SUNT SUPARAT. AM SELECTIONAT GALATENII (BALTATI PE VANAT) GRESIT. SI IN 2018 MI-AU DAT FOARTE MULTI PUI CU CALOTELE VINETE

Este o mare greseala sa cunosti caracteristicile unei rase precum GALATENII, sa-i imperechezi dupa calitati si baltaturi. Poti sa ai surprize mari dupa multa munca si perseverenta. Te trezesti cu o noua rasa de GALATENI cu multe, multe defecte. Genele s-au mai ingrosat, capetele s-au mai marit si au forme ciudate, ba berbecate, ba cu nuturi, ba acviline, ba trase (ciocosi), ba minioni etc.

Dar ce sa vezi? Nu am respectat standardul european si capetele s-au colorat cu vanat, ceafa la multi s-a decolorat in alb, coada nu mai are pene albe si, surpriza, au capace vinete complet, burtile albe, pieptul alb, au capatat figuri de sportiv adica risti sa ii zbori si, ce sa vezi, pleaca repede prea sus si vin dupa cateva ore. Ma intreb: cum au iesit asa de diferiti fata de multi, multi alti GALATENI pe care altii ii considera de rasa veche.

Odinioara erau mai mititei, foarte diferiti la baltaturi, cozi baltate, mustaciosi, falcosi, genele diferite culori etc. Altii mai mari, mai reci cand ii priveai dar faceau parte tot din rasa GALATENI. Dar, cica, cei mai frumosi si buni au fost dupa 1987 genetic si standardizati E.E. de cei mai mari cunoscatori. Ei nu mai au Galateni, dar tot ce au scris si sustinut se pastreaza fiindca viitorul trebuie sa se sprijine pe trecut.

6 luni pe ani, Galatenii se odihnesc fiindca sunt prea obositi dupa concursurile de zbor si expozitiile de frumusete. Au muncit mult 6 luni si din octombrie pana in martie dorm in voliere. Dar cum sa nu respecti si sa nu te bucuri de ce fac din aprilie pana in septembrie? Odinioara se puteau vedea porumbeii Galateni pe care crescatorii ii zburau avand posibilitatea sa faci comparatii atat la calitate cat si la frumusete.

Astazi, din cauza faptului ca zboara si joaca atat de bine, nu mai apuci sa ii analizezi, dar suntem pe drumul cel bun. Chiar daca nu vezi ce se zboara este bine ca pasiunea ramane pasiune. Eu personal, repet, sunt suparat ca mi-au iesit prea multi pui cu capetele vinete si baltaturi frumoase fiindca nu stiu cu ce sa ii compar, cu cei vechi sau cei actuali. Crescatorii din tara si din strainatate spun ca le-am dat multi porumbei care joaca si zboara foarte multe ore. Eu nu ii cred. Un porumbel frumos si bun din rasa Galateni nu trebuie sa aiba un asemenea comportament. Din greseala in greseala. Mai bine urati, dar foarte buni sau jucausi de 15-30 de minute. Asta-i viitorul.

Concluzie. Eu voi ramane cu parerea ca Galateanul trebuie sa zboare foarte bine, sa joace frumos si sa fie frumos la aspectul general.

Si sa nu uitati ca intre 1-3 iunie 2018 vom prezenta Galateni si la Muzeul Antipa din Bucuresti in cadrul evenimentului Festivalului Animalelor. Programul de vizita este cuprins intre orele 10.00 – 19.00.

Torino,
Mai 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*