ZBURATORUL DE SEVERIN SI-A GASIT LINISTEA

Orasul Drobeta Turnu Severin se imbraca in haine de sarbatoare deoarece zburatorul de Severin , o rasa vitregita, o rasa careia i-au fost atribuite mai multe istorii in functie de “lucraturile” fiecaruia, a pasit intr-un final pe taramul normalitatii fiind recunoscuta national drept ceea ce este de fapt.

Omul care s-a zbatut in ultima perioada pentru a face cunoscut zburatorul de Severin, chemand comisia de standardizare pe malul Dunarii pentru a analiza exemplarele tipice si ducandu-se atat la Expofauna 2013 la Bucuresti, cat si la Cluj cu loturi de porumbei este nimeni altul decat domnul Trandafir Nicolae, un titan al acestei rase, un columbofil care conserva, promoveaza si apara puritatea zburatorului de Severin. Un merit deosebit il are si domnul Plavitu Liviu care a pus la dispozitie masini de transport si material genetic pentru realizarea acestui vis.

Avand in vedere diversitatea rasei de Severin, standardul s-a dorit a se face cat mai permisiv in limita regulilor impuse de forurile internationale.

A.C.P.J.G.-RO recunoaste national rasa zburatorului de Severin ca o rasa de sine statatoare si doreste crescatorilor acesteia sa dirijeze selectia in functie de standard.

Va prezentam mai jos atat standardul official al zburatorului de Severin cat si cateva poze de la expo Cluj, locul unde aceasta rasa a fost “binecuvantata”.

ZBURATORUL DE SEVERIN

Origine: Romania, orasul Drobeta Turnu Severin

Rasa formata in jurul anilor 1920-1930 in orasul Tr. Severin si in imprejurimi, selectionata din jucatorii de Galati cu porumbei autohtoni dupa gusturile si aprecierile crescatorilor severineni.

Face parte din grupa porumbeilor de zbor de inaltime si durata, fara joc, cu ciocul mijlociu si coada semilata

Aptitudini de zbor: sunt porumbei de zbor de mare inaltime, fara joc, zburand in stoluri stranse, in cercuri concentrice deasupra crescatoriei, marea majoritate a timpului de zbor fiind in puncte si disparitie. Durata medie de zbor: 4-6 ore, unele linii bine selectionate in cadrul rasei si antrenate corespunzator pot ajunge la 8-10 ore de zbor.

Impresie generala: porumbel de talie medie, bine proportionat, tip de zbor, temperament vioi cu lungimea corpului 25-30 cm si greutatea corpului de 280-320g.

CARACTERE DE RASA:

Capul: de marime mijlocie, cu fruntea inalta, usor bombata, crestetul si ceafa usor arcuite, nemotat sau cu mot din ureche in ureche.

Ochii: de culoare alba, uneori cu irizatii rosiatice sau galbeni.

Genele: simple, de culoare alba. Pupila mica, rotunda si neagra.

Ciocul: subtire, mediu spre lung, de culoare alba sau cuilit (se intalnesc si exemplare cu ciocul canit), cu narile albe fine.

Gatul: normal, usor arcuit.

Pieptul: rotunjit. Perimetrul thoracic 24-28 cm.

Spatele: de lungime mijlocie inclinat usor spre coada.

Aripile: lungi 22-25 cm, late purtate pe coada sau ternate cu anvergura de 60-65 cm.

Coada: lunga, 12-14 cm, semilata, formata din 12-16 rectrice, cu sau fara glanda uropigiana.

Penajul: fin, dens, elastic, strans lipit de corp.

Picioarele: scurte spre medii, neancaltate, cu gheare de culoare alba.

Tinuta: gratioasacu pieptul usor saltat

Varietati de culoare: vanat-negru-rosu-griv (galben-bej) care impreuna cu culoarea alba formeaza o baltatura regulate caracteristica rasei.

In raport cu culoarea penajului, pe cei cu cozile colorate crescatorii autohtoni ii denumesc

- viorii cu cozi vinete – (cei care au culoarea de baza vanata)

- breji cu cozi negre – (cei care au culoarea de baza neagra)

- florii cu cozi rosii – (cei care au culoarea de baza rosie)

- grivi cu cozi grive – (cei care au culoarea de baza galben-bej)

Grivii sunt realizati din combinatia de culori caracteristica rasei avand chenare negre pe aripi

Culoarile sunt curate, uniforme pe tot corpul cu irizatii metalice in jurul gatului.

Desenul: pe fondul colorat desenul are o baltatura regulate. Capul este alb sau patat (sprancenat, cu banut) dar fara pete sub barbie sau obraji. Deasemenea albe mai sunt – partea anterioara a gatului si o mare parte din gusa, care impreuna formeaza un left larg, frumos arcuit, remigele primare ale aripilor si abdomenul.

– colorate sunt aripile care la varietatea pe vanat au trese negre sau ruginii. Pieptul, fata posterioara a gatului si coada care la varietatea pe vanat prezinta un chenar negru la varful cozii, penelu subcodale pot fi albe sau in culoarea penajului.

La varietatile cu coada alba baltatura este regulate simetrica la care capul, coada, abdomenul si rectricele aripilor sunt albe iar capacele aripilor si fata posterioara a gatului sunt colorate.

In limbajul crescatorilor locali aceasta varietate are urmatoarele denumiri:

VIORII CU COZI ALBE – (care au culoarea de baza vanata) – Dangalati

BREJI CU COZI ALBE – (care au culoarea de baza neagra)

FLORII CU COZI ALBE – (care au culoarea de baza rosie)

GRIVI CU COZI ALBE – (care au culoarea de baza galben-bej)

Exista si varietatea ALB UNICOLOR, acestia au obligatoriu ochii negrii.

Defecte majore: tinuta necorespunzatoare, ochi negri sau ciacari, gene rosii, picioare prea lungi sau incaltate, coada ingusta, scurta sau impanata, desen sau baltatura neconforma cerintelor.

Marimea inelului: 7mm

Mentiune Trandafir Nicolae:

Dupa 24 de ani de la prima omologare (03 iunie 1990), doresc sa aduc la cunostinta columbofililor iubitori ai porumbeilor de zbor de inaltime si durata ca ZBURATORUL DE SEVERIN a existat, exista si va exista asa cum l-au lasat inaintasii nostril, dovedind prin frumusete si performante sportive ca are un loc binemeritat in panoplia raselor romanesti.

Crescatoria Plavitu

Crescatoria Vulcanescu

Crescatoria Trandafir165 Responses to ZBURATORUL DE SEVERIN SI-A GASIT LINISTEA

 1. Felicitari
  O rasa superdeosebita
  Sper sa achizitionez is eu citeva exemplare

 2. Felicitari !
  Am vazut pentru prima data porumbei din aceasta rasa la Expo. Fauna – Bucuresti 2013 .
  Mai pastreaza aproximativ 70 % din trasaturile jucatorului de Galati .
  Ca prestatie , mi s-a explicat la Bucuresti , ca nu joaca absolut deloc .
  Pasari frumoase !

 3. Buna seara .
  Felicitari organizatorilor de la expo. Sibiu 2014 !
  Au fost zile de neuitat .
  Cei din fotografii sunt cei din salonul in care a stat delegatia din Ungaria si cei de la Severin , toti niste oameni minunati .

 4. Rasa aceasta ,,ZBURATOR DE SEVERIN ” este o rasa uitata in timp , prin lipsa de promovare ! De 15 ani , acesti porumbei nu au mai aparut in expozitiile nationale si internationale si totul datorita neglijentei si indiferentei crescatorilor mehedinteni .
  Pacat !

 5. De ce in ultimii 10 ani nu au fost publicate clasamentele cu rezultatele ce s-au realizat in competitii , cu porumbeii din aceasta rasa , pe marile site-uri columbofile , porumbei.ro , porumbel.net si porumbeideperformanta.ro?

  Se zice ca porumbeii astia chiar zboara , dar n-a auzit nimeni de ei ! Ciudat , dar adevarat .
  Cum este posibil acest lucru ?
  Cum este posibila atata delasare ?

 6. Porumbei superbi !!!!!!!!!!!
  Ma poate ajuta cineva cu numerele de telefon ale domnilor Plavitu si Vulcanescu ?

 7. Este pacat sa se strice acesti porumbei prin imperecheri cu tippleri , care sunt si urati si prosti , neavand zbor la INALTIMI FOARTE MARI .

 8. Costel - Vanju Mare

  Ca si zbor , in orasul Drobeta Turnu Severin , s-au ZBURAT porumbei la greu , dar ca si PROMOVARE liderii mehedinteni sunt prastie !!!

  Fie ca este vorba de cluburile de porumbei jucatori de Galati , varietatea zbor , de cluburile de porumbei din rasa ciung de Ploiesti , sau zburator de Severin , toti sunt varva la acest capitol !!!

  AFONI in ceea ce priveste calculatorul si promovarea internetica , straini de lumea buna a expozitiilor nationale si internationale , ei au trait IZOLATI , lumea lor rezumandu-se la intalnirile de duminica , din carciumile severinene , cu PIPA in gura si cu berea in pahare !!!

  Adevarul nu trebuie sa supere pe nimeni , trebuie in schimb sa apara o schimbare de atitudine si o intrare in lumea buna !!!

