FRUMOS SFARSIT DE AN 2019. LA EXPOZITIA NATIONALA A ROMANIEI, 13-15 DECEMBRIE, ROMEXPO S.A., VA AVEA LOC PREMIEREA CAMPIONILOR

TOT IN CADRUL EXPOZITIEI, PREMIEREA CONCURENTILOR DE LA ACPJG-RO, LA RASA GALATENI SI ALTE RASE DE ZBOR PERFORMANT

VA ATASAM LA SFARSIT SI CONDITIILE DE PARTICIPARE

M-am bucurat foarte mult cand am aflat ca toti crescatorii de animale din Romania vor avea posibilitatea de a-si vedea incununata munca de selectie a animalelor pe care le cresc si indragesc de-a lungul anilor, prin prezentarea la cea mai mare expozitie din istoria Romaniei. Au mai fost expozitii de exceptie in ultimii ani, tot la ROMEXPO S.A., si in alte orase mari precum Suceava, Cluj, Timisoara, Sanicolau Mare, dar dupa parerea mea, daca toata lumea se va implica cu drag si devotament, roadele se vor vedea dupa cele 3 zile de expozitie.

Sa nu uitam ca prietenii nostri, crescatorii de voiajori, ne vor fi din nou alaturi ca expozanti, dar si invitati straini, printre care nelipsitii crescatori din Bulgaria. Meritul desfasurarii acestui deosebit eveniment va depinde numai de dvs, expozantii, care prin participarea cu cele mai frumoase exemplare selectionate, veti imbunatati calitatea expozitiei. Suntem o tara cu multi iubitori de animale si trebuie sa intelegem ca o asemenea expozitie, intr-o asemenea locatie deosebita, ROMEXPO S.A., nu este de neglijat.

Principalul organizator va fi Federatia Nationala a Crescatorilor de Porumbei, Pasari si Animale Mici din Romania, impreuna cu asociatia crescatorilor de voiajori din Bucuresti si provincie, ACPJG-RO, Asociatia Pajura si toate cluburile si asociatiile participante. Impreuna vor aduce, prin implicarea si realizarea acestui important eveniment, o reusita de care se va vorbi cu multa placere ani si ani de zile. Sa nu uitam ca la reusita acestui eveniment vor avea un rol important cei de la DSV Bucuresti impreuna cu ANSVSA care au inteles pasiunea tuturor crescatorilor de animale din Romania si ne-au dorit ca expozitia sa fie o reusita.

Mie personal imi pare bine ca va fi la Bucuresti, ROMEXPO S.A., o locatie mai aparte din toate punctele de vedere. Veti avea 3 zile minunate unde, dupa zeci si zeci de ani, aveti posibilitatea sa fiti cu totii impreuna. Eu ii rog pe toti crescatorii de la clubul Dacia sa participe. Nu sunt putini, sunt foarte buni crescatori de porumbei in primul rand, dar si de alte animale. Ceilalti membri de la Clubul ACPJG-RO, datorita implicarii si ajutorul pe care il voi da realizarii acestei expozitii, vom face premierea campionilor tot in cadrul acestui eveniment.

Sunt foarte multi membri in ambele asociatii, Dacia si ACPJG-RO, si prin tot ce fac si au facut merita sa isi primeasca rasplata in cadrul unui asemenea eveniment. Multi crescatori doresc sa se ajunga la un numitor comun in viitor, ma refer la regulamentele de zbor si joc si atunci va fi minunat. Dar cei care participa la concursuri au menirea sa voteze regulamentul. Rasele de zbor si joc sunt cu aptitudini diferite si trebuie separate regulamentele.

In cadrul asociatiei ACPJG-RO participa cei mai performanti crescatori de porumbei cu zbor performant atat la Galateni, cat si la alte rase. Ma refer in primul rand la cei care zboara rase standardizate sau in curs de standardizare. Avem membri care prin porumbeii pe care i-au adus din Iran, Pakistan, Irak, Serbia, Ungaria etc si au participat la concursuri au obtinut rezultate greu de imaginat.

