EXPO FAUNA, EDITIA I, HOTARELE, 29-30 DECEMBRIE 2018 – O EXPOZITIE ORGANIZATA DE PRIMARIA HOTARELE SI LICEUL UDRISTE-NASTUREL

Intotdeauna viitorul trebuie sa se sprijine pe trecut. Asociatiile ACPJG-RO si Pajura, avand o colaborare deosebita de mai multi ani care s-a vazut in tot ce am facut pentru dvs, iubitorii de animale, atat in cadrul expozitiilor mai mici, nationale, fara egal in Romania, in 2016-2017, Romexpo S.A., Indagra, Pet Exhibition, Otopeni, participarea la expozitiile europene in diferite tari ale Europei, au demostrat ca se pot imbina pasiunea cu utilul.

De-a lungul anilor, atat membrii celor doua cluburi, cat si cei ai Clubului Dacia, un club creat de crescatori de Galateni din toata tara cu aproape 15 ani in urma, au obtinut rezultate cum rar s-au vazut atat in expozitiile nationale, de club sau europene. Clubul Dacia la ora actuala are foarte putini membri crescatori de porumbei rasa Galateni. Motivele sunt foarte bine cunoscute, fiind o rasa foarte grea, creata in trecut la Galati de adevaratii crescatori care se respectau creand adevarate capodopere de porumbei buni si frumosi, raspandindu-se cu zeci de ani in urma in Romania. S-a demonstrat un esec aproape total, vedeti ce a mai ramas astazi din aceasta rasa.

Pestele s-a stricat de la capat. Aceasta fiind realitatea in ultimii ani, in cadrul clubului Dacia s-a inscris foarte multi membri, crescatori de diferite rase de zbor autohtone (de zbor performant, frumusete) si rase straine. La un moment dat, clubul ajunsese la peste 150 de membri fiind cel mai mare din Romania. In cadrul acestuia, care are si membri crescatori de porumbei Zburatori de Severin, la expozitia E.E din Danemarca 2018, datorita muncii crescatorilor si celor care au participat atat din tara, cat si de la E.E., la standardizarea rasei dupa zeci si zeci de ani a fost recunoscuta european.

Sa nu confundati porumbeii care au obtinut standardizarea Zburatorului de Severin cu cei care se zboara sub aceeasi denumire, dar incet-incet lumea si-a dat seama despre adevar. Expozitiile, pentru cei care nu stiu ce este un standard la un animal, nu reprezinta interes. Sunt 2 lumi diferite la ora actuala. Sunt cei care iubesc un animal de rasa cu standard si cei care cresc animale fiindca le iubesc asa cum le apreciaza ei.

Rolul expozitiilor este de a prezenta animale cat mai aproape de standard. Perfectiunea este discutabila.

Revenind la EXPO FAUNA Hotarele, 29-30 decembrie 2018, doresc sa va spun ca va fi la fel de frumoasa ca celelalte, dar pe o suprafata mai mica fata de expozitiile nationale. Membrii cluburilor Dacia, Pajura, ACPJG-RO si ceilalti colaboratori vor face ceva elegant in sala de sport a liceului Udriste-Nasturel. Fiind ultimele zile ale anului centenar, cu totii dorim ca atat localnicii, copiii, elevii si toti vizitatorii sa ramana cu o impresie frumoasa.

Intrarea fiind libera, dupa minunata sarbatoare a Craciunului, petrecuta alaturi de cei dragi, o expozitie legata de animale inainte de Anul Nou, este recreativa. In interior veti gasi si un stand cu animale de vanzare si hrana. Va asteptam cu drag!

Torino,
Decembrie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*