DACA ESTI UN CRESCATOR ADEVARAT SI CEEA CE CRESTI O FACI DIN PASIUNE, OBLIGATORIU TREBUIE SA PARTICIPI LA EXPOZITII NATIONALE, LOCALE SAU INTERNATIONALE

Toti cei care cresc porumbei, pasari, exotice, iepuri etc din pasiune, exemplare obtinute printr-o selectie genetica si care respecta standardele raselor, pot sa isi faca o parere la ce nivel au ajuns si ce pot sa mai faca pentru a se depasi pe ei insisi numai prezentandu-le alaturi de ceilalalti crescatori.

Este foarte greu. Daca nu ai cunostinte clare despre rasa pe care o cresti mai bine sa te lasi pagubasi. Foarte multi, de-a lungul anilor, au schimbat prea des rasele de animale. Va dati seama ce crescatori pasionati sunt. Niciodata, dar niciodata, nu vor realiza nimic. Vor fi hranitori de animale, cumparatori, vanzatori si ce este cel mai tragic, distrugatori de rase.

Foarte multi, daca au bani si platesc animalele, cred ca ii pun la imperecheat bun cu bun sau frumos cu frumos si automat prin ceea ce obtin devin campioni cu puii obtinuti. Este total gresit. Nu ai cunostinte genetice, nu esti adevarat pasionat si nici dupa o munca de ani si ani de zile nu poti avea satisfactii. Nu are rost sa mai repetam unde s-a ajuns cu toate rasele, atat la cele de zbor, cat si la cele de frumusete.

Multi sunt suparati. Dar nu sunt de vina ei, ci cei din jurul lor care i-au mintit si tinut in intuneric. Am scris de foarte multe ori cum noi, foarte putini la numar, in copilarie, tinerete si de-a lungul anilor, am facut o ucenicie pe langa cei cunoscatori. Se discuta teoretic si practic.

La ora actuala sunt foarte multi atotstiutori. Uitati-va unde s-a ajuns la toate rasele romanesti, de zbor si frumusete. Priviti cata rautate au cei care nu mai reusesc sa gaseasca fraieri cumparatori. Uitati-va in expozitii cum fiecare isi da cu parerea. S-au impartit rasele romanesti dupa cum a dictat guru. Cand guru nu mai are fraieri, si-a schimbat pasiunea crescand alt erase cu gandul ca mai apar alti fraieri.

Nu, oameni buni! Daca doriti ceva, ganditi de zeci de ori inainte a va apuca de cresterea unei rase de animale. Viitorul trebuie sa se sprijine pe trecut. Trecutul a fost creat de adevarati crescatori care de cand se nastea puiul si pana ajungea matur cunostea adevarata evolutie a noului nascut. Un crescator adevarat nu devine modernist peste noapte. Dar este si imbucurator ca dupa ani si ani de zile au aparut si noi tineri de iubitori de rase romanesti.

O natiune se caracterizeaza si se dezvolta prin ceea ce face ea, nu prin ceea ce cumpara gata facut. Cat de frumos va fi la expozitia nationala de la ROMEXPO S.A., intre 8-10 decembrie 2017, cand munca dvs va fi rasplatita pentru realizarile din crescatorie. Fara a exista concurenta, exemplare cat mai multe din fiecare rasa de animale, o buna cunostinta si cinste din partea arbitrilor prezenti, nu va un rezultat corect.

Realizarile se pot vedea atat in custile de prezentare pe rase, prin rezultatele concursurilor de la zbor, cat si prin jurizarea individuala a animalelor prezentate. O expozitie nationala la Bucuresti, ROMEXPO S.A., pe circa 9.000 mp, in pavilioanele C4, C5, C6, unde voiajoristi de renume, crescatori din toate rasele de animale, firme de medicamente, cea mai renumita firma de fabricare a custilor de animale din Bistrita, firme cu hrana pentru animale etc, va vor incanta privirile pe parcursul a 3 zile, 8-10 decembrie 2017.

Nu participati la expozitii, nu aveti contact cu realitatea, nu sunteti adevarati pasionati in tot ceea ce faceti, nu aveti rezultate. Cine a participat si vazut expozitia nationala din 2016 de la ROMEXPO isi da seama ca cea din 2017 va fi cel putin la acelasi nivel. Locatia deosebita si tot ce veti vedea vor fi asa cum ne-a apreciat conducerea E.E. anul trecut la nivel european.

Pacat ca nu reusiti, datorita orgoliilor, sa adunati toti crescatorii din Romania sub acelasi acoperis. Este o greseala pe care o veti regret cu totii.

Noiembrie 2017,
Torino

2 Responses to DACA ESTI UN CRESCATOR ADEVARAT SI CEEA CE CRESTI O FACI DIN PASIUNE, OBLIGATORIU TREBUIE SA PARTICIPI LA EXPOZITII NATIONALE, LOCALE SAU INTERNATIONALE

  1. Buna seara. este doar expozitie sau va fii si targ cu vanzare in cele 3 zile? multumesc

  2. daca nu gresesc vor fi si pasari de vanzare dar nu cele expuse in interior, anul trecut cei care vindeau au fost afara , in fata pavilionului .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*