F.C.P.R., F.A.C.A.S.R. SI A.C.P.J.G.-RO, IMPREUNA IN ACTIVITATEA DE PROMOVARE A SPORTULUI COLUMBOFIL

Sportul columbofil evolueaza de la un an la altul in Romania. Fie ca vorbim de sportul cu porumbei voiajori, fie ca vorbim de sportul cu porumbei de altitudine si durata, sau porumbei de zbor/joc, avem in fata noastra, sportivi si antrenori, porumbei de top cu sange nobil si crescatori exigenti si profesionisti!

Membrii Federatiei Crescatorilor de Porumbei din Romania, ai Federatiei Asociatilor Columbofile de Agrement si Sport din Romania si ai Asociatiei Crescatorilor de Porumbei Jucatori de Galati si Alte Rase de Durata si Altitudine, sunt columbofili pasionati, care transpun foarte bine teoria in practica, cunoscand foarte bine ce inseamna, perceperea si analiza situatiei competitionale, rezolvarea mentala (elaborarea unei strategii) si aplicarea concreta a deciziei.
Nimic nu este intamplator!

Pe langa materialul genetic de foarte buna calitate, mana crescatorului joaca un rol determinant.
Pregatirea porumbeilor pentru competitii, se face pe baza principiilor antrenamentului sportiv:
1.Principiul adaptarii la solicitari progresive;
2.Principiul ciclicitatii;
3.Principiul individualizarii;
4.Principiul motivational;
5.Principiul compensarii si supracompensarii.

Prin protocolul semnat in anul 2014, liderii forurilor columbofile, s-au angajat sa aiba o buna colaborare, realizand expozitii si evenimente columbofile comune, etc., F.C.P.R.-ul, fiind fratele mai mare, care ofera sprijin, un exemplu recent in acest sens, fiind gestul prin care conducerea F.C.P.R., a pus la dispozitia colegilor nostri de la F.A.C.A.S.R., sediul din fotografia de mai jos, sediu in care au avut loc examenul teoretic si cel practic, pentru obtinerea carnetului de arbitru, 5 dintre cei 9 candidati reusind sa treaca acest examen.

Probabil un bun liant intre cele 3 foruri columbofile, sunt columbofilii care cresc atat porumbei voiajori, cat si porumbei de zbor de altitudine.

Un exemplu in acest sens, este tandemul Myki si Cornel, doi sportivi cu state vechi, doi columbofili care prin tot ceea ce fac, au dus columbofilia la rang de arta!

Crescatoria lor moderna, poate concura lejer cu orice crescatorie din Europa, porumbeii lor au super-origini si sunt pregatiti de manageri de 5 stele!

Totul este adevarata arta, iar pentru managerii angajati, columbofilia a devenit o profesie, iar rezultatele nu intarzie sa apara:

Voi posta mai jos link-ul al carui continut vine sa confirme spusele mele, cat si cateva fotografii care vorbesc de la sine:

Miky&Cornel – “Icarus”, probabil loc 1 National Demifond Maturi FCPR 2017!!!”Lady Tips-Regina”, una dintre cele mai bune reproducatoare din Romania in acest moment, pentru viteza-demifond”!!! | PigeonsRomania

Protocolul de colaborare, a fost semnat in anul 2014, primul eveniment comun la care am participat, fiind Cupa Europei, organizata in Bucuresti, la Romexpo!

Domnii Marius Tunduc, Piussi Vittorio Torino si Florin Gatejescu, au avut si au o colaborare foarte buna si la sfarsitul anului 2016, sprijiniti si de domnul Dobre Cosmin, presedintele A.C.M.B. Bucuresti, au organizat tot la Romexpo, o expozitie la standarde europene.

Pastrand traditia si in acest an, in perioada 8-11 decembrie, tot la superbele Pavilioane Romexpo, va avea loc o expozitie comuna, la care vor participa, membrii F.C.P.R., din asociatiile situate in sudul si sud-estul tarii, membrii F.A.C.A.S.R. si membrii A.C.P.J.G.-RO!

