PREMIEREA CAMPIONILOR ROMANIEI LA PORUMBEI DE ZBOR MARE INALTIME SI REGULAMETUL DE ZBOR 2019

Premierea a avut loc intr-o locatie deosebita din Drobeta Turnu Severin, unde au participat campionii ACPJG-RO si prietenii lor, in data de 8 decembrie 2018.

REGULAMENTUL DE ZBOR PENTRU RASA GALATENI, VARIANTA ZBOR INALTIME, VOTAT UNANIM DE CEI CARE PARTICIPA IN CONCURSURI INCEPAND CU 2019

REGULAMENT DE ZBOR 2019

Art. 1 Stolul lansat va fi compus din 5, 7 sau 9 porumbei.

In cazul lansarii a 5 pasari, 3 formeaza echipa de baza iar 2 porumbei sunt considerati rezerve. Rezultatul final va fi suma timpilor ultimilor 3 porumbei coborati care se va imparti la 3. In cazul pierderii mai multor porumbei, suma timpilor celor ramasi se va imparti tot la 3.

In cazul lansarii a 7 pasari, stolul este format din 4 si 3 rezerve. Suma timpilor ultimilor 4 coborati se va imparti la 4. La acelasi numar se va imparti si daca numarul porumbeilor coborati este mai mic de 4.

In cazul lansarii a 9 pasari, stolul este format din 5 si 4 rezerve. Suma timpilor ultimilor 5 coborati se va imparti la 5. La acelasi numar se va imparti si daca numarul porumbeilor coborati este mai mic de 5.

Art 2 Concurentul poate influenta stolul 15 minute de la lansare. Dupa aceasta perioada nimic nu se mai poate intampla, zborul continuand pana la coborarea ultimului porumbel sau la lasarea intunericului.

Art.3 Baremul de zbor este de 30 minute prestate de stolul de baza in disparitie la tineret si 60 minute la maturi. Acest barem se poate realiza oricand in timpul zborului tot odata sau insumat.

Pentru a se realiza baremul de disparitie, toti porumbeii din echipa de baza (3,4 sau5) trebuie sa fie pe acest palier.

Art 4. Stolul trebuie sa se mentina in conul vizual de 45 grade. In cazul in care stolul se deplaseaza in lateral iesind din acest unghi mai mult de 60 minute, zburul va fi descalificat, cu exceptia cazului in care porumbeii vin din disparitie.

Art 5. Se vor desfasura 3 etape la maturi si 3 la tineret. Fiecare etapa dureaza trei week-enduri. Fiecare participant are posibilitatea sa participe saptamanal cu conditia ca ceilalti concurenti sa dispuna de arbitrii.

Art6. Concurentul are obligatia de a nu influenta arbitrajul in nici un fel si de a nu distrage atentia arbitrului de la stolul aflat in zbor.

Art. 7 Porumbeii, reperati “la disparitie” care apar la o inaltime medie sau mai jos, veniti din lateral, nu se vor lua in calcul.

Art.8 La concursurile de zbor desfãșurate în condițiile prezentului regulament poate participa orice crescator care are plãtitã cotizația la zi.

Art. 9 Arbitrii vor fi delegați de cãtre club cu minim 3 zile înainte de începerea etapei.

Art. 10 Arbitrii pot fi membrii ai clubului sau persoane agreate de cãtre club.

Art. 11 În momentul în care clubul deleaga arbitrii, concurenții sunt obligați sã-i contacteze pe aceștia pentru a le comunica ora la care trebuie sã se prezinte la arbitraj. În cazul în care concurentul nu contacteazã arbitrii delegați, etapa se anuleazã.

Art. 12 Fiecare concurent are obligația sã presteze un numar de arbitraje egal cu cele primite. În cazul imposibilitații prestãrii arbitrajelor, concurentul va fi obligat sã suporte o taxa stabilitã de cãtre club.

Art. 13 Arbitrii nu au voie sã pãrãseascã locul desfãșurãrii concursului pe toatã durata acestuia. Ei vor consemna în foaia de arbitraj toate situațiile apãrute în timpul concursului corect și fãrã ștersãturi.

Art. 14 Toți porumbeii din lotul de zbor trebuie sã aibã inele închise și care nu se pot scoate de pe picior. La concursurile de tineret, inelele trebuie sã fie din anul respectiv.

Art. 15 Stolul de concurs la etapele cu porumbei maturi poate conține un numar nelimitat de porumbei tineri.

Art. 16 Stolul de concurs la etapele cu porumbei tineri trebuie sã conțina numai porumbei din anul în curs.