  • Salutare tuturor !
   Am un deosebit respect pentru Adevarati crescători bătrâni din Severin… Aceștia ce au adus rasă veche la nivel înalt….
   Păcat că acum se pierde…
   M-am gândit să fac un memorial cu o parte din crescători bătrâni din Turnu Severin !
   Crescatorii ai Zburatorului de Severin in ani 70-80-90

   Crescatorii ce au dus la formarea rasei si cei care au mentinut rasa pura a Zburatorului de Severin:Nicu Trandafir;Jan Vulcanescu;Jenica Velican;Mitu Sandulescu;Sandu Paraschivan;Gabi Timisi;Gogu Coravu;Lupulescu Ion;Puiu Bengulescu;Paunescu Gigi;Nicu Merisoreanu;Doru Barileanu;Marius Popescu;Nicu Borosteanu;Nicolae Tarca;Cosau Leontin;Nelu Ungureanu;Fortini Nitulescu;Vasile Cartulescu;Dan Sarboiu;Iulian Enache;Iulian Cuca;Vincentiu Ungureanu;Tantu Botgros;Costica Negrea;Draghia Tutu;Buzgure Marius;Matei Zmadu;Misu Catana;Misu Zdrafu;Puiu Moraru;Pompi Cheslar;Titi Groza;Gica Petrovici;Titi Zaharia;Iulica Zaharia;Fica Robescu;Dan Robescu;Fel Marghescu;Iancu Marius;Fanica Cocosatu;Misu Popescu;Marius Popescu;Draghici Jan;Marsu Muresi;Nelu Varfenescu;Liviu Rezan;Cornel Hau;Nica Paraschivan;Parvulescu Marius;Gheorghe Petrescu(paparuda);Gheorghe Cruceru;Gheorghe Maza;Gheorghe Ciurea;Emil Italianu;Toma Bojin;Dumitru Cutito;Gheorghe Afrim;Gheorghe Foreanu;Iosif Teca;Constantin MIlosovici;Dorin Basarabescu;Alex Soimu;Mihai Popescu;Constantin Damian;Ion Spataru;Gheorghe Marghescu;Dumitru Bardeanu;Simion Titi;Tartan Doru;Staicovici Stefan;Georgescu Mimi;Gheorghescu Constantin;Nicoliceoi Iasu;Ispan Alex;Bacila Gheorghe;Ion Pucu;Marian Marsalogu;Mandrucescu Eugen;Floricica Petrescu;Ion Roman;Cristian Vintilescu;Valentin Mihart;Tica Caruntu;Guta Paparuda;Loji Teca;Mitica Stioiu;Doru Belcea;Mihai Tintos;Florin Guta;Marin Birdeanu.

 9. Domnii astia doi , Plavitu si Vulcanescu , pastreza rasa zburator de Severin – PURA , nealterata cu tippleri , motati de Beograd sau alte ciudatenii .
  Asa da exemplu .

 10. Felicitari celor care se sacrifica (timp , bani , etc.) , sa faca rasa zburator de Severin cunoscuta in tara si in Europa !!!!
  Cu ajutorul domnului doctor genetician Dina Mergeani (Constanta) si prin implicarea domnilor Nicolae Trandafir , Manciu Stefan si Plavitu Liviu , zburatorul de Severin va fi propus si pentru STANDARDIZARE EUROPEANA !!!!!!!

 11. Salutari domnului Manciu Stefan sau nea Fane cum i se spune !
  Cele 5 zile petrecute impreuna la expo. Cluj , mi-au aratat ca exista si olteni de mare caracter .
  Te astept la vara cu familia la salina .

 12. Delegatia din Ungaria a fost incantata cat de buni dansatori au fost domnii Trandafir si Manciu .
  Va asteptam si anul viitor .
  Felicitari pentru standardizare !

 13. Pacat ca din cei 200 de crescatori de rase de zbor de la noi din Mehedinti , 190 de crescatori stau cu alcoolul in stomac si cu fumul de tigara in plaman , umpland bodegile , duminica de duminica si oamenii astia doi , batrani , merg sute de kilometrii si stau zile plecati de acasa , sa promoveze ORASUL si rasa aceasta .
  Felicitari lor , rusine indolentilor care mai sunt si aroganti in majoritatea situatiilor !

 14. Felicitari domnule TRANDAFIR , felicitari domnule PLAVITU , felicitari domnule VULCANESCU , felicitari domnule MANCIU !
  Nu pot sa spun felicitari lui Ceas , nu pot sa-l felicit pe Istodor si pe altii ca ei ; iasi felicita , dar n-am pentru ce !
  Sa distrugi e usor , sa ingropi in anonimat o rasa si un judet e usor ; greu este sa mentii si sa promovezi !

 15. Ce pasari de zbor de DURATA si ALTITUDINE au fost in Mehedinti …
  Le-au distrus necunoscatorii imperechindu-i cu gloabe de tippleri maraton de la Satu Mare si de la nea Jan Ceferistu .

 16. Felicitari domnului Nicu Trandafir pentru efortul depus pentru reactualizarea standardului la rasa zburator de Severin !

 17. Vreau si eu o cupa , ca tare frumoase mai sunt in poze !

 18. Vulcanescu = etapa de 8 ore , Plavitu = etapa de 7 ore , Trandafir = etapa de 7 ore , toti cu ore de zbor la disparitie la greu .
  Asa da !
  Porumbei frumosi si buni .

 19. Liviu Plavitu si nea Jan Vulcanescu , chiar au rasa pura ; nimeni nu poate comenta nimic .
  Chiar daca sunt altii in Severin care au ore mai multe de zbor , sunt ore zburate pe JOS , fara CALITATE si sa nu uitam ca sunt ore zburate cu CORCITURI , porumbei care nu pot fi incadrati la nici o rasa .

  Sa nu-mi spuna mie Istodor ca punand in pereche un sarb (zburator de Beograd , de la Peta) cu un alb de la Marsu , scoate zburatori de Severin …
  E CLAR CA EL NE CREDE TAMPITI !!!

  Sunt multe lucruri care trebuie puse la punct , dar pentru asta PRESEDINTII de cluburi nu mai trebuie da fie complici la toate tampeniile !

  Va salut ,
  Victor

 20. Era si timpul sa se intervina ; in Mehedinti , in ultimii ani a crescut importul de tippleri , Sasu si compania de la Satu Mare exportand din greu , catre Severin .
  Alti tippleri au fost adusi de la sarbi , altii de la Arad , altii de la Jan Draghici , etc.
  Nu poti sa zbori produsi , mama tipplera , tata 50 % tippler-50 % zburator de Severin si pe fise , la ,,numele rasei din concurs” sa treci ,,zburator de Severin” !
  Golani , golani , dar nici chiar asa !
  Am ajuns ca din 10-20 de participanti pe etapa , sa mai faca DOAR 2-3 BAREMUL DE ALTITUDINE !
  Haideti sa avem putin respect fata de competitie si fata de adversari .

 21. Doresc sa stiu si eu acei breji cu cozi negre si viori cu dangale rugini ce au fost dusi ca pasari reprezentative a rasei zburator de severin au zburat vreo data intr-o competitie?prezentatimi va rog fisele de zbor a porumbeilor,sunt interesat sa achizitionez si eu asemenea exemplare frumoase dar doresc sa stiu si ce performante pot avea cu ei.

 22. FELICITARI DOMNULE *GICU* PENTRU ACEST RATIONAL COMENTARIU POSTAT MAI SUS . ATI PUS DEGETUL PE RANA SI PUNCTUL PE ,,I” .
  ACEASTA ESTE ADEVARATA PROBLEMA A CLUBURILOR . INTRU-UN CLUB , LA O ETAPA , PARTICIPA 15 CONCURENTI SI DOAR 3 FAC BAREMUL DE ALTITUDINE.
  ASTA SE INTAMPLA CONCRET IN ULTIMII ANI !
  DOMNILOR PRESEDINTI DE CLUBURI ; NU MAI DORMITI !
  TRECETI LA MASURI DRASTICE , DACA CUMVA NU SUNTETI COMPLICI SI ATUNCI CHIAR NU MAI AVETI CE FACE !

  CU RESPECT ,
  DORU

 23. Expozia de la CLUJ a fost un mare succes !
  Cineva mai sus a confundat CLUJUL , cu Sibiul .
  Sibiul a organizat mare intrunire COLUMBOFILA INTERNATIONALA in 2013 .

  In 2014 , Clujul a triumfat !

 24. felicitari intregii echipe!!! aceasta promovare prinde bine multora. acum ramane sa vedem cine e in stare sa priceapa si sa i-si alinieze crescatoriile unui standard pe care il doreste fiecare, sa se zboare fiecare rasa pe fisele de zbor caracteristice rasei pe care o creste. sunt destui columbofili si crescatorii, ca zburatorul de severin in rasa pura sa se imulteasca si sa se revigoreze fara probleme. trebuie doar rabdare,perseverenta si o schimbare de mentalitate. vant in pene tuturor!!!

 25. a si apropo….. titlul topicului e bestial. jos palaria!

 26. Felicitari domnului Viorel Danubianu pentru interventia sa !
  La fel ca dansul trebuie sa gandim toti , sa dam dovada de maturitate , de seriozitate si nu in ultimul rand sa renuntam sa pacalim adversarii , folosindu-ne de tupeu , de varsta , sau de pozitia noastra in club , sau in societate .

  Pt. Francezu (Mirel Z.) si Coama (Radu G.):

  Ar fi bine sa fiti GIRANTI ai corectitudinii la nivelul clubului din care faceti parte si din acest an , sa faca BAREMUL de ALTITUDINE , doar cine-l face in realitate si ceea ce scrie pe fise , sa coincida cu ce s-a intamplat in realitate in timpul zborului !!!!!!
  Este jenant si dezgustator sa vezi cum tocmai cei care trebuie sa dea exemplu de corectitudine , te sfideaza in fata , incalcand regulile competitiei si ale decentei!

  Sper ca din acest am toata lumea sa inteleaga ca golanelile , nu duc la nimic bun !

 27. Porumbeii cu FISER de ZBOR trebuie promovati atat la evenimentele columbofile nationale , cat si la cele internationale !
  A trecut timpul in care marile evenimente columbofile si marile expozitii sa aiba in centrul atentiei doar porumbei de FRUMUSETE , porumbeii aceia fara performante sportive , care a bia mai zboara din curte , pana pe acoperis .
  Asa cum la voiajori , Romania straluceste prin F.C.P.R. , Federatia Crescatorilor de Porumbei din Romania , condusa cu maestrie de domnii Tunduc , Bilan , etc. , asa si la porumbeii de zbor si agrement , TREBUIE SA EXISTE UN FOR COMPETENT , care sa promoveze PORUMBEII cu FISE DE ZBOR , nu trantorii care dorm in voliere si care au uitat sa mai dea din aripi !

