IN TIMP CE FEDERATII DE RENUME NATIONAL, IMPREUNA CU FOARTE MULTE CLUBURI PRINTRE CARE ACPJG-RO SI PAJURA, VA ASTEAPTA LA EVENIMENTE DEOSEBITE, DEZINFORMATORII NU STIU CUM SA VA MAI DUCA IN EROARE

Asa cum v-am obisnuit in ultimii ani, ACPJG-RO si Pajura, peste mai putin de 3 saptamani, va invita la INDAGRA 2017, 25-29 octombrie, eveniment fara egal in Romania. Romexpo e Romexpo. Peste 400 de firme, printre care si asociatiile noastre, vor fi prezente pe parcursul a 5 zile cu animale bine selectionate, firme cu furaje, medicamente (Vetorex) si cel mai mare producator de custi de animale din Bistrita.

La fel ca in ultimii ani, toti cei prezenti vor putea aprecia calitatea si felul de expunere a produselor si a animalelor super selectionate. Dar nu asta este cel mai important, ci comportamentul fata de cei prezenti. Va dau un exemplu: nu exista o rivalitate intre expozanti, fiecare se bucura de prezenta si sunt dornici de a aprecia evolutia fiecarui crescator.

Dupa INDAGRA 2017, va urma expozitia de la Codlea, organizata tot de profesionisti. Sa nu uitam, cea mai mare expozitie nationala, cu participare internationala, din 8-10 decembrie 2017, tot la Romexpo, care se numeste “Expozitia Nationala cu participare internationala de porumbei de agrement, porumbei voiajori, pasari de rasa, pasari exotice si animale mici de rasa”.

La fel ca in 2016, in pavilioanele C4, C5 si C6, peste 5.000 de animale vor incanta vizitatorii pe o suprafata de circa 9.000 mp. Este greu in cuvinte sa povestesti ce va fi. Numai realitatea va vorbi de la sine. Discutand cu cei din conducerea E.E. despre o expozitie la acest nivel, raspunsul a fost la superlativ “E incredibil ce frumoasa a fost cea din 2016. Probabil ca cea din 2017 va fi cel putin la fel.”

Noi nu avem nevoie de laude. Federatiile organizatoare, asociatiile si voiajoristii din 9 judete ale tarii nu au comparatie. La voiajoristi, cand pronunti numele campionilor si ale asociatiilor prezente, te gandesti la toti cei peste 8.000 de membri dornici de succes si performanta. Toate bune si frumoase pana la cei care apar pe internet, in special pe Facebook, si sub nume false dezinformeaza publicul credul.

Unul din exemple, cel mai recent, este in urma sedintei din 26 septembrie de la OSIM, in care, dupa cateva neprezentari ale reprezentantilor federatiei, OSIM a decis amanarea pe 21 noiembrie. In rest, sunt dezinformari.

ACPJG-RO este o asociatie fara egal pentru performantele la porumbeii de zbor performant. Multi sub nume false, care nici nu participa la concursuri, fac comentarii care nu pot fi relatate. Este o rusine. Porumbeii de zbor trebuie sa respecte caracteristicle rasei, daca nu, sunt gutani de Cismigiu.

Un porumbel frumos si bun la rasa Galateni, cu performanta de zbor peste 3 ore si perioade de disparitie, este mai valoros decat “n” voliere de gutani zburatori. Eleganta zborului nu are egal. Fiecare rasa de zbor performant are particularitatile ei. Este o mare diferenta intre crescatorii de rase pure romanesti sau straine si hranitorii de gutani zburatori. Nu incercati sa amestecati comportamentul raselor de zbor romanesti cu cele straine. Nu te pricepi, nu ai rabdare, nu te apuca pierzand timpul si distrugand ce au construit altii.

Foarte multi, datorita banilor din buzunare, necunoscatori ai raselor pe care doresc sa le creasca, s-au hazardat si la final au clacat, distrugand munca de zeci de ani ai celor pasionati. Mai ganditi-va de multe ori inainte de a va apuca de o rasa de zbor precum Galateanul. Faceti mai intai ucenicia, ascultati, zburati zeci de porumbei, ignorati pe cei cu gutani zburatori fiindca nu fac parte din nicio rasa si dupa multi ani de munca, vedeti daca va place ce aveti in voliera. Decat urati si buni sau asa-zisi frumosi si prosti, mai bine o funie de usturoi si ostropelul sa traiasca.

Se apropie iarna, inscrieti-va ca de obicei la concursurile de zbor ca pentru la vara si la toamna mai sunt cateva locuri.

Sa nu uitam ca la E.E, tot UGCPPAMR a ramas afiliata. Restul sunt dezinformari.

Multumesc,
Torino,
Octombrie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*