BRASOV, 01.07.2017, INTERNATIONAL TRADE CENTER, A AVUUT LOC SEDINTA FEDERATIILOR PROFESIONISTE DE PORUMBEI, GAINI, IEPURI ETC. DEZINFORMAREA CU BUNA STIINTA FACE RAU TUTUROR

Sambata, 01.07.2017, la Brasov, ca de obicei, crescatori de animale din toate colturile tarii s-au intalnit pentru a analiza tot ce s-a petrecut in anul 2016 si ce trebuie facut ca expozitia nationala cu participare internationala din 8-10 decembrie 2017, Romexpo S.A. sa fie mai bine organizata. Nimeni nu poate uita cat de frumos a fost, iar aprecierile au fost unanime pentru expozitia nationala din decembrie 2016.

Cele doua mari federatii, impreuna cu 6 cluburi specializate, si voiajoristii din 8 judete au reusit ceea ce nimeni pana in 2016 nu a realizat. O minunatie de expozitie la Romexpo S.A., pe o suprafata de 9.000 mp, in pavilioanele C4, C5, C6. oare toti cei care ati vizitat aceasta expozitie cum ati putea compara minunatia cu expozitiile organizate in locatii diferite, piete sau corturi. Toata Europa, E.E., arbirtii straini etc au avut numai cuvinte de lauda la ceea ce au vazut, atat ca organizare, cat si ca numar mare de animale de calitate prezentate.

O tara nu se poate ridica prin prezentarea in locatii urate, dispersate, fara mijloace de transport moderne si posibilitatea ca in acele zile, atat expozantii, cat si vizitatorii, sa mai poata vizita si altceva in afara de animale. Ma uitam cat de incantati au fost arbitrii straini si expozantii care au avut posibilitatea sa viziteze targurile de sarbatori din Bucuresti sau locurile frumoase din jurul Romexpo S.A.

Zilele trec si se apropie expozitia nationala din 2017. Au fost multe discutii si eu personal am discutat atat la Eger, Ungaria, cat si la telefon cu conducerea Uniunii UGCPPAMR ca anul acesta sa se treaca peste toate discutiile si cu totii sa facem ceva deosebit la Romexpo S.A., o adevarata expozitie nationala, unde toti crescatorii din Romania pot fi unul alaturi de celalalt. Se pare ca nu se doreste. Intr-o lume civilizata, chiar daca sunt mai multe federatii sau uniuni, inteligenta conducatorilor ar trebui sa faca ceva normal pentru crescatori.

Crescatorii de animale din Romania nu au nicio vina la tot ce s-a intamplat. Ei asista la toate aceste discutii, dezinformari, manipulari si la fel ca pe timpul comunistilor, nu stiu ce sa creada. Ma uitam intr-un comunicat unde se spune ca de la 01.01.2018, FNCPPAMR este membra E.E. Gramatical gresit si cu totul irealist este acest comunicat. Cum poti sa minti o tara intreaga si sa faci un asemenea comunicat? Cum poti sa folosesti numele unui domn Ernestin Grun si sa minti cu nerusinare tot ce a decis E.E. la sedinta din 27.05.2017 de la Eger?

Va dati seama cata minciune si dezinformare este din partea celui care a dat acest comunicat. Ce reactie va avea conducerea E.E. in frunte cu domnul presedinte Gion Gross care au spus clar, dar nu in limba romana, ca Romania este reprezentata de Uniunea UGCPPAMR? Cei care nu credeti, cititi, hotararile luate la Adunarea Generala din 27.05.2017, Eger.

Suntem o tara frumoasa, dar din pacate nu ne putem lasa de meteahna de a manipula masele. A fost pe 27.06.2017 programata sedinta la OSIM pentru denumirea Expozitia Nationala a Romaniei. De ce nu ati dat comunicat ca de doua ori nu v-ati prezentat la contestatie? S-a amanat pentru sfarsitul lunii septembrie 2017. Dar sa lasam deoparte totul si sa nu uitam ca la Romexpo va avea loc, intre 8-10 decembrie 2017, expozitia nationala unde sunt invitatii crescatorilor din Romania care doresc sa fie impreuna.