 28. Daca se intampla ceea ce se mentioneaza mai sus , in cativa ani ii ajungem pe cei cu voiajorii !

 29. oricum tot VICTOR STANCOVICI ramine cel mai tare pe severin

 30. Asa este,cel mai tare CORCITOR de rase tot Stancovici ramane ca performanta nu amai facut de acum 25 ani!

 31. Pt. Florin :

  La ce ?
  - La fuga ?

  Si inca ceva :
  La ce rasa ?
  - La hibrizi ?

 32. Salut!Da Florine,seful ,,zburatorilor de severin” cu infuzie 90% tippleri si a celor care nu realizeaza nici baremul de disparitie!!!A celor care e numai gura de ei!Ce rezultate ,,notabile”are el personal?Unul ca el,Istodor sa Smecheri ,s-a ajuns in situatia actuala.In locul vostru n-as ridica privirea din pamant!

 33. Pisicule cu coama lunga , Victor al tau de ani de zile e varza in antrenamente , motiv pentru care la etape da bir cu fugitii !!!
  Dupa 4 ani de somaj , in loc sa-si vada de treba , in 2013 a participat si el la 3 etape de concurs , la doua din ele fiind nevoit sa apeleze la metode mai putin ortodoxe , sa nu se descalifice :
  1. Ba Surdu a acuzat semne de MIOPIE , ne vazand ce au vazut arbitrii lui Istodor si ai lui Ibrian !!!
  2. Ba bietu nea Sandu Taranu a plecat grabit acasa , uitand sa complecteze fisa ; sau mai exact fiidu-i rusine sa fie partasi la bagabonteli , a dat bir cu fugitii !!!
  Tu ,,Florine” , parca esti ioghin fanatic si nu mai vezi in jurul tau decat pe GURU Bivolaru !!!
  Nasol !!!

 34. DON .DORU LASA NR TELEFON SA DISCUTAM SI CLAUDIU

 35. daca vin la dumneta in cotet cred 70% din porumbei sunt de la victor iognit fanatic ,cred ca nu sti ce inseamna cuvitul asta si ai grija la vocabular

 36. Pentru orice nelamuriri aveti sunati-ma la 0769819988 .

 37. Florine urmareste-ma cu atentie :
  - Tu te comporti ca un yoghin fanatic , (practicant fanatic de yoga) , care datorita fanatismului si a supunerii tale fata de gurul (maestrul) tau , nu mai poti sa gandesti , nu mai poti sa vezi realitatea .
  La gruparea de yoga din Romania , guru-maestrul suprem e Bivolaru , se pare ca pe guru-maestrul tau il cheama Ceas!
  TI-AM EXPLICAT CA LA COPILUL DE 3 ANI !!!
  Cam asa sta treaba cu vocabularul …

 38. Pentru Costel :
  Numarul meu de telefon , este : 0749.89.26.14

 39. Buna seara!Respect pt.D-ul Plavitu Liviu,D-ul Trandafir Nicolae,cat si ceilalti mari crescatori ai Severinului care au stiut in toti acesti ani ce vor de la aceasta superba rasa:ZBURATORUL DE SEVERIN PUR!Fara infuzie de tippleri!Tatal meu are o vorba MARE:PORUMBEII SE CRESC IN RASA PURA,SE COMBINA SI SE ZBOARA!Fiecare intelege ce vrea din aceste cuvinte,dar sunt niste vorbe mari,spuse de un om cu mare experienta in columbofilie.O experienta de peste 50 de ani !!!Sa auzim numai de bine!Va salut cu respect!

 40. ptflorin,imagineaza-ti: 1) o crescatorie X care in competitii sportive face in ultimi 6 ani un zbor de,sa zicem de 10 ore calificat in anul 2008, apoi in anii 2009, 2010, 2011, 20012 lipsa in calificari, iar in 2013,1 zbor de 5 ore calificat (dar a zburat in toti ani acestia) si
  2) o crescatorie y care in toti acesti ani, din 2008 pana in 2013 a clasat an de an zboruri undeva intre 4 si 6 ore. intrebare pt tine acum: care crescatorie e mai valoroasa, x sau y? sa i-mi raspunzi te rog, sa nu te eschivezi. si ca un sfat prietenesc: nu mai da numele altora pe aici (iriti lumea), mai bine zine de tine ce detii ca palmares in ultimi ani? poate invatam ceva din sfaturile tale…………….sau poate nu.

 41. Desi are corcituri , nu Zburatori de Severin , Istodor face un zbor foarte bun si apoi 8 zboruri foarte proaste;
  Ceas face un zbor la 5 ani , in schimb , Viorel Danubianu care are pasari originale , de 3 ori mai frumoase ca ale lui Istodor si ale lui Ceas , reuseste sa omologheze an de an , multe etape bune , porumbeii lui avand atat durata cat si inaltime !!!
  Zboruri de 5-6 ore , cu 4-5 ore de disparitie , la Danubianu Viorel sunt specialitatea casei .
  Felicitari Vioara , de acolo de undeva din ceruri , tatal tau vegheaza si este mandru de tine !

 42. Costin Laurentiu Nelu

  Toate asociatiile puternice cu porumbei de zbor trebuie sa se uneasca iar competitiile sa fie mai bine organizate si arbitrate !

 43. Domnul Costin Nelu Laurentiu , presedintele CLUB 2 – GALATI , are o propunere foarta buna !!!! Acum ramane ca dansul sa ne dea si solutii prin care propunerea sa , sa poata fi pusa in practica , pentru a nu ramane la faza de propunere !

 44. va multumesc domnule COSTICA. eu unu nu vreau sa imi compar crescatoria cu nici o alta crescatorie din mehedinti, tin doar la organizarea crescatoriei mele sa se incadreze in standardul rasei pe care o cresc si anume zburatorul de severin. sunt interesat ca porumbeii pe care ii cresc in primul rand sa se incadreze in standardul rasei zburator de severin, apoi sunt interesat de calitatea zborului fiacarui porumbel in parte si dupa toate astea urmeaza durata de zbor. multi sunt interesati doar de durata, fara a fi atenti la cum arata porumbelul si ce calitati presteaza in zbor. urmarind doar durata de zbor, ce este specifica tipplerului sa ajuns la rezultatele din competitii asa cum le cunoastem cu toti. zburatorii de severin asa cum ii stiu eu de vreo 30 de ani arata ca in pozele de mai sus, pe acestia ii indragesc, ii cresc si cu acestia zbor in competitii. VANT IN PENE TUTUROR!

 45. CEI CE COMENTEAZA DE CEAS COMENTEZA DIN LIPSA CAUZA EU AM PORUMBEI DE LA CEAS 90% AU SI DISPARITIE AU SI DURATA NU MAU DEZAMAGIT MAI ALES CEI CU COZILE ALBE SUNT SUPER PORUMBEI

 46. Din america ma crucesc citind acest standard si mai ales aceste comentarii. Va luati de stancovici si de istodor dar dupa porumbeii lor umblati toti pe la braconieri sa ii cumparati cat mai ieftin. Ce standard ai viorele la porumbeii tai ca tu ai luat gratis prin rugaminti de la toti: si de la mine si de la ceas si oua de la istodor si mai nou am auzit ca ai bagat in matca si o gramada de sirbi de ai lui peta luati mai mult gratis de gabi popescu de la braconieri ce incurajeaza astfel munca “la negru”. Braconierii astia nu ii poate amenda? Platesc astia impozite si taxe la stat? Sa va fie rusine ca ati ajuns sa cumparati porumbeii altora de la braconieri si mai laudati pe aici standardul porumbeilor batranului jean vulcanescu ce sunt plini de boli si praf la zbor

 47. De ce nu v ati dus la tinerii columbofili sa luati realitatile pt expozitie si standarlizare. Ce mai cauta vechiturile astea la expozitie cand ei nu mai exista in concursuri.

 48. afrime……..mare dreptate ai! Vioara asta e praf la porumbei. Doar vrajeala e de el si atat. Dupa ce ca l-ati facut cu porumbei si tu si ceas si istodor acum da exemple de crescatorii x si y care ar fi mai slabe ca ale lui dar el zboara nepoti de prin porumbeii vostrii si prinsori de ai lu ghitan si peta sirbul ce ii aduna gabi popescu de la prinzatori. din cei 1000 de porumbei ai lu gabi popescu mai mult de 90% sunt vai mama lor ca altfel ar zbura si el prin concursuri. nu va mai dati lupi ca voi nu depasiti stadiul de maidanezi

 49. Pt. Florin :
  - Ai 90 % din porumbei de la Ceas , dar in concursuri esti PRASTIE !!!
  Tu ai la porumbei DURATA si ALTITUDINE ???
  Minti cu nerusinare , iar la etape esti vai de capul tau !!!

  Pt. Dan Afrim (din America) :
  - Tu ca si Istodor , ca si Ceas , ai porumbei FARA NUME , niste CORCITURI penibile , care nu mai sunt in stare sa faca nici BAREMELE de ALTITUDINE ,(15 min. la tineret si 30 min. la maturi)!!!

  Imperecheati TIPPLERI cu SARBI si aveti obraznicia sa spuneti ca puii lor se numesc zburatori de Severin !!!
  Aduceti TIPPLERI BALTATI , ii imperecheati intre ei si zburati produsii lor , trecand pe fise in dreptul rubricii ,,nume rasa” , denumirea de zburator de Severin !!!
  Chiar nu mai aveti pic de rusine sa TERFELITI in halul asta numele acestei frumoase rase ???
  Zburatorul de Severin , trebuie sa zboare deasupra crescatoriei si cea mai mare parte din timpul de zbor sa o presteze la inaltime de puncte si disparitie ; CORCITURILE voastre FARA NUME , 80 % din zbor , stau in joasa si medie , iar turele sunt tipic voiajorilor .
  Zburati 15 oameni si faceti 3 BAREMUL de ALTITUDINE : RUSINE !!!

 50. Gicu Radu , au uitat astia sa te treaca in clasamente ???
  Uiti ca de-o viata nu esti capabil sa faci BAREMUL de ALTITUDINE ???
  Spune-mi ce rasa crezi tu ca sunt porumbeii tai , atata timp cat nu pot zbura ca tineri , nici macar 15 minute , la puncte ???

