pe fiecare rasa cum trebuie sa arate si ce calitati trebuie sa aiba rasa respectiva, cat de naiv si rau intentionat ai fi tot vezi adevarul.

Am avut ultima oara aceasta vizita a domnului Simon din Franta, crescatori de porumbei de zbor si joc, a dorit sa vada si a vazut atat Galateni de zbor de durata, cat si Galateni de zbor cu joc la mine si la domnul Porojan. Vazandu-i la zbor in realitate a observat ca nu exista nicio diferenta intre ei ca frumusete si chiar a ramas surprins ca sunt foarte asemanatori din toate punctele de vedere si ca numai imbinand zborul cu jocul poti sa ajungi la performanta.

M-am bucurat ca a plecat incantat de ceea ce a vazut, a dus in Franta adevaratii porumbei din rasa Galateni si, pe langa acestia, a luat si 4 porumbei din rasa Zburatori de Severin de la domnul Nicu Trandafir, cel mai reprezentativ crescator din Turnu Severin. Colaborarile asociatiei noastre vor fi extinse in Europa si pe langa noi ii promovam pe toti crescatorii care doresc sa fie alaturi de noi pentru promovarea animalelor in cadrul standardelor, nu corcituri.

Am primit de la domnul Simon din Franta o carte deosebita despre rasele de zbor si joc din Europa de care vom vorbi alta data. Este o minunatie de carte in care sunt descrise toate rasele de zbor si joc din lume, felul cum fiecare rasa in parte trebuie ingrijita, crescuta, hranita, metode de antrenament, medicatie etc.

Puii din poze sunt fotografiati astazi. Cum pot intelege cei care cresc si zboara corcituri de diferite rase cum sa arate porumbeii de rasa Galateni?

Torino
August 2015

4 Responses to PARTENERIATUL ASOCIATIEI ACPJG-RO IN ROMANIA PE PLAN LOCAL VA FI EXTINSA SI IN EUROPA

 1. Felicitari domnului Torino !
  Felul in care se implica , profesionalismul , seriozitatea si determinarea sa , sunt trasaturi de caracter care il fac sa fie numarul 1 intre presedintii de Uniuni , Federatii , Asociatii , Cluburi si Grupe columbodfile din Romania !

  Torino are un mare atu :
  - Este altruist , face totul pentru columbofilie si pentru columbofili si nu pentru interesul personal si asta il face diferit de restul conducatorilor .

  Desre A.C.P.J.G.-RO chiar nu am ce sa spun…este o asociatie de top , foarte cunoscuta , care nu mai are nevoie de nici o prezentare !

  Colaborarea pe ca ati realizat-o cu clubul de zbor din Franta este un lucru nou pentru Romania . Pentru noi cei care crestem porumbei de zbor , de concurs , colaborarea cu europenii care cresc porumbei de ornament , nu ne prea ajuta in trecut cu nimic .

  Este clar ca porumbeii de concurs trebuie sa apartina unei rase (sa fie in standardul rasei respective) , dar obligatoriu trebuie sa si presteze .

 2. Felicitari pentru colaborarea cu clubul de zbor din franta ,este o mare fealizare pentru Romania

 3. Avramescu Nicolae

  Cum Uniunea a realizat legatura cu Europa la porumbeii de ornament , asa voi realizati legatura cu Europa la porumbeii de zbor , zbor si joc !
  A.C.P.J.G.-RO are in club membrii din Serbia , iar acum prin colaborarea cu clubul francez din Montpellier , legatura cu Europa se extinde .

 4. Aceasta asociatie a devenit un brend , un exemplu pentru toata miscarea columbofila din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*