BREAKING NEWS – LIGA PROFESIONISTA SI REGULAMENTUL DUPA CARE S-AU ZBURAT LA TINERET 2018 (21 DE BUCATI), O FACATURA INVENTATA PENTRU PROMOVAREA REGELUI CORCITURILOR DIN TURNU SEVERIN

Asa-zisele filmari pentru profesionisti – porumbei stresati la cutiute in numar de 21, lansare simultana ca la voiajori, asa-zise rase de prestatie amestecate unele cu standard E.E., altele in devenire, corcituri de rase prezentate cu tam-tam, intr-un cuvant o facatura.

Va dati seama, pentru cei ce citesc si vad, suna foarte bine. Dar in spatele acestei ligi profesioniste si a regulamentului stufos fara logica si adevar pentru rasele filmate sta un crescator de Tippleri si regele corciturilor din Turnu Severin care in momentul in care s-a vazut ca dupa regulametul ligii profesioniste niciun crescator participant nu a facut baremele, nu au mai suportat adevarul si asa cum ani de zile au criticat crescatorii din orasul lor de la alte cluburi ca au porumbei corcituri, ca zboara maraton, ca nu prezinta nicio rasa etc, si-au aratat adevarata fata pe retelele sociale folosind si nume false in comentarii denigrand rasele precum Galatenii, Zburatorii de Severin originali si alte rase bine apreciate de romani si in strainatate.

Va dati seama pana unde s-a ajuns. Cine a crezut vreodata ca eu pot sa traiesc si acest moment in care oameni pe care de atatia ani i-am cunoscut intr-un fel sa aiba cu totul alta fata aratata prin tot ce au facut in ultimul timp. Incearca de fapt sa scoata in fata niste porumbei corciti, facuti din diferite rase (Galateni, Zburatori de Severin originali, pachistanezi, iranieni, irakieni, Tippleri etc). Eu niciodata pana acum nu am incercat sa spun ca nu este bine ce fac altii cu toate ca multi crescatori care s-au pacalit luand aceste corcituri drept Zburatori de Severin au fost total dezamagiti ramanand in cotete cu niste corcituri care distrug columbofilia.

Dupa parerea mea, ceea ce a creat regele corciturilor sunt mult mai rudimentari decat de la celelalte cluburi din Turnu Severin. Pot sa va spun ca am participat ca arbitru la zboruri cu porumbei din matca regelui corciturilor si rezultatul a fost descalificat. Dupa parerea mea, porumbeii au zburat frumos dar din cauza regulamentului (s-au zburat 5 porumbei) s-au considerat descalificati. Spun asta fiindca este foarte urat ce s-a intamplat. Dupa perioada corciturilor de culori, corciturilor de rase pentru frumusete etc au aparut in ultima perioada corcituri de rase despre care nu va dati seama cat rau fac columbofiliei romanesti.

Zboara si atat. Nu reprezinta nicio rasa. Un descendent din aceste corcituri de-a lungul anilor iti arunca prin puii pe care ii reproduce tot felul de porumbei care ba seamana cu Galateanul, ba seamana cu iranianul, ba cu Zburatorul de Severin, ba cu Tipplerul etc. Si mai departe, dupa ani si ani de zile constati ca ai dat de mancare la corcituri zburatoare.

Este inadmisibil ca oameni care fac aceste combinatii sa judece porumbeii din alte rase bine definite (standardizate sau in curs de standardizare). Eu cand m-am referit ca regulamentul de zbor pentru Galateni nu este bun, nu m-am legat de corciturile de rase zburatoare cu toate ca intre cele 2 etape de tineret la care am participat mi-am dat seama ca zboara dupa un regulament care nu este in regula necunoscandu-i substraturile.

Am vorbit la telefon cu cel care a facut aceasta facatura de regulament si mi s-a spus ca toata lumea zboara dupa ca este foarte bun. Vorbind cu cei care au Galateni si nu numai, nimeni nu poate sa fie de acord. Rezultatele vorbesc. Daca unul din toti concurentii care au participat la aceasta facatura numita Liga Profesionista facea baremele, eu nu aveam niciun drept sa ma pronunt. Dar cu cata rautate cei doi sub nume false au intrat pe retelele de socializare criticand nefiind in curte la niciuna dintre cele 2 etape este o rusine. Ani si ani de zile de cand ne cunoastem am crezut ca doriti sa facem ceva bun pentru rasele de zbor ca acesta este scopul Asociatiei ACPJG-RO.

La final mentionez atat din spusele mele si ale altora ca nu este frumos ce ati facut si nici adevarat. La zboruri lasati arbitrii sa comenteze sau pe cei care au asistat la zboruri. Nu incercati sa denigrati pentru a va promova corciturile. Ma bucur ca si in Turnu Severin sunt crescatori cu coloana vertebrala si ca vom vedea adevaratii Zburatori de Severin in Europa.

Torino,
Noiembrie 2018

2 Responses to BREAKING NEWS – LIGA PROFESIONISTA SI REGULAMENTUL DUPA CARE S-AU ZBURAT LA TINERET 2018 (21 DE BUCATI), O FACATURA INVENTATA PENTRU PROMOVAREA REGELUI CORCITURILOR DIN TURNU SEVERIN

  1. Cam tarziu v-ati dat seama, dl Torino…
    Dar, stiti cum este vorba aia: “Mai bine mai tarziu decat niciodata!”

  2. mihai din strehaia

    Misto, foarte misto don Torino. Cine zboara porumbei amestecati in aceeasi competitie e mare smecher, si cine face pe altii sa zboare porumbei amestecati e si mai smecher , dar toti sunt smecheri de duzina care nu au personalitate si nu vor avea in vecii vecilor , caci columbofilia au facut-o , o fac si o vor face numai crescatorii de porumbei cu caracter , onoare si demnitate. Si ca o paranteza la cursele de caini nu alearga un ogar contra unui labrador sau maidanez(corcitura). Romanul e inventiv dar uneori si de multe ori bauane de prostie si infatuare fara merit , asa e si cu zborul porumbeiilor. Dar , sa nu uitam !!! ZBORUL porumbeiilor e ceva foarte frumos si mai ales competitia columbofililor pe rase , fiecare rasa cu clasamentul ei pentru ca fiecare rasa are farmecul ei , galateanul de exemplu e regele zborului romanesc asa cum tipplerul de Sheffield e regele zborului englezesc. La noi insa la deal de Strehaia e regele Zarafu si paharnicul sau Laurentiu care vor sa prosteasca lumea in secolul 21 cu smecherii fumate pe timpul lui Mihai Viteazul. Regele corciturilor fara pedigree cu pahanicul sau mai bine ar bea zaibar ca pinot gris sau whisky nu le prieste, asa si cu porumbeii de rasa si de performanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*