  Cum se numeste rasa pe care o cresti , cum se numesc porumbeii astia care la zborurile de maturi nu sunt capabili sa stea nici macar 30 de minute la puncte ???

  Gicu RADU si tu si Afrim si Istodor si restul gastii , trebuie sa zburati porumbeii in competitie la TIPPLER ENGLEZ !!!

  Urataniile voastre , tinand cont de ASPECTUL si ZBORUL lor , sunt TIPPLER ENGLEZI 50 % , iar restul de 50 % sunt CORCITURI fara nume!!!

 51. PENTRU DAN DIN AMERICA: DACA ACEST DAN ESTE AFRIM JUNIOR (MINEL)INSEAMNA CA A UITAT CE PORUMBEI A AVUT TATAL SAU. DACA NU ESTE MINEL SI ESTE ALTCINEVA, ATUNCI NU MERITA SA I SE RASPUNDA LA MESAJ,ESTI PREA MIC SI NESEMNIFICATIV.

  PENTRU RADU GICU: DACA ESTI CHIAR TU CU ADEVARAT , ITI MAI TREBUIE DOUA VIETI SA REALIZEZI IN SPORTUL COLUMBOFIL CEEA CE AM REUSIT EU SA REALIZEZ PENTRU SEVERIN,INCLUSIV SI PENTRU TINE. DACA NU ESTI TU ATUNCI NU MERITA SA TI SE RASPUNDA LA MESAJ, ESTI PREA MIC SI NESEMNIFICATIV,NU CA RADU GICU AR FI MAI MARE DECAT TINE.

 52. Istodor , Afrim si alti corcitori profesionisti , au un statut , ii stie toata lumea cu ce se ocupa , ei cresc in cotete ,,porumbeii fara nume” , exact cum spune domnul de mai sus !
  Ei chiar nu au nici o problema , corciturile sunt pasiunea lor , insa marea problema fratele meu , o s-o aiba PRESEDINTELE clubului unde in toamna , Istodor vrea sa zboare in concurs , corcituri dintre zburatori de Beograd si tippleri englezi .

  Mai nana , sa-l vad pe CLAUDIU CIOLANESCU , om cu familie si la casa lui , ce va face cand va fi obligat de Istodor sa accepte in competitie , corciturile de zburator de Beograd si de tippler englez .

  Ta-su : TIPPLER ENGLEZ ;
  Ma-sa : ZBURATOARE de BEOGRAD (motata);
  Fii-su iese : ZBURATOR de SEVERIN .

  Lucrarea dracu : S-a intors lumea cu fundul in sus !
  Toti suntem naivi , Afrim , Istodor , Coama Lunga si compania sunt smecheri profesionisti !
  Totala sfidare !!!!!!!

 53. Da mai nou s-au smecherit , au acum etape primavara , vara si toamna .
  Daca asa s-a votat la sedinta …
  Mai poti sa zici ceva ?
  Oamenii ar fi naroji sa-l accepte pe Istodor in competitie cu amestecurile alea de rase !

 54. Toti porumbagii s-ar ajuta de tippleri sau sarbi daca ar avea bani sa cumpere dar majoritatea traiesc de azi pe maine si aplica doar teorii si povesti ieftine. Cati porumbagii au luat pasari de la inspectorul si au fost multumiti? Nici macar vioara nu a zburat prin concursurile mentionate de el descendenti de la mosicu. Vioara tot prinsori de la ghitan si rugaminti de la afrim, ceas si istodor a zburat asa ca mai vioara…stai in bancuta ta si nu mai da exemple de crescatoria x sau y pe site uri ca nici dunarea nu va spala pacatele tie sau lu inspectoru ce aduna toate prinsorile de la braconieri

 55. PT SANDU CRED CA MA CONFUNZI CU COMPETITIA EU NU ZBOR IN COMPETITI 3 4 ANI AI MEI NU ZBOARA PE LUNGIME ZBOARA LA INATIME

  • Da ai tai zboara la inaltime ; dar la inaltimea a doua TURNURI . Insa cand ii apuca dorul de camp , o mai ia in dreapta si in stanga , cate 1 km .
   Nici o problema , este manifestare normala de TIPPLER ENGLEZ !!!
   Si nu cumva sa intri in competitii , ca vei fi COADA clasamentelor !!!

 56. ,,Pestele de la cap se impute” , domn presedinte !!!
  Tu ma banui te prostie , Claudiule !!!
  Tu nu faci decat sa incurajezi corciturile , ca vorba aia ,,PORUMBAGII s-ar ajuta cu tippleri sau sarbii daca ar avea bani sa cumpere ” …
  Porumbagii sunt capabili de orice , dar nici peste 20 de ani nu o sa faca trecerea de la PORUMBAGII , la columbofili .
  Fa-i nana o rasa noua ,,CORCITURILE DE SIMIAN” , trecete pe tine si pe Istodor ca creatori de rasa si din momentul ala v-ati luat fapta si nu va mai arata lumea cu degetul !!!
  Ati distrus o rasa cum greu se va mai naste alta de aceasi frumusete si valoare , dar nu aveti nici un pic de jena !!!

 57. Ce frumos si corect suna :
  - Porumbei din rasa , ,,CORCITURI DE SIMIAN” ; CREATORI ai RASEI , Claudiu C. , Gicu R. si Istodor D. !!!
  In comparatie cu voi , Ceasornicaru e un lord .
  Sunteti mari nana , ati intrat in istorie!!!
  In seara asta mi-am dat seama ca sunteti IRECUPERABILI .
  Succes cu noua rasa !!!

 58. Vioara, mai bine te-ai intelege cu militianu sa nu va strice visul de a zbura oricand ca ala in prostia lui va contesta etapele si pe buna dreptate! O fi el cum o fi ca-l stim cu totii ce gloabe i-a bagat pe gat ceas dar si copilasii inteleg magaria voastra de a nu zbura dupa regulamentul frsc

 59. Iar referitor la corcituri…mai multe ca la tine si la militianu nu gasesti nici la istodor! Macar istodor si militianu au platit tipplerii si sarbi spre deosebire de tine ce i-ai luat pe rugaminti.

 60. Deci in concluzie , poti sa fi CORCITOR renumit , conditia este sa platesti !!!
  Bravo , domn PRESEDINTE …

 61. de cand nu am mai intrat pe aici vad ca au aparut vreo 3 guristi sub numele altora (radu gicu,claudiu c. si afrim) care atat de nesemnificativi sunt intrucat le e rusine sa-si dea numele adevarat, asa ca nu ar trebuii bagati in seama. dar ……. ca sa va scot un pic din ceata in care stati de atatia ani hai sa va dau cateva explicatii. e adevarat ca am luat porumbei de la victor stancovici, doru istodor, minel afrim si chiar de la alti, dar…. le-am si dat porumbei la fiecare si intelegeti aspectul ca eu sunt prieten cu toti chiar daca avem principii diferite asupra porumbeilor. mai departe ce am facut fiecare cu porumbeii tine de principiile fiecaruia. site meu e public si se poate vedea ce porumbei detin si ce rezultate au. voi fiind sub alte ID-uri nu puteti fi publici (asta numai asa, ca daca i-mi pun ambitia va dovedesc cu siguranta). crescatoria mea e bazata 80% pe porumbeii lui gabi popescu asa ca si rezultatele crescatoriei mele in aceiasi masura i se datoreaza. astia sunt zburatorii de severin puri si atat pot, ceeace corciturile de tippleri nu sunt capabili doar un zbor la 5 ani. fara o constanta in zboruri……, asta spune multe, dar putini pricep. asa ca voua va urez curenti ascendenti, berze, hudube, pescarusi si tot ce v-ar ajuta sa faceti si voi baremul de inaltime de care duceti lipsa cu desavarsire.

 62. Si sa nu-l uit nici pe pompieru ce se lauda cu tipplerii lui din macedonia ce i-au zburat 10 ore la tineret in toamna cu pais arbitru…marius tata…porumbita aia stropita cu coada alba nu o ii contesta nimeni calitatile de zburatoare dar zboar-o la tippleri nu la zburatori de severin si apoi sa te lauzi cu locul 1

 63. Tu mai rau ca ceilalti faci macedoni cu sarbi si apoi te lauzi ca ne bati in competitii. Nu zice nimeni ca nu esti platitor dar nu ne mai zbura macedoni prin concursuri chiar daca se duc sus pt ca nu arata ca viorii nostri

 64. sfarsitul corciturilor e relativ aproape, cumva similar gropii de gunoi din capul orasului, cand sa umplut sa acoperit cu pamant si apoi s-au plantat pomi fructiferi deasupra ei. asa se va intampla si cu corciturile. unii dintre crescatorii lor e clar ca nu vor renunta la ei ca daca nu s-au desteptat timp de 25 de ani cu siguranta nu vor evolua nici de acum inainte. ideea de a creste corcituri e clar ca paleste pe zi ce trece si ideea de a creste o rasa pura va prinde contur si asta se vede destul de clar. vant in pene tuturor!

 65. Felician Patrascanu

  Baieti , rade lumea de voi ; e timpul sa va opriti !
  Am avut o parere buna despre columbofilia mehedinteana , desi nu am fost niciodata la voi in judet . Auzisem anumite lucruri frumoase despre porumbeii zburatori de Severin , dar in momentul in care ati intrat pe site-uri si ati inceput sa va caracterizati singuri , mi-am dat seama ca realitatea este cu totul alta .
  Amestecul asta de rase pe care voi il practicati sub umbrela asazisei rase ,,zburator de Severin” , nu ma duce decat cu gandul la un pod de casa , undeva la tara , unde bagi porumbei din mai multe rase , se imperecheaza din dragoste , rezultand o hibridare haotica (daca asta o putem numii hibridare) si apar niste produsi care atat practic , cat si teoretic nu exista in nomenclatorul de rase de porumbei .

  Ceea ce faceti voi , este cel putin ciudat , sa nu zic ca este total neprofesionist !

