FNCPPAMR – Adunarea Generala din 11.05.2019, FELICITARI NOII CONDUCERI

Noua echipa de conducere este formata din dl. Ion-Liviu Vasile presedinte, dl. Florin Gatejescu vicepresedinte, dl. Petrica Valusescu secretar, dl. Alin Detesan, dl. Catea Ion, dl. Ioan Macsak, membrii, dl. Dan Boitos trezorier, dl. Ciurea Marius președinte comisie porumbei, dl. Marius Visan președinte comisie pasari, dl. Marcel Vlad președinte comisie iepuri, dl. Moru Codrin președinte sanatate animala, dl. Pastor Stefan presedinte etica, dl. Rosu Anton resp. inele.

Infiintarea FNCPPAMR este inlocuirea U.G.C.P.P.A.M.R., cu un statut care dupa parerea mea este total dezavantajos pentru toate asociatiile cu multi membri. Dar lasand la o parte asta, sper ca toti crescatorii de animale din Romania sa lase orgoliile, divergentele si rautatile. Aceasta federatie sa reprezinte o noutate din toate punctele de vedere pentru toti pasionatii. Alegerile s-au terminat cu bine. Cei alesi au obligatia fata de alegatori si invinsi sa fie cinstiti si impartiali si sa inteleaga ca numai schimband mentalitatea in sensul bun se poate convietui.

Dupa parerea mea, cei alesi stiu sa atraga toti crescatorii din Romania, sa organizeze expozitii moderne, sa revizuiasca toate standardele depasite sau total gresite. Ei nu au tinut cont in primul rand de cei care mai au animale de calitate incercand ei sa devina ei specialisti inainte profesorilor. Inainte de toate este necesar sa faci ani si ani de ucenicie, sa ii asculti pe cei care au crescut ani la rand aceeasi rasa, sa ai cunostinte genetice, se demonstrezi, sa stii sa lucrezi cu animalele si oamenii si abia apoi sa-ti iei raspunderea in a standardiza o rasa.

La porumbei sa uitati ce a fost. Toate rasele romanesti sunt varza. Datorita standardelor gresite, in majoritatea cazurilor, s-a ajuns ca dintr-o tara ca Romania cu o multitudine de rase de zbor, joc si frumusete, sa ramana doar amintirile.

Ce este standardul? Caracterele morfologice si fiziologice fiecarei rase in parte deosebesc rasele de porumbei. Standardul in functie de rasa va cuprinde impresia generala si caracterele de rasa ale corpului, capului, membrelor etc. Standardul cuprinde greselile grave si usoare etc. Un standard este corespunzator cand majoritatea caracterelor sunt la aproape toate exemplarele din rasa pe care o cresti.

Cele mai mari greseli s-au facut la rasa Galateni. Din 30 de varietati de rasa, s-a facut un singur standard complet eronat. Nu este posibil sa amesteci 30 de varietati intr-un singur standard. Penele simple (rosu, galben, negru, vanat) trebuie sa detina un stardard separat, varietatea de baltati pe vanat, negru, galben, rosu, limoniu un standard, cazacii alt standard, capacitii alt standard si asa mai departe, tinand cont de realitatea din zilele noastre eliminand complet expresia “trebuie sa joace”.

Datorita tuturor acestor erori facute prin standardul care cuprinde expresiile “poate fi” si “trebuie sa joace” au dus la distrugerea rasei in proportie de aproape 100%. Dintr-o rasa iubita de o tara intreaga, datorita necunoscutilor, vedeti in ce situatie suntem.

Eu sper ca noua conducere, asa cum ma astept, sa tina cont de toate rasele romanesti, revizuind toate standardele, fiindca numai asa putem ne prezentam impecabil cu rasele romanesti in Europa.
Noua conducere cred ca are o alta mentalitate si speram sa faca lucruri bune pentru Romania!

Torino.
Mai 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*