FEDERATIA ASOCIATILOR COLUMBOFILE DE AGREMENT SI SPORT DIN ROMANIA (F.A.C.A.S.R), INTR-O LOCATIE DEOSEBITA, A PROMOVAT 5 ARBITRI COLUMBOFILI DIN 9 CANDIDATI

Nu ai un trecut glorios, nu ai un viitor de vis. FACASR a demonstrat de-a lungul anilor prin tot ce a facut ca viitorul ii apartine. Expozitiile deosebite, apropierea in tot ceea ce face fata de Europa, crescatori de renume care au creat porumbei de diferite rase de talie europeana, arbitri consacrati etc spune totul. Numai muncind in colectiv pana la 1 noaptea si respectand crescatorii, fara impunere, poate aduce o colectivitate la succes.

Crescatori din toate colturile tari fac parte din aceasta federatie. Seful arbitrilor, atat cel vechi, domnul Dragoescu Ioan, cat si cel nou, domnul Stanciu Dumitru, sunt fara greseala. Nu ai arbitraj bun intr-o expozitie, nu ai valoare. Nu ai o locatie moderna unde expui animale, nu ai valoare. Impui colegilor care cresc animale legi comuniste, esti sortit pieirii. Nu stii sa te comporti generos si impartial cu toti colegii, esto sortit pieirii.

Pentru bunul mers al FACASR, la Adunarea Generala de la 1 iulie 2017, Brasov, s-a votat organizarea cursului si examinare pentru formarea si promovarea membrilor. In strada Fagaras, nr 14, sectorul 1, Bucuresti, 5-6 august 2018, in sala de sedinte. Cei care participa trebuie:
- sa demonstreze calitatea de membru, cotizatia la zi, vechime columbofila de 5 ani
- sa fi participat la expozitii de asociatie provinciale sau nationale
- sa nu aiba abateri
- fiecare candidat va solicita presedintelor CNA (Corpul National de Arbitri), atestarea initiala pentru 5 rase din aceeasi grupe de rase de porumbei de agrement

Sambata, 5 august 2017, a avut loc prezentarea de materiale care vizeaza modalitatea efectuarii arbitrajului, continutul fisei de arbitraj, lista defectelor descalificatoare, standardele raselor de porumbei romanesti de agrement (omologate E.E.), prezentarea standardului unor rase de porumbei de agrement si modul aprecierii acestora, prezentarea regulamentului CNA si statutului FACASR.

Au participat arbitri de mare valoare, cu rezultate deosebite atat in tara cat si in strainatate, domnii Caprariu Ioan, Popov Costel, Piussi Vittorio, Stanciu Dumitru, Nicola Constantin, Gatejescu Alexandru Florian, Ratiu Vasile, Mihai Gheorghe, Nicu Dumitru. Acestia au prezentat rasele pe care le cresc si au vorbit numai lucruri pozitive despre cum sa te comporti pentru a realiza porumbei deosebiti.

La examenul teoretic din 6 august 2017 a fost o grila cu intrebari referitoare la continutul standardelor de porumbei romanesti de agrement, continutul fisei de arbitraj, principii generale si modalitate practice de efectuare a arbitrajului, lista defectelor descalificatoare, notiuni generale despre rasele straine de porumbei expuse in expozitiile nationale in ultimii 10 ani.

Intre orele 9.00-12.00, in cadrul probei practice, cei 9 concurenti care au participat trebuiau sa raspunda corect la 11 din cele 14 intrebari pentru a promova. Cei 5 din 9 care au luat proba teoretica au prezentat rasele la proba practica unde, pe fisele de aritraj, punctajul trebuia sa corespunda calificativului si realitatii porumbeilor arbitrati. Cei 5 fiind foarte bine pregatiti si crescatori care au demonstrat mult in columbofilie au reusit sa ia carnetele.

Felicitari celor 5:
Chelu Emilian
Dumitru Catalin
Stoica Ioan
Mirosanu Vasile
Negrea Ionut

Torino,
August 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*