  Cu stima si respect ,
  Felician Patrascanu

 66. Claudiu.c dati numele tau nu mai scrie in numele altora.de nu vorbesc iar cu dl torino si va opresc comementarile ca la topicu celalalt

 67. Felician Patrascanu

  Puneti punct baieti ; este in avantajul vostru !
  Sa rezolvati frumos aceste probleme , solutia ar fi sa nu mai permiteti sa se zboare in concursuri acele corcituri de care vorbiti .
  Acei domni Istodor , Afrim si cum ziceti ca-i mai cheama pe cei care corcesc rasele de porumbei , sa nu fie primiti in competitii , pana nu isi vor procura si ei porumbei de rasa pura .
  In felul acesta , ii obligati sa renunte la corcituri .
  Cum sa zbori pui cu un parinte tippler , sau zburator de Beograd , sub numele de zburator de Severin ?
  Este inacmisibil !
  Este parerea mea , sper sa nu fi deranjat pe cineva .

  Cu stima si respect ,
  Felician Patrascanu

 68. Punem punct domnule , dar inainte de asta , trebuie sa stie si claudiu c. , (misteriosu) si gicu si toata gasca , ca dupa ce taie CORCITURILE si incep sa creasca ZBURATORI de SEVERIN , le mai trebuie 7 – 8 ani sa ajunga la VALOAREA lui Vioara si a lui Gabi . Si asta doar daca Vioara si Gabi o sa-i ajute cu porumbei .
  GRAV este daca se vor mai CONFUNDA si in 2014 , corciturile cu zburatorii de Severin.

 69. BREAKING NEWS ptr fanii lui Ghitan,Istodor si Ceas.Pasarile pure au invins.Istodor Doru a umblat si a cumparat pasari pure de la Marsu,Ghitan Ion a umblat si a luat pasari pure,iar Stancovici Victor(Ceas) la fel,dar cu patura in cap sa nu fie vazut.Sper ca fanii lor sa traga singuri concluziile.

 70. dragolea cornel lucian

  Sa traiti domnu’marius chirita! Eu nu-mi permit sa cumpar multi porumbei dar de la dumneavoastra mi-as dori foarte mult cel putin o pereche daca sunteti amabil sa-mi vindeti. M-am uitat foarte atent pe pagina dumnevoastra de facebook si va admir foarte mult trofeele, voliera si porumbeii. V-am lasat mesaj si pe privat dar nu mi-ati raspuns. Cum pot lua legatura cu dumneavoastra? Va multumesc anticipat!

 71. Costin Laurentiu Nelu

  anul.2014.competitional.sa.fie cat mai bun pentru toti competitori cu rezultate cat mai bune

 72. Marius Chirita , poti sa ne spui si noua ce rasa sunt porumbeii din fotografia cu voliera , prezentata in link-urile de mai sus !
  Dupa aspect , te duc cu gandul la tippleri macedoneni si tippleri englezi !
  Par vitali si sanatosi ; ai toate sansele anul acesta sa-l bati si pe nea Jan si pe Vilfenescu .
  Nu uita , ca important este sa ii bati si pe cei de la Satu Mare , facand clasament comun cu ei .

  Te rugam sa postezi si un link cu porumbei zburatori de Severin , bineinteles daca cumva cresti si porumbei din aceasta rasa .

 73. Chirita Marius Stefan

  Pt toti doritorii, nr meu de tel este 0741698840 . Cu mare drag si din toata inima va dau cadou din lotul de zbor si pe ales. P.s. domnule nelu, te astept atat la antrenamente cat si la zborurile oficiale!

 74. Porumbeii lui pompieru , din poza de pe bloc , au capete de ciung de Ploiesti . Probabil provin din corcituri cu zmei si florani albiciosi .
  Si uite asa au aparut MACEDONENII , prin incruciseri intre ciungi de Ploiesti (culori deschise) si tippleri (baltati) !!!
  Si tot din ciungi de Ploiesti (culori bune) si tippleri baltati , a aparut si CIUDATA campioana de 19 ore , asa-zisa MACEDONEANCA!
  (Pentru fraieri).
  Tu ma banui de prostie , pompiere !!!
  Nana povestitori de-ai ca tine am vazut sute …

 75. Chirita Marius Stefan

  Domnule Doru, eu personal apreciez toate rasele de inaltime, inclusiv ciungul de ploiesti si rosul de targoviste din care am avut si cel mai bun exemplar zburat de domnul Letu Cristian, oficial in etapa:10 ore si 5 minute! Mi-am dorit sirbi, m-am dus si mi-am cumparat sirbi cu fisa de zbor, mi-am dorit tippleri de altitudine, m-am dus si mi-am cumparat, mi-am dorit zburatori de severin, mi-am cumparat aproape cei mai buni zburatori de severin existenti in Romania de la urmatorii crescatori: Viorel Danubianu- 2 milioane pe un singur porumbel acum 3 ani, Gigi Ariciu- 5 milioane pe trei porumbei, Victor Stancovici- un lot de pui: 5 milioane, Mures Mirsu- o gramada de albi, viorii si breji majoritatea pui cu peste 15 milioane, Gradinaru Daniel-un lot de pui, Mercioniu Dan-un lot de pui, Breazu Nicusor-un lot de pui, Jean Vulcanescu – pui si un floriu din breji, Stanescu Viorel-un lot de pui, Afrim Doru-foarte multi porumbei din linia veche, pretul platit/porumbel la ultimii 6 crescatori a variat intre 250.000 si 3.000.000 lei vechi/total alte zeci de milioane. Ca si tanar columbofil am fost ajutat cu pasari fara sa mi se ceara bani doar de catre Domnul Nicu Trandafir si de catre Domnul Gabriel Popescu caruia i-am intors favorul

 76. Chirita Marius Stefan

  Domnilor columbofili, lasati rautatile, invidia si alte sentimente negative pt ca lumea a evoluat si e normal ca fiecare tanar incepator sa fie ajutat cu pasari de valoare care sa presteze la inaltime. Eu unul am dat foarte multi bani pe porumbei si tocmai din acest motiv, acum ca am si propria mea locuinta, sunt dispus sa ajut cu pasari cadou pe oricine doreste. Porumbeii mei provin de la un numar foarte mare de crescatori si e normal sa nu semene intre ei. Poate ca nu am cei mai frumosi porumbei dar nici nu am indraznit sa-i bag in expozitie desi cu siguranta albii de la domnul Mirsu ar fi luat locul 1.

 77. Tupeul si minciuna duse la rang de arta!!! Uitati-va aici si va minunati : http://stirile.rol.ro/print/porumbeii-lui-zboara-la-2-000-de-metri-168846.html hahahahahahaahahahahahaha……

 78. Fara sa minti :
  - Cati albi de la Marsu ai in prezent in cotet???????

 79. Si nu mai umbla cu diversiuni , ca te stie tot judetul !!!!!!!!!!

 80. danubianu viorel

  Mariuse poate in porumbeii pe care ii detii la ora actuala te regasesti tu. sa inteleg ca ai incercat mai multe rase si in sfarsit acesti tippleri din macedonia te satisfac pe deplin. felicitari pentru sinceritatea si corectitudinea de a si zbura acesti porumbei pe fise de zbor caracteristice rasei pe care o deti acum si anume, tippleri de inaltime. se vede clar apartenenta la lumea columbofila buna. multi ar trebuii sa iti urmeze exemplul. felicitari inca odata!!

 81. Pompieru , nu uita ca nana-l tau , la scoala de corectie a fost sef de camera !
  Ce ne povestesti tu mai sus , e istorie . Mai bine fane ceva poze cu matca ta , sa vezi cum se sperie si aparatul de fotografiat .
  Pompieru , sa nu ma banui de prostie !
  Vreau toti sarbii de la Peta , poza separata , tipplerii adusi de tine din Macedonia , poza separata .
  Sa faci si o a treia poza de grup , sa putem vedea si restul ciudateniilor .
  Fratele meu , este si un test pentru tine , sa vada nana-l tau daca esti mincinos , sau te-ai schimbat si ai devenit om cinstit !
  Cinstea pompieru , cinstea !

 82. Chirita Marius Stefan

  Adita de la cerneti si gicu e., voi sunteti mult prea mici pt voliera mea mare! Va cumpar tot cotetul si dupa ce va zbor porumbeii, zic multumesc daca se nimer unul sau doi de doamne ajuta! Viorele, eu ma regasesc in toti porumbeii de altitudine de ar fi ei si verzi la culoare nu doar deresi sau negri, etc. Mai am sa mai cumpar o pereche din albania si apoi o sa fiu cu adevarat multumit! Oricine din judetul mehedinti, considera ca are porumbei mai buni decat am eu in prezent, il invit sa ma provoace la o competitie cu arbitrii neutri. Prietenul meu viorel, tu anul acesta concurezi la zburatori de beograd pt ca din cate il cunosc eu pe gabi, el e mult prea raseor sa accepte corcituri din porumbeii lui. Eu nu cred ca el ti a dat porumbei cadou din doua rase diferite pt a rezulta corcituri din ei. Asa cum zbori tu corcituri dintre sarbi si ce mai ai prin cotet, asa si eu zbor “corciturile” mele. P.s. viorel danubianu chiar are foarte multe pasari valoroase dar mai are de invatat f multe de la gabi popescu si nu numai cum de altfel nici eu nu sunt atotstiutor. P.s. mai adi cerneti, nu ai avut toata viata ta atatia porumbei cat am cumparat eu doar de la domnul mirsu

 83. Chirita Marius Stefan

  Gicule, iti repet inca o data nr meu de tel: 0741698840, chiar insist sa ma contactezi ca doar nu ai fi inexistent! Tare mult as vrea sa-mi explici si mie cum observi tu frumusetea porumbeilor in puncte sau mai ales in disparitie! Eu unul sunt foarte multumit de prestatia porumbeilor mei care sunt in marea lor majoritate mult mai urati decat ai domnului jean vulcanescu ce locuieste chiar in spatele meu. Sunt o gramada de porumbei mai frumosi in mh decat ce am eu in matca sau la lotul de zbor dar nici un sfert din acei porumbei frumosi nu zboara pe altitudine cat ai mei!