Vorbeam chiar astazi cu domnul Piussi Torino si dansul imi explica ca ar fi foarte intelept, ca si Expozitia Nationala a F.C.P.R., in 2017, sa aiba loc tot in Bucuresti, conditiile oferite de Pavilioanele Romexpo, fiind inegalabile in Romania, dar bineanteles era doar punctul nostru de vedere, conducerea prietenilor nostri de la F.C.P.R., stiind mai bine ce are de facut!

Domnii Marius Tunduc, Florin Gatejescu, Dinu Mihai, Pasha, Mihai Constantin, Dobre Cosmin, Cazacu Alexandru si multi, foarte multi altii,sunt doar cativa dintre columbofilii care pentru Romania, inseamna trecut, prezent si viitor!

sunt convins ca acesta este locul nostru, al crescatorilor de porumbei de zbor de durata si altitudine si toti stim ca fie ca vorbim de sportul cu porumbei voiajori, fie ca vorbim de sportul cu porumbei de altitudine, totul este special, totul este la fel ca in galele de K 1, un fel de a fi, sa a nu fi, orice gresala fiind fatala, dar si orice succes fiind rasunator si inaltator!

Va pup!

Autor: Laurentiu Bogorodita

5 Responses to F.C.P.R., F.A.C.A.S.R. SI A.C.P.J.G.-RO, IMPREUNA IN ACTIVITATEA DE PROMOVARE A SPORTULUI COLUMBOFIL

 1. Foarte interesant !
  Clar , evolutia in columbofilia din Romania se face cu pasi mari si acest lucru se datorează unor oameni pasionați , cu suflet mare !

 2. Danciu Petrișor

  Felicitări pentru topic, felicitări pentru protocolul realizat!
  Doar stând lângă cei mai buni, evoluezi rapid!
  In decembrie la Romexpo, astept câți mai multi porumbei de altitudine si durata si de zbor si joc, cu fise de zbor!

 3. Asa este Laurentiu ,in ultimii ani columbofilia in materie de porumbei de zbor ,de durata si altitudine a avansat foarte mult ,insa cred ca adevarata evoluție a acestui sport ,se va realiza in momentul cand vei reusi sa pui pe picioare Liga Profesionistă ! Un mare grad de dificultate il constituie stolul minim de 21 de porumbei la lansare ,apoi intrarea stolului majoritar pe palierul de puncte si disparitie ,in maxim 75 de minute ,cat si faptul ca jumatate din durata zborului ,stolul majoritar trebuie să presteze pe palierul de
  puncte sau disparitie.
  Al-4-lea barem de Champions League ,cred eu ca este acela care menționează ca la un număr mai mare de două oscilații ale stolului majoritar ,intre palierele superioare (înălțime mare si înălțime de puncte sau disparitie) si palierele inferioare (înălțime medie si înălțime joasă) ,stolul ,respectiv concurentul ,sunt descalificati .
  Doar adevărații profesionisti o sa reusească si nu o să fie mulți; restul vor fi spectatori !

 4. Proiectul tau ,legat de Liga Profesionistă ,din punct de vedere logistic a ajuns la final ,insa nivelul la care vrei să ridici competițiile ,cred ca pe multi ii sperie !
  Aici este vorba de super valoare si de super calitate a porumbeilor si a crescatorului …
  Este de fapt diferență enormă dintre campionatul României si Champions League !
  Sunt curios cine se va incumeta să simtă grandoarea adevăratelor competiții de 5 stele !?

 5. Rosoga Florentin

  Un simplu calcul facut la sfarsitul anului 2016 , arata ca in Romania existau 16.000 de membrii cotizanti , crescatori de porumbei voiajori , cu cotizatiile la zi :
  - 9.000 Membrii F.C.P.R.
  - 5.000 Membrii U.C.P.R.
  - 2.000 Membrii F.C.P.R.
  Se observa o crestere imbucuratoare , de la un an la altul a numarului de membrii si asta datorita unei foarte bune promovari facute de foarte multi columbofili si lideri , carora le pasa !
  Nu vreau sa fiu carcotasi , dar observ ca la voi cei cu porumbeii de zbor , fie ca vorbim de zburatori de altitudine , fie ca vorbim de jucatori , exista doar 3 – 4 oameni care se implica si fac promovare : Torino , Laurentiu , Mergeani si Barboianu , restul Dumnezeu cu mila !
  In acest fel , va fi foarte greu sa evoluati !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*