Dar sa nu uitam si rasele autohtone, in special, Galatenii, care prin rezultatele obtinute au dovedit ca sunt campioni atat la frumusete cat si la zbor si joc. Pozele de mai jos sunt de la cei 9 porumbei zburati la etapa a treia tineret, rasa Galateni, 13.10.2019, ora 10.10 (Torino). 4 nu s-au lasat pana la lasarea intunericului, dar au fost vazuti pana cand s-a inserat total, dupa ora 19. Sunt bucuros ca au venit a doua zi toti 4 si sper sa zboare la fel de bine in 2020 la maturi. Asa cum vedeti foarte multi invitati, atat din tara cat si din Bulgaria, uitandu-se dupa stolul zburat in data de 13 octombrie, tot asa in curtea domnului Margineanu Vasile, dupa parerea mea cel mai mare crescator din istoria Romaniei, nascut in Galati, zeci de crescatori si-au facut ucenicia si urmareau cum zburau si jucau la dansul. In poza este cel din stanga.

Alta lume, alta era.
Va mai aduceti aminte de UGCPPAMR? Nascuta odata cu asociatia Dacia? Ce vremuri au trecut, ce intalniri frumoase au fost la sedintele de-a lungul anilor, ce vremuri frumoase! Face parte din #rezist. Oare viitorul se va sprijini pe trecut? Vom trai si vom vedea. Speranta moare ultima. La final, o amintire frumoasa care va ramane vie pentru toata viata.

Cateva mentiuni in ceea ce priveste inscrierea porumbeilor la expozitia nationala:

1. Listele TREBUIE sa contina culoarea si desenul (dupa caz) feicarui porumbel inscris, CONFORM standardelor inregistrate la rasele respective.
2. Unde este cazul, TREBUIE specificata varietatea (ex: cu mot/ fara mot).
3. Denumirea rasei TREBUIE sa fie corecta, conform standardelor inregistrate, fara regionalisme sau alte interpretari.

Comisia de Porumbei va urmari sa corecteze listele dar in caz de ERORI transmise de catre asociatii care scapa verificarii noastre, Comisia de Porumbei nu isi asuma aceste greseli !

Listele se trimit la Federatie de unde vor ajunge la Comisia de Porumbei ulterior. Inscrierile nu se fac direct pe aceasta adresa a Secretarialului Comisiei de Porumbei.

Va rugam sa respectati termenul limita de inscriere ! NU se primesc inscrierile ulterioare termenului limita.

Torino,
Octombrie 2019

One Response to FRUMOS SFARSIT DE AN 2019. LA EXPOZITIA NATIONALA A ROMANIEI, 13-15 DECEMBRIE, ROMEXPO S.A., VA AVEA LOC PREMIEREA CAMPIONILOR

  1. am avut reala bucurie de a fi prezent la dl Torino atat la zboruri cu maturi dar si cu pui cum a fost cel din data de 13.10.2019 , unul memorabil din punctul meu de vedere chiar daca zborul nu s-a omologat deoarece 4 porumbei nu au mai coborat pana la inserat. am reperat aceste 4 minunate pasari la inaltimea de puncte pana aproape de lasarea serii, licarind foarte frumos in razele soarelui . personal nu am vazut niciodata porumbei lansati la ora 10 dimineata care sa ramana in zbor toata ziua . munca si experienta dlui Torino de zeci de ani cu aceasta rasa isi spun cuvantul ,de aici rezultand pasari cu valoare care fac exact ceeea ce trebuie. in afara de zborurile bune ceea ce eu mai apreciez este atmosfera frumoasa din curtea gazdei care din punctul meu de vedere este tot atat de importanta precum spectacolul facut de porumbei, in primul rand venind acolo din placere si cu toata inima , fara nici o obligatie . personal multumesc dlui Torino pentru modul prietenos in care m-a primit de fiecare data si ii doresc multa sanatate si putere sa duca mai departe cresterea acestei frumoase rase de galateni .numai bine tututor, Dumitru .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*