 84. Chirita Marius Stefan

  Celor innebuniti dupa frumusete, ii invit la expozitii unde un porumbel frumos poate fi apreciat intre “gratii”. Celor innebuniti dupa zbor, ii invit la zboruri unde dupa lansare nu mai conteaza decat “sangele” porumbelului si starea meteo!

 85. danubianu viorel

  e clar ca traim in doua lumi total diferite: 1 e lumea columbofila respectabila si 2 restul lumii. evolutia cluburilor de zbor de inaltime si durata la nivel de tara nu poate fi oprita chiar daca “restul lumii” abia acum au facut si ei rost de cateva numere de telefon. parerea lor nu conteaza, chiar daca ne copieza intr-un tarziu, abia dupa cativa ani, intr-o forma sau alta. deci si asta tot evolutie se cheama chiar daca este mai inceata. rasele de porumbei trebuie selectate in cadrul rasei si nu hibridate si incurcate prin foile de arbitraj. intr-o tara normala rasele de porumbei ar trebuii sa faca parte din patrimoniul national. sper ca intr-un final sa reusim, dar………asta numai daca se inceteaza cu rautatile si discutiile rautacioase intre noi. un inceput bun ar fi sa ne uitam fiecare ce rase avem prin crescatorii si sa fim mai putin curiosi de ce creste unul sau altul. deci, un exemplu pozitiv este marius chirita zburan-du-si porumbeii acestia pe fisele de zbor ale tipplerului de inaltime. rasa/ fise de zbor adecvata. asta inseamna apartenenta la lumea columbofila buna. corect??? ce ne facem cu multi altii??? cred ca ar trebuii sa ii urmeze exemplul. daca nu, nu vom lasa nimic in urma si concluzia ar fi ca am trait degeaba. vant in pene tuturor!!!

 86. Chirita Marius Stefan

  Viorele, de fata cu tine si alte cunostinte comune eu i-am facut o super oferta lui alin pt un porumbel guturiu ce il are de la mine. Nu are rost sa dezvaluim toate detaliile dar daca nu mai pot avea parte de acel super porumbel, iti fac tie oferta publica pt mama lui si toti descendentii ei. Oricum tu afirmi ca esti raseor asa ca nu are rost sa-ti strici imaginea cu niste hibrizi. Astept sa-mi comunici pretul dar sa nu ma faci sa ma duc degeaba pana la bancomat! Un sfat bun pt toti crescatorii ce detin zburatori de severin ar fi sa nu imperecheze niciodata hibrizii intre ei si nici hibrizi cu tippleri. Tineti perechi pure in numar mai mare si intotdeauna mergeti cu hibrizii doar in pasari pure! Vio, tu esti mereu pe cer la inaltime dar las-o mai moale cu rasa pura pt ca acei porumbei locali la care face referire standardul nu inseamna doar o linie sau o rasa pt ca pe atunci se importau porumbei de peste tot.

 87. ,,Dupa lansare nu mai conteaza decat sangele!!!”
  ABERANT !!!
  La ce rasa zbori , mai Chirita ???
  Facem concurs de cotofene ?!

 88. Chirita Marius Stefan

  Viorele, cei de la cnt ti-au publicat gresit rezultatele pt ca pe site-ul lor apar doar trei concurenti iar pe site-ul tau personal apar 15 concurenti pe diploma ta…..eu te cred pe tine pt ca tu tastezi doar despre standard, rasa, sinceritate, etc. Am de gand sa le trimit o scrisoare si sa ii cert pt ca dupa ei tu esti campion doar din 3 concurenti iar pe diploma publicata de tine apar 15…si cineva minte…iar pana la proba contrarie eu te cred pe tine pe cuvantul tau de onoare. O alta mare problema ce o regasesc pe site-ul cnt ar fi ca tu oficial ai avea zboruri fara disparitie. Pasarile tale “pure” sa nu faca disparitie? Site-ul cnt-ului contrazice site-ul tau.

 89. Chirita Marius Stefan

  Si pt a-ti demonstra pe deplin sinceritatea mea, eu iti spun ca in matca mea se regaseste si celebra alba a domnului nadaban si un alt celebru ciung cu o memorie fantastica asa ca eu pot concura si la ciungi daca vreau nu numai la tippleri de altitudine sau zburatori de severin.

 90. Chirita Marius Stefan

  Cel tarziu luni, voi publica pe facebook-ul meu toti nemtii, macedonii, ciungii, sarbii si zburatorii de severin. Tu viorele, cand ai de gand sa postezi motatii din matca ta pt ca maine poimaine iar te aud ca “ma banui de prostie” si mi te lauzi cu pasari pure!

 91. Frumos , foarte frumos domnule Danubianu Viorel !
  Comentariul dumneavoastra m-a impresionat .
  Asa trebuie sa gandeasca un om cu discernamant si cu examenul psihologic la zi .
  Nu mai putem face columbofilie IN MINCIUNA!

  Legat de domnul Chirita , a luat o decizie INTELEAPTA , sa zboare corciturile acelea din poze , la tippleri . A doua varianta nici nu exista !

  Va salut , de aici de pe malul marii ,
  Dorel

 92. danubianu viorel

  mariuse cat traim avem de invatat, indiferent de la cine. cei care considera ca le stiu pe toate, de fapt, stau pe loc fara sa isi dea seama. zborurile mele de anul asta la vaduvie e cauza prezentei sarbilor la mine in crescatorie, cunoscut fiind faptul ca sarbii sunt zburatori de vaduvie. trebuie sa ma conving eu daca zb de severin se preteaza, chiar daca ceilalti nu i-mi dau nici o seansa. cu siguranta voi mai invata ceva anul acesta. vant in pene tuturor!!!

 93. Chirita Marius Stefan

  Informatia privind falsul nr de concurenti mi-a fost data de catre domnul Claudiu Ciolanescu, un presedinte corect si un foarte bun cunoscator al zburatorului de severin. Mare greseala ca nu l-ati consultat si pe dumnealui in privinta standardului.

 94. gicu.e.fraier.si.prost.

  Domnule Torino, va rog sa postati si acest mesaj pt toti gicu.e, dan america, claudiu c., si alti neputinciosi ce tasteaza pe fals. Tastati mai ratatilor cu numele vostru cand ii atacati pe dooii: victor stancovici, doru istodor, chirita marius, viorel danubianu, gabi popescu, etc. Mai saracilor, eu va descopar ip-ul oricand dak imi pun mintea cu voi neputinciosii pe cer

 95. Pompiere , Claudiu are mai multi tippleri puri la matca , cat noi amandoi la un loc !!!
  Iar ma banui de prostie ???
  In plus la el in club , e patria hibrizilor si a corciturilor . Nu ca alte cluburi nu sunt pe aproape la acest capitol !!!

  Asteptam pozele promise , cu sarbii , ciungii si macedonii .
  Cu nemtii si zburatorii de Severin mai usor , ca de astia duci lipsa !!!

 96. Chirita Marius Stefan

  Domnule dorel din agigea, cine dracu mai esti ca nu te am in lista de prieteni pe facebook. Nu cumva esti tot un retardat din punct de vedere columbofil ce nu sti sa lasi din orgoliu si sa ma suni cum m-au sunat cel putin jumatate din mehedinteni sa-mi ceara cadou porumbei? Mai am si pt tine ceva “corcituri” dar trebuie sa stai ore multe sa le astepti sa coboare din slavile cerului! Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire! Satisfacerea tuturor pasiunilor inseamna viata adevarata iar eu la ora actuala sunt total satisfacut! Dumnezeu exista si are grija sa primim ce meritam fiecare in parte!

 97. danubianu viorel

  chirita marius, daca sar face un top 5 GASCANII GRASI AI SEVERINULUI pe loc te-ai situa????? sincer…..din cate stiu eu lista ta prezentata mai sus, de cumparaturi, e doar un sfert din ce reala. fi atent tot public i-ti promit ca in toamna ai CADOU de la mine fiind tanar columbofil si asa trebuie ajutati tinerii CIULITA DE CARE FACI VORBIRE AICI. E OK? ceeace faci cu ea te priveste. referinte pot sa i-ti dau dar e mult prea mult de vb pe aici. suna-ma si te ajut. PROMIT. ai avut un descendent, ai gustat, dar tu chiar vrei sa iei totul dea gata. mana ta de crescator unde ar fi? POVESTILE DE LE-AI AUZIT TU DESPRE EA SUNT INVENTIILE “ATOTSTIUTORILOR DE LA SIMIAN” INVITAI PE LA TINE SI AI SA TE MINUNEZI. nu stiai ca la simian s-au inventat rasele de porumbei???????

 98. danubianu viorel

  chirita marius, sper ca ai discernamant cand i-mi spui ca un anume CIOLANESCU CLAUDIU i-mi contesta zborurile, asta CINE MAI E???????? i-mi spui ca e un presedinte de club. poate, dar mai departe de o rascruce de ulitze nu poate sa fie. nu il gasesc pe niciun site. cica conduce ACZA SIMIAN, la fel, INEZISTENT. rezultate, zero. poate sa lasat de porumbei…… sau doar atat poate, sa i-mi priveasca rezultatele. tie mariuse i-ti dau diplomele mele si pe cele de pe 2013 sa le trimiti unde vrei tu sa le verifici. de omul asta in afara ca are un telefon nu am mai auzit de el de ani de zile. totusi nu pot decat sa ma simt bine ca sunt lecturat de altii, si mai ales de un presedinte de club, oricat de mic ar fi. nu stiu ce te-a facut sa scri asta pe aici dar nu ai facut altceva dacat sa i-mi ridici mingea la fileu. dau o bere, jur.