Art. 17 În cazul în care stolul “în dispariție” apare pe un palier inferior, se va puncta jumate din timp “la dispariție” și jumate la înalțimea la care a aparut, acest lucru menționânud-se în fișa de arbitraj.

Art. 18 Arbitrii vor pãrãsi locul concursului numai dupa terminarea acestuia și dupã completarea și semnarea fișelor de zbor.

Art. 19 Concurenții au obligația de a transmite cãtre omologator fișa de arbitraj și ciorna în maxim 2 zile de la desfașurarea zborului. Fișa va fi transmisã cãtre omologator de arbitrul delegat. Trimiterea rezultatelor cu întârziere duce la anularea acelei etape.

Art. 20 În maximum 5 zile de la publicarea rezultatelor, concurenții au obligația sã verifice rezultatele publicate și sã transmitã omologatorilor eventualele greșeli. Orice sesizare facutã dupã 5 zile nu va fi luatã în considerare.

Art. 21 Orice situație neprevazutã în articolele acestui regulament va fi rezolvatã printr-o decizie a comisiei de disciplinã sau a conducerii clubului.

Art. 22 Participanții care au crescatoriile la aceiași adresã sau invecinate pot participa la competiție in aceiași zi cu condițiile ca diferența între lansãri sa fie de minim 15-30 minute iar arbitrii sa poatã diferenția stolurile între ele.

Art. 23 Participanții au obligația sã-și exprime dorința de a concura cu minim 3 zile înainte de etapa. În caz contrar, etapa se considerã pierdutã.

Art. 24 Porumbeii vor fi fotografiati de catre arbitru iar pozele trimise catre omologator. In poza (poze) va aparea si inelul porumbelului.

Participantii care doresc sa desfasoare etapele de pui imediat dupa terminarea celor de maturi o pot face dupa incheierea acestora, restul concurentilor urmand sa participle cu tineretul in toamna conform calendarului.

ACEST REGULAMENT ESTE NUMAI PENTRU GRUPA DE ZBOR A JUCATORULUI DE GALATI SI VA FUNCTIONA IN PARALEL CU CEL DUPA CARE S-A ZBURAT PANA ACUM (CEL CU PALIERE), ASTFEL FACANDU-SE DOUA FISE DE ZBOR SI INTOCMINDU-SE DOUA CLASAMENTE.

PREMIEREA PENTRU ACEST REGULAMENT VA FI POSIBILA PRIN SPONSORIZARE DE CATRE DOMNUL RAICIU STEFAN, CARUIA II MULTUMIM PE ACEASTA CALE.

La sfarsit de an sa nu uitati de evenimentul deosebit EXPO FAUNA, 29-30 decembrie, Hotarele. Mai multe amanunte saptamana viitoare.

Cu stima,
Torino
Decembrie 2018

3 Responses to PREMIEREA CAMPIONILOR ROMANIEI LA PORUMBEI DE ZBOR MARE INALTIME SI REGULAMETUL DE ZBOR 2019

 1. Salut, sunt tare curios cum se schimba aceste regulamente peste noapte? Ce treaba au cei cu tiplerii cu regulamentul gălățeanului ?
  Poate sau are voie un singur om sa ia o decizie de capul lui ? Nu ar fi trebuit sa se facă o ședinta cu toți participanții sau cu actuali crescători de aceasta rasa si sa dezbată acest subiect? Poate domnule Torino sa ne explice cineva? De vreo doi ani in coace nici nu prea mai aduce a competiție si toată lumea știe asta.
  O licitație serioasă pleacă de la minim trei concurenți fiabili si sunt dacă stam sa analizam acest lucru se găsesc chiar 5 sau 6 care pot concura frumos.
  Puteți domnule Torino sa ne dați câteva mici răspunsuri ? Căci pana anul trecut si dumneavoastră erați foarte implicat in aceasta competiție

 2. Ce a pățit concurentul Torino ?
  Ce a pățit concurentul Cristi Zamfir?
  Ce a pățit concurentul Ciocan Sorin?
  Ce a pățit concurentul Mircea Bourceanu ?
  Ce au pățit acești concurenți ? Au desființat porumbeii de zbor?
  Ii rugam pe fiecare dintre ei sa între si sa ne explice de ce nu au mai concurat pentru ca fiecare dintre aceștia au concurat foarte bine .
  De ci si in columbofilie este o problema , pentru ca sunt sigur ca porumbei mai sunt .

 3. Nu s-a schimbat nimic in regulamentul asociatiei. Se vor face 2 fise, una cu regulamentul dintotdeauna si una pentru rasa Galateni, votata de toti galatenistii.

  Din banii cotizatiei se va face premierea numai dupa regulamentul dupa care se zboara de la infiintarea asociatiei ACPJG-RO.

  Torino

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*