ROMEXPO S.A. – INDAGRA 2018, 31 OCTOMBRIE – 4 NOIEMBRIE. ACPJG-RO SI ASOCIATIA PAJURA – PREZENTE

TRECUTUL MEREU PREZENT

Asa cum v-am obisnuit in ultimii ani, asociatiile noastre si colaboratorii vor fi prezenti la cea mai mare expozitie din Romania, INDAGRA 2018, 31 OCTOMBRIE – 4 NOIEMBRIE. Cand spui INDAGRA te gandesti oare anul acesta cate firme care mai de care vor fi prezente. Romania este o tara bogata, cu posibilitati mari de dezvoltare in toate domeniile.

Eu imi permit sa spun asta deoarece ca si pasiune a mea de o viata, cresterea porumbeilor rasa Galateni, si faptul ca am lucrat aproape 20 ani in proiectare la I.S.P.C.A.I.A, vis-a-vis de ROMEXPO, cunosc foarte bine toate evolutiile de pe timpuri unde in cadrul ROMEXPO s-a facut cea mai frumoasa expozitie din Romania in pavilioanele B si Z, unde am arbitrat prima data in ianuarie si decembrie 1973.

Am aparut in ziarul Informatia ca cel mai tanar arbitru din tara. In anul acela au fost 2 expozitii de exceptie cum cred ca va fi si cea din 7-9 decembrie 2018 dupa 45 de ani, EXPOZITIA NATIONALA A ROMANIEI, unde asa cum mi-am dorit dintotdeauna, dvs din toata tara, sa aveti posibilitatea de a va prezenta munca. Trebuie sa lasam orgoliile ca nu duc la nimic bun.

Pentru noi, INDAGRA 2018 va fi o mica expozitie de porumbei deosebiti, rase romanesti si straine, gaini de rasa, iepuri, pasari exotice etc. Nu vor lipsi domnul Petras cu noutatile (custi de animale), domnul Ioji (mancare super selectionata), firma Vetorex cu tot felul de medicamente, vitamine etc si bineinteles pentru prima oara o voliera de prezentare Galateni, rasa de zbor performant GOLDEN TAUBEN SCHWARM – GALATZER HOCHFLIEGER.

ROMEXPO S.A. este unicat din toate punctele de vedere in Romania. Vom avea spatiu in interior in pavilionul C4, in aceleasi conditii civilizate ca la expozitiile nationale din 2016 si 2017. Crescatorii care vor expune vor fi profesionisti. Va fi prezent clubul de porumbei americani cu cel putin 100 de exemplare, voiajori de frumusete cu circa 50 de bucati. Celelalte rase vor fi prezentate de crescatori unul si unul: cap de maur, gulerati, carieri, rase romanesti etc.

Canarii si pasarile exotice le veti aprecia dvs. Sunt deosebite ca in fiecare an. Clubul Pajura are un colectiv care prin participarea cu animalele, atat in tara cat si in strainatate, si datorita zecilor de premii nationale si internationale pe care le-au castigat au dovedit ca fac mandrie acestei tari si au reusit sa demonstreze ca prin munca, devotament si pricepere in selectie au ajuns pe culmile inalte.

Dar mult nu mai este. Eu impreuna cu Clubul Pajura si cu toti cei care doresc dupa INDAGRA 2018 la Exponationala Romaniei, 7-9 decembrie 2018, vom reusi o expozitie de exceptie. De-a lungul anilor au fost multe turburente. Incercati macar o data ca prin aceasta “casatorie de proba” sa va depasiti orgoliile. Eu am vorbit cu toata lumea atat in tara cat si la ROMEXPO, cu cei din Bulgaria si toata lumea spera ca va vedea o expozitie nemaintalnita.

Bulgarii au expozitia nationala cu doua saptamani mai devreme in orasul Targoviste. Am inteles ca ne vor invita si ar fi frumos ca si noi sa-i invitam. Daca vom avea invitati din Europa va voi ajuta neconditionat ca si in cadrul expozitiei din 7-9 decembrie 2018.

In viata pentru adevaratii pasionati, expozitia nationala trebuie facuta de toti iubitorii si crescatorii adevarati de animale in acelasi loc in fiecare an asa cum se intampla in tarile civilizate. Numai asa iti dai seama la ce nivel esti. Daca nu se poate vor fi ca si pana acum 2 expozitii nationale (nu este bine).

Ar fi frumos ca toata lumea sa participe la expozitia nationala a Romaniei pentru a ne putea bucura impreuna de frumusetile naturii.

Torino,
Septembrie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*