 99. danubianu viorel

  chirita marius, stiu ca esti si membru C.N.S.T., cate greseli ai auzit tu ca au facut??? clubul PHOENIX din cate i-mi aduc eu aminte nu cred ca a avut mai putin de 15 membrii activi vreodata. asta se poate verifica cu siguranta. nestiutori sa nu se incurce in harti si sa incurce membri activi cu membri clasati intr-un zbor. cat despre zborurile fara inaltimea de puncte sunt cauzate de conditiile atmosferice, ex. vant, dar an de an am avut zboruri clasate cu dsparitie notabila. nu stiu ce sa i-ti zic de ACZA SIMIAN, dar am auzit ca au un adevarat ritual local acolo: SE TAIE COCOSUL DIN CURTE CAND FAC PORUMBEII PUNCTE. dar le-au imbatranit cocosii. mariuse nu esti primul de la care am auzit interesul mare celor de la simian fata de mine dar esti primul tupeist care il face public. dar pana acum nu am fost interesat de contestatarii inexistenti. pentru mine sunt “LA SI ALTII”. parerea mea e ca sa o lasam mai moale, altfel cadem in penibil.

 100. danubianu viorel

  chirita marius inca ceva, eu cunosc 3 cluburi respectabile in DR. TR. SEVERIN cluburile PHOENIX si DROBETA afiliate la C.N.S.T. SATU-MARE si A.C.P.J.G.-RO restul nu se regasesc. deci asta e lumea columbofila buna. tu mai sti si alte cluburi???? deci nu i-mi spune mie de domni corecti si buni cunoscatori ai zburatorului de severin. e suparator si chiar ne intrecem cu gluma. cupe, diplome, inele inclusiv istoria celorlalti eu unu nu o recunosc, e parerea mea pur personala. la nivelul informativ din 2014 putem citi si sa ne informam corect in ceeace detinem prin crescatorii si pe ce fise zburam porumbeii pe care ii detinem fiecare. tineretul din zilele noastre nu mai are scuze in ceeace priveste corectitudinea fata de colegi columbofili si chiar de ei insusi. nivelul informatic nu ne mai permite sa traim in anii “80, “90. parerea mea. si hai sa punem punct definitiv discutiilor rautacioase si daca mai ai nelamuriri te rog suna-ma personal. PROMISIUNEA E PROMISIUNE.

 101. Chirita Marius Stefan

  Inca din data de 08.03.2014 am postat atat pozele cu nemtii, macedonii, ciungii, zburatorii de severin si cu absolut toti porumbeii ce mi-au trecut prin crescatorie. Problema voastra a celor ce stati in umbra si tastati cu nume inventate, este ca sunteti obligati sa-mi trimiteti mai intai cerere de prietenie pe facebook-ul meu personal pt a vizualiza toate pozele ce le-am setat doar pt prieteni. Tastati pe facebook: chiritamariusstefan, dati-mi add si apoi aveti acces la toate “corciturile” mele. P.s. viorele, nu fi vrajitor, eu ti-am cerut mama guturiului si toti cei patru frati! Sa inteleg ca nu ai inteles mesajul sau e nevoie sa merg mai intai la bancomat? Oricum, te felicit pt sinceritatea de a recunoaste ca ai perechi mixte de sarbi motati cu porumbei locali! Incepi sa vi pe drumul sinceritatii si pt asta te felicit si promit sa te sun imediat cum expediez acest mesaj!

 102. Marius, te felicit pentru corectitudinea de care dai dovada si mie unul personal imi plac foarte mult porumbeii tai. Toti columbofilii au bagat tippleri in porumbeii locali si asta ar trebui sa recunoasca si dl. Nicu Trandafir deoarece are porumbei la matca ce au trecut pe la Dl Ghitan Ion si acesta din urma a infuzat masiv. Nemtoaica ta pe vioriu ce am inteles ca e linie de gordon hugh seamana uluitor cu tipplera pe vioriu adusa de Dl Doru Istodor cu foarte multi ani in urma de la Satu Mare. Esti un baiat extraordinar si nu are rost sa te mai cobori la nivelul celor ce scriu sub pseudonime pe acest forum din invidie si neputinta. Daca tu ai reusit sa iei atatea cupe si diplome avand porumbeii la mare distanta de tine, anul acesta ca ai langa tine lotul de zbor, sunt convins ca vei face SPECTACOL sus pe cer! 8 ore si 40 de minute, cat ti-a zburat tie floria cu coada alba intr-o singura etapa de tineret, reprezinta visul oricarui mehedintean. Cea mai mare realizare a ta, din punctul meu de vedere, a fost ca in toamna trecuta ai aratat tuturor ce inseamna sa ai porumbei constanti pentru ca desi ai pierdut loturi intregi la curenti si soim, tu ai concurat toate etapele. cine te mai critica, sa ia legatura cu arbitrii ce i-ai avut in toamna: Nicu Trandafir, Surdu Mihai si Pais Emil, toti 3 columbofili cu experienta in arbitraje. felicitari inca o data si la mai mare!

 103. Sa castigi la Phoenix , este ca si cum ai fi castigator pe strada ta .
  Chiar mai rau .
  Campion pe cartier este un titlu prea mare comparatip cu campion la Phoenix .
  Cum tot anul n-am ce face si imi pierd timpul prin curti , astazi imi fac timp si merg la sefu sa-mi dea si mie clasamentele grupei minune .
  TRECEM LA ARGUMENTE :
  Dintr-un sertar sefu scoate un clasament .
  PHOENIX – 2012

  Etape maturi :
  etapa 1 = 4 concurenti , restul corigenti .
  etapa 2 = o concurenti , colaps .

  Etape tineret :
  etapa 1 = 2 concurenti , restul corigenti.
  etata 2 = 1 concurent , restul corigenti .

  Cupa Romaniei :
  o singura etapa = 2 concurenti , restul corigenti .

  CAMPION PE STRADA MEA . NASAOL . O STRADA NU PREA POPULATA .
  MAI NASOL ESTE CA NU SE POATE SA ALERGI SINGUR SI SA IESI PE LOCUL 2 .

  La genul asta de competii nu se dau cupe . Numarul celor care fac 15 min. de disparitie la pui , respestiv 30 min. de disparitie la maturi este aproape de 1-2 concurenti , media pe etapa .

  Batalion disciplinar columbofil .
  Campion pe strada mea , o strada foarte putin populata.

  Si uite asa imbatranim , mintindu-ne singuri .

  Vom face in viitor si mai multe cluburi cu 5 membrii si la fiecare vom scoate cate un CAMPION NATIONAL la care o sa-i dam si cupa .

  Problema este ca din cei 5 membrii 2-3 sunt paraleli cu acest sport .

 104. Cat de simpla e viata la Phoenix .
  Ducetiva in acest club si nu veti mai avea loc prin casa de cupe .

 105. Inteleg ca incepand din 2014 , Chirita Marius si Stefan , va zbura numai la tippleri de altitudine . Asa da , chiar nu-si mai bate joc de nimeni !!!
  STOP FALSURILOR !!!

 106. Chirita esti bun de regizor de film .
  ,,MIREL” asta al tau , este un fel de ,,LAUDA-MA GURA , CA DE AIA ITI DAU DE MANCARE !”
  Esti bestial !

 107. danubianu viorel

  nicule-simian voua la simian va trebuie 5 ani sa faceti disparitie la o singura etapa. cupele voastre toate vi le-au luat ISTODOR SI MIHART din severin. dupa cum am mai citit pe net pe aici am constatat ca acum cativa ani BARZAC a facut o manevra cu presedintele vostru CIOLANESCU CLAUDIU si i-a furat titlul de campion lui MIHART. repet, am citit prin comentarii pe net, ca voi la SIMIAN sunteti atat de pitulati incat nu va cunoaste nimeni. sunteti prea habarnisti sa va dati seama ca nefiind afiliati la vreun club cu prestigiu nu existati si mai rau alergati, va bateti, va dusmaniti pe o efemera cupa nerecunoscuta de nimeni. zero ati fost,zero sunteti si zero o sa fiti daca nu veti avea o minima sclipire de inteligenta sa va afiliati si voi undeva unde macar la descalificati sa figurati ca sa se auda de voi. acum de exemplu nu sunteti decat la inexistenti. ma bucur ca de mine macar puteti sa dati intr-un club prestigios existent de vreo 32 de ani, de voi cam cum as putea sa dau si eu???????? cred ca am inebunit si eu ca am ajuns sa ma cert cu fantomele. simianului doar curenti ascendenti……………. si tippleri cat cuprinde.

 108. danubianu viorel

  chirita marius fi atent am 5 frati cu guturiu. am asteptat tel de la tine si nu mai sunat desi mesajul l-am citit. esti serios sau nu???? inmulteste cat te-a ajuns pe tine guturiul cu 5 si atat valoreaza frati lui. 3 masculi si 2 femele. mama lor ramane cum am stabilit si anume CADOU. SA STI CA NU MA SUCESC. daca te tine cardul(cu toate ca nu prea cred) te astept pe la mine. e o linie creata de mine si as fi bucuros sa stiu ca ai putea si tu sa o duci mai departe. cu toate ca nu prea cred. eu am creat cel putin o linie nu liste de cumparaturi. fratii guturiului au 5 ani, deci pot sa ma debarasez de ei.

 109. Mariuse , din ce scri la comentariul tau de mai sus , semnat cu numele de Mirel , esti NARCISIST ; ,,tie iti plac porumbeii tai !”
  In plus ne spui ca esti si ,,un baiat extraordinar !”
  Daca ai fi vazut tipplera adusa de Doru Istodor de la Satu Mare , cu multi ani in urma , ti-ai fi dat seama ca era unicata . Pe atunci te jucai cu lopatica in nisip si tu si Mirel in rolul caruia vrei sa joci .
  Iar floria pe rosu cu coada alba , e mai mult deresa pe rosu cu coada alba !
  Nu-l mai da pe Nicu Trandafir exemplu de arbitru si martor care ti-a validat zborul , ca omul ala , batran asa cum e el , a povestit la tot orasu ca corcituri ca la tine n-a vazut la nimeni .
  Mosu e cu ochii pe tine si de anul acesta va da militaria jos din cui . Misto ca te folosesti de numele lui si-l bagi si la inaintare .

 110. Nu te pune cu Trandafir , ca te naseste !

 111. Pompiere , apucate nana de teatru sau de circ si-ti garanteaza nana-l tau ca ai sa faci cariera .
  Tu chiar ne banui de prostie !