Am mai spus, scris si vorbit cu toti crescatorii: niciodata nu poti sa stii ce cresti daca nu impartasesti aceeasi pasiune cu crescatorii care cresc aceeasi rasa de animale si sunt unii alaturi de ceilalti. In loc sa mergi intr-o locatie moderna si alegi corturi sau sali diferite inseamna ca te multumesti cu putin si nu ai mandrie si coloana vertebrala.

In viata conteaza cum te prezinti, ii respecti pe altii, asta inseamna ca te respecti si pe tine si ceea ce faci si organizezi trebuie sa te reflecte pe tine insuti, La expozitii nu trebuie sa tinem cont de dictatori si sa ai mandria ta de a alege unde participi.

Torino,
Iulie 2017

2017_05_27_Prot_GV_F

4 Responses to BRASOV, 01.07.2017, INTERNATIONAL TRADE CENTER, A AVUUT LOC SEDINTA FEDERATIILOR PROFESIONISTE DE PORUMBEI, GAINI, IEPURI ETC. DEZINFORMAREA CU BUNA STIINTA FACE RAU TUTUROR

 1. Va salut. Bun, daca sunt dezinformari din partea cealalta de ce nu veniti dvs cu clarificari ? Pe mine personal nu ma intereseaza fiecare ce are de impartit. E clar ca e bataia pe ciolan ca daca nu era o parte sau alta renunta. Dar sunt niste interese asta e clar si din partea dvs si din partea Uniunii. Pe mine ma intereseaza sa particip la Europene, daca sa zicem ca vin la dvs in Federatie pot face acest lucru ? Sau doar in Cadrul Uniunii ? Din pct meu de vedere e un impediment major acest lucru !

 2. Buna ziua. Oricine doreste sa participe la expozitiile E.E. poate sa o faca. Un exemplu este expozitia din Danemarca, ce va avea loc la Herning, in perioada 9-11 noiembrie 2018. Torino

 3. Dle AD daca aveti porumbei de expozitie puteti participa, daca vreti as luati diplome puteti participa , daca vreti sa fiti cunoscut puteti participa , daca vreti sa va vindeti porumbeii puteti participa, daca … puteti participa, da cati porumbei aveti in cotet? da vreun mare crescator al/a rasei/raselor pe care o/le cresteti va apreciaza?

 4. Bogorodita Laurentiu

  Va salut!
  Din punctul nostru de vedere, al crescatorilor de porumbei, de prestatie, decizia celor de la E.E., luata la sedinta din luna mai, de la Eger – Ungaria, de a refuza ca porumbeii de prestatie sa faca obiectul de activitate al acestui for, nu este cea mai inteleapta!
  In fine, domniile lor stiu mai bine ce au de facut!
  Suntem in Romania, peste 10 asociatii, cluburi si grupe de crescatori, care crestem si participam in competitii oficiale, cu porumbei de prestatie, zbor, zbor si joc, avem calendare competitionale bine stabilite, regulamente de zbor foarte bine puse la punct, insa in ciuda implicarii si sacrificiilor pe care le facem, pare ca nu prea prezentam interes pentru Europa.

  Porumbeii de prestatie, pentru a fi selectati, deci pentru a face performanta, in mare procent, mor la datorie!
  Ei fie sunt luati de curentii neiertatori de aer, fie sunt mancati de pasarile rapitoare, crescatorii pierzand sute de ore sub cerul liber, dar din pacate aceste lucruri nu par atat de importante pentru anumite persoane.
  Este trist, dar chiar nu conteaza, viata merge inainte si speram sa vina timpuri, in care asa cum este normal, vom da Cezarului, ce-i al Cezarului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*