PRIMARIA HOTARELE SI LICEUL UDRISTE NASTUREL, 29-30 DECEMBRIE 2018, GAZDE EXPO FAUNA ROMANIA, EDITIA I, SURPRIZA ANULUI 2018

Gazde de neuitat. Toata tara ne-a intrebat in ultimele zile de decembrie 2018 unde organizam Expo Fauna Romania la sfarsit de an. Raspunsul atat al meu, al membrilor cluburilor ACPJG-RO, Dacia, Pajura, cat si al tuturor colaboratorilor, a fost acelasi: o primarie de oameni gospodari, un domn director de scoala deosebit si foarte multi localnici iubitori de animale ne ofera gratuit sala moderna de sport a liceului pentru organizarea unei expozitii de animale.

Cu totii ne-am mobilizat si asa cum ne-am obisnuit si organizat toate expozitiile din ultimii ani, nu am facut nicio diferenta indiferent ca a fost vorba de aceasta comuna Hotarele sau Bucuresti. Cand te respecti trebuie sa tratezi tot ce faci la acelasi nivel. Cluburile noastre, membrii lor si toti cei care in ultimii ani au fost prezenti la toate evenimentele, fie expozitii nationale, internationale, Expo Fauna, Otopeni etc, nu numai ca au reusit sa va prezinte salile la nivel european, cat si foarte foarte multe animale selectionate dupa standardele europene.

In cadrul expozitiilor am incercat ca fiecare club membru al nostru sa aiba personalitatea lui, arbitrii nationali, internationali sa-si demonstreze adevarata valoare impartial si campionul sa fie campion. Cu totii avem o satisfactie deosebita cand dvs, cei care vedeti expozitiile organizate de noi in ultimii ani, chiar daca mai sunt mici lipsuri, totusi nu cred ca sunteti dezamagiti, ci satisfacuti.

Ca si atunci cand selectionati animalele, perfectiunea e discutabila iar pentru realizarea unei expozitii, ori ca este la un nivel mai mic sau mai mare, este o munca titanica. O singura rugaminte as avea la cei care sunt nemultumiti sa incerce sa organizeze ei, sa care custi, mese, cartoane, sa participe la curatenie, sa realizeze designul pentru catalog si diplome, custile de prezentare, bannerele, transportul etc. Este cel mai usor sa platesti boxa si sa astepti distractia. Am facut aceasta paranteza pentru carcotasi.

In cadrul expozitiilor noastre am avut mereu prezente firme mari prezente din tara, cu custi de animale, mancare, medicamente, firma producatoare de inele, incubatoare, furaje, minerale etc. Mereu este loc de mai bine. La urmatoarele expozitii mi-as dori mai multe voliere de prezentare.

Rasele de zbor performant din Romania au o traditie de secole. Multe din ele nu sunt standardizate european pentru a putea fi jurizate. Toate aceste rase, cat si cele ale domnului doctor Nader, domnului Yousif AAshat si domnul Claudiu din Constanta care cresc rase orientale de o mare calitate, as dori sa le vad prezentate in aceste voliere. Oricum, dupa aceasta surpriza de proportii, Expo Fauna editia I, la care dvs cei care ati participat si vizitat si ati avut numai cuvinte de lauda nu ramane decat sa multumesc in numele meu, domnului Visan Marius si tuturor participantilor, inclusiv celor implicati.

Fara asa gazde minunate precum cele din comuna Hotarele nu se poate realiza un asemenea eveniment. Eu cred ca 2019 ne va uni pe toti crescatorii de animale mai mult, cu sinceritate si visul nostru al tuturor sa fie o expozitie cu adevarat a Romaniei. Nu vom uita niciodata comuna Hotarele, care va ramane in istoria expozitiilor din Romania si asa cum am discutat speram sa ne vedem si in viitor.

Torino,
Ianuarie 2019

One Response to PRIMARIA HOTARELE SI LICEUL UDRISTE NASTUREL, 29-30 DECEMBRIE 2018, GAZDE EXPO FAUNA ROMANIA, EDITIA I, SURPRIZA ANULUI 2018

  1. Mihai din Strehaia

    Felicitari, domnul Torino, pentru expozitie, ati colaborat cu crescatori de pasari care stiu ce sunt bunul simt, bunul gust si performanta si a iesit o expozitie pe cinste. Domnule Torino, nu stiu cum v-ati inhaitat la concursurile de zbor cu asa-zisi crescatori de porumbei de performanta care de fapt cresc gutani si corcituri care o data din trei zboara sau nu, iar daca ii pui intr-o expozitie se streseaza celelalte pasari expuse si mai mult vizitatorii pleaca cu un gust amar ca nu mai vin altadata. Domnule Torino, lasati-i in sfera lor de gutanime si nu va mai patati numele ca asa cum au aparut asa vor disparea, iar crescatorii cu adevarat aplecati in perpetuarea raselor romanesti si nu numai vor continua munca predecesorilor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*