SAPTAMANA VIITOARE VOM FI PREZENTI LA TV UNDE PUTETI URMARI CATEVA DINTRE EXEMPLARELE CAMPIOANE NATIONALE SI INTERNATIONALE

Printre multiplele surprize pe care le veti avea in cadrul celei mai mari expozitii a Romaniei, 13-15 decembrie 2019, cu participare internationala de la Rompexpo SA, va fi si aceasta avanpremiera din 12 decembrie de la Antena 1, in cadrul emisiunii Neatza cu Razvan si Dani si in data de 13 decembrie de la Pro Tv, in cadrul emisiunii La Maruta, incepand cu ora 15.00, unde vom fi prezenti cu cateva exemplare dintre cele mai raspandite rase de gaini, iepuri, porumbei etc. Acestea de-a lungul anilor, la fel ca si in alte sporturi, au devenit campioni atat la nivel international cat si national.

Ce poate fi mai frumos pentru cei care isi dedica toata viata acestei pasiuni decat incununarea muncii dupa ani si ani de sacrificii cu recunoasterea de a fi campioni? Nu toti pot fi campioni. Ca in orice sport, concursurile sunt multe, dar o singura data pe an se unesc toti in cadrul unei competitii majore la nivel mondial, european sau national. Asa cum este si in sport, concursurile mondiale sau europene sunt la mai multi ani diferenta. La fel ca si animalele de frumusete (gaini, porumbei, iepuri, cavia etc) si la porumbeii voiajori, campionatele europene au loc din 3 in 3 ani, iar cele nationale de obicei sunt anuale si se desfasoara in aceeasi locatie.

In ultimii ani, Bucurestiul, prin ajutorul acordat de Romexpo SA si Camera de Comert, prin complexul expozitional s-a dovedit a fi cel mai adecvat din Romania pentru desfasurarea expozitiilor cu animale deosebite spre incantarea oamenilor. Sa nu uitam ca expozantii care au rolul cel mai important prin ceea ce expun, arbitrajul, designul expozitiei, participarea voiajoristilor din Asociatia Bucuresti, Provincia Muntenia, firmele prezente, volierele de prezentare, animalele in curs de standardizare, porumbeii de prestatie, zbor la mare inaltime si durata, joc performant, diversele rase de animale din cele mai frumoase, ingrijite si bine selectionate, va vor face pe multi dintre dvs ca din vizitatori sa deveniti adevarati crescatori, viitori campioni nationali sau internationali.

Este o pasiune frumoasa pe care daca o faci cu placere iti aduce numai satisfactii. Eu personal as dori ca in viitorul apropiat Romania sa gazduiasca o expozitie europeana. Imi pare rau ca nu am depus candidatura dar niciodata nu este prea tarziu. Potential avem. Suntem o tara cu crescatori deosebiti, dar la porumbei mai trebuie mult de facut pentru rasele autohtone romanesti. Au fost neglijate si nu apreciate la adevarata lor valoare. Uitati-va la toate tarile cum isi respecta rasele autohtone.

Cu “al meu este cel mai bun si al tau nu este” nu se face nimic constructiv. Fara o unire a crescatorilor pe rase, arbitrajul pe rase facandu-se de cei care cresc respectivele rase, nu se ajunge la nimic. Am ramas mult la resele autohtone, au fost distruse cu voie sau fara voie de cei cu bani care nu au timp sau cred ca un animal frumos se face din gura. Total gresit. Noua conducere a promis revizuirea tuturor standardelor la porumbeii autohtoni. Orice zi pierduta este fatala pentru toate rasele romanesti.

Trebuie sa lasam orgoliile fiindca vedeti unde s-a ajuns la rasele romanesti si faceti ceva pozitiv. Sunt multi crescatori mari de rase romanesti care nu doresc sa participe la aceasta super expozitie. Puneti-va singuri intrebarea si gasiti raspunsurile. Oare nu este vina ingamfarii arbitrajului, comunicarii si dupa parerea mea a izolarii celor care s-au dedicat toata viata acestei frumoase pasiuni.

Asadar, nu uitati ca, asa cum am mentionat si la inceput, joi, pe data de 12 decembrie 2019, ne vedem la Antena 1, in cadrul emisiunii Neatza cu Razvan si Dani, iar vineri, pe 13 decembrie 2019, La Maruta.

Va invitam in continuare sa urmariti cateva poze din frumoasa expozitie de la Arena Schumen, Bulgaria, unde am luat parte la sfarsitul lunii noiembrie.

Torino,
Decembrie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*