 112. Chirita Marius Stefan Mirel , ai speriat cocosul de pe oua .
  Care Mirel incercai sa ne induci ca esti ???
  - Din ce cred eu , Mirel – Francezu , ca alt Mirel cu porumbei in oras nu exista !!!
  Pompiere , esti cel mai tare personaj !!!
  Pinokio , Pacala si Tandala , raman mici copii pe langa tine .

 113. Terminati cu prostiile astea , ca va faceti de ras !

 114. Ii singurul comentariu pe care o sa il las,ma vad nevoit sa d-au raspuns la comentariile lui Danubian.Viorele tu chiar o d-ai in culmea prostiei,daca asa crezi ca te faci cunoscut in lumea columbofila e problema ta,ca prin rezultate nu ai reusit.te-nintelegem de ce ai cosmaruri despre Simian faci parte din CNT din anul 2008,nu ai reusit sa castigi nici-o data in fata celor de la simian,in 2008 campion national Barbu Gigi Olivian din Simian din 24 de concurenti in 2009 s-a despartit clubul au ramas 2 concurenti din Simian si a nume:Dina Fanel;Lingurici Vasile.in 2009 campion national absolut Dina Fanel din 6 concurenti in 2010 Lingurici Vasile campion national absolut din 5 concurenti in 2011 v-a mai venit un membru nou din Simian Cherciu Constantin iesind si campion national absolut din 5 concurenti in 2011 au plecat si acesti 3 concurenti din Simian,ai ramas singur intelegand ca tu ai centrat ca tu ai dat cu capu si ai iesit si tu campion national absolut din 3 concurenti.In 2013 daca ai avut 5 concurenti ai uitat sa mai iesi asa ca veziti de treaba ta si numai vorbi de Simian.Aceste informatii le gasiti pe site-u CNT.Ro in legatura cu Mihart porumbei nu ii are in nicun caz da la tine,si tot de la Simian din voarbe ce indrugi tu acolo am auzit multe faptele vorbesc.

 115. Chirita Marius Stefan

  Ip-ul si adresa de email le am inca din liceu asa ca veridicitatea lor se poate verifica oricand! Nici un romica, gicu e , doru, nelutu, f, dan, etc nu mi-au trimis cerere pe facebook si nici nu m-au sunat asa ca nu am ce replica sa dau unor oameni inexistenti. Viorel danubianu, porumbeii tai valoreaza cat ai dat si tu pe ei. Gratis i-ai luat, gratis sa ii dai. Tu vrei sa faci avere pe porumbeii lui gabi popescu? Eu zic sa incetezi pt ca altfel o sa te intreb si eu public de ce mi-ai refuzat placerea sa concuram amandoi in cadrul clubului tau. Sirbi avem amandoi, hibrizi de tippleri avem amandoi, ce nu mai ai tu este inaltimea ciungilor lui vali si mai ales protectia lor la soim. Fratii guturiului si ciulita joaca la pitici comparativ cu rezultatele mele la tineret de anul trecut. Porumbeii tai sunt porumbei de grup, fara personalitate ascensiva. Asa cum ti-am zis si la telefon, te felicit pentru introducerea sarbilor in matca in numar atat de mare. Cu siguranta prezenta sarbilor o sa suplineasca lipsa ciungilor lui vali. Eu ma retrag din acest topic pentru ca da posibilitatea rautaciosilor sa-si exprime lasitatea prin porecle. Eu am inceput antrenamentele si va astept pe toti sa urmarim zborul porumbeilor mei!

 116. Mironescu Constantin

  Chiar taie cocosul din curte cei din orasul Simian , daca cineva din echipa lor face baremul de altitudine ?

 117. danubianu viorel

  mariuse pe mine unu mai comvins…….. asa ca ti-am schimbat numele din telefonul meu,….. te-am trecut cu numele MIREL. :)))

 118. danubianu viorel

  domnilor, a venit primavara, e frumos afara asa ca nu mai e mult pana la etape, o sa lasam gargara si o sa vorbeasca doar porumbeii pe cer. iernile lungi sunt o perioada buna ca sa mai citim cate ceva, sa ne mai cultivam si noi. genotipul, fenotipul, formarea unei linii de porumbei, omogenizarea unei crescatorii, selectia in cadrul rasei, consacvinizarea,bolile porumbeilor etc… pentru unii sunt cuvinte chinezesti. nu le mai dau numele pe aici prin comentarii dar cu siguranta ei se vor simtii sau poate nu. atat de mult sa deviat de la subiectul acestui topic incat sa pierdut si ideea. asta sa intamplat doar din cauza frustratilor care au dus discutiile spre ideile lor fixiste. vant in pene tuturor.

 119. REZULTATELE LUI MARIUS CHIRITA (pompieru), IN SEZONUL 2013 – C.N.T.

  MATURI ETAPA 1 – LOC 12
  MATURI ETAPA 2 – LOC 6
  GENERAL MATURI – LOC 8

  CUPA ROMANIEI – LOC 3 (ai mai iesit din anonomat , facand un rezultat de 3 ore si CATEVA minute).

  TINERET ETAPA 1 – LOC 15 (descalificat).
  TINERET ETAPA 2 – LOC 9 (0,26 minute).

  LA ABSOLUT (MATURI+PUI+CUPA ROMANIEI) – LOC 8

  Ai nervi tari , in cazul tau multi se lasau de acest sport si se reprofilau !

 120. Badea Costel - Constanta

  In competitia cu jucatori de Galati , au fost in 2013 , 26 de concurenti cu bareme realizate .
  Corect ar fi ca atunci cand in ,,competitie” aveti mai putin de 5 concurent cu bareme , SA NU SE MAI PREMIEZE , deci sa nu se mai dea CUPE .

  Oamenii trebuie sa se uneasca in cluburi mari si foarte mari , sa se elimine genul acesta de BISERICUTE .
  Este lipsa de respect , fata de columbofilie in primul rand , sa spui ca ai iesit CAMPION NATIONAL , intr-un clasament cu trei CONCURENTI activi !

  Nu vreau sa fiu inteles gresit .

 121. Chirita Marius Stefan

  Te salut respectuos luci din cerneti! Mare dreptate ai! Pana sa ajung in serbia, macedonia si la breazu nicusor sa-i cumpar toate gloabele doar pt tipplera nemtoaica ce era adusa din caransebes de la dl tiru adrian, eu nu cunosteam cele 3 calitati ale porumbeilor de zbor si anume MEMORIE, ALTITUDINE si DURATA! Daca ai caracter si nu esti un alt doru, dan, f, nelutu, gicu e, si alti retardati columbofili ce stau ascunsi in spatele ecranului si tasteaza sub porecle, posteaza si rezultatele mele la tineret 2013 din toamna competitionala din cadrul grupei de zbor alte rase de altiudine! Nu trebuie sa ma cauti prea mult pt ca ma gasesti la locul 1 individual si locul 3 la echipa in conditiile in care am pierdut zeci de porumbei la curenti. Pe o mie de euro fac pariu cu oricine din mehedinti ca zbor oricand vor ei din aprilie pana in octombrie! Doritorii sa ma contacteze la nr de tel: 0741698840. P.s. 80% din columbofilii mehedinteni sunt doar braconieri sau simpli samsari. Le multumesc tuturor ce mi-au dat teapa columbofila pt ca m-au motivat sa ma duc personal pana in macedonia pt tippleri de altitudine! Cand toti columbofilii din mh or sa zboare prin concursuri “pasari pure” atunci o sa concurez si eu la alta rasa dar pana atunci mai fricosilor ce nu ma contactati in mod direct pt a paria si concura impotriva mea si a pasarilor mele aduse pe bani multi platiti din munca cinstita, va doresc vise frumoase in speranta ca mi se va rataci unul doi pui din macedoni si sa ajunga la voi pe un pachet de tigari de la romi, dolfi, etc. 8 ore si 40 de minute pe o singura etapa la tineret cum afirma mirel si 19 ore total din 3 etape de tineret pt voi sunt super vise sau chiar extaz! Pt mine a fost realitatea 2013. Acum in 2014 vreau cel putin de doua ori mai mult pt ca am taiat aproape tot ce am cumparat din mh. Am dat si mai dau cadou chiar si celor mai raseori columbofili pt ca eu nu am interese financiare. Porumbeii pt mine reprezinta o placere si o pasiune personala pe care mi-o permit

 122. Dinu Catalin Gabriel

  http://porumbel.net/2014/fcpr-vizita-oficiala-la-parlament-pentru-viitoarele-proiecte-de-dezvoltare-a-columbofiliei/

  Deschideti link-ul si vedeti unde am ajuns noi cei cu voiajorii , afiliati la F.C.P.R. (LA TUNDUC) , in comparatie cu voi cei cu zburatorii care nu faceti decat sa va certati public , pana ce ambii interlocutori recunosc ce hibridari practica .

  Valoarea face diferenta si in lumea noastra a voiajoristilor , F.C.P.R.-ul este FOARTE SUS , atat la nivel national , european cat si mondial ; in timp ce U.C.P.R. (cei de Targoviste) si cu F.R.S.C.(cei de la Mizil) , se multumesc sa aiba concursuri interjudetene si cel mult nationale .
  Valoarea face diferenta !!!!!!

 123. danubianu viorel

  chirita (mirel) ai inebunit. rezultatele tale sunt lovite de nulitatea absoluta avand tupeul sa te prezinti la linia de start cu tippleri puri si sa susti ca sunt zburatori de severin. rezultatele tale comparativ cu rezultatele tipplerilor sunt precum purici pe caine, sti ca sunt dar nu se vad, doar cand il iei la puricat. vad ca te cam intreci cu gluma. ca sa intelegi si tu treaba cu sarbi ar trebuii sa i-ti fac un desen tehnic. 2014 voi zbura la vaduvie, asa ca am facut schimbari masive chiar si in cotetele de zbor. asta inseamna evolutie nu inselaciune cum e cazul tau. credeam ca ministerul de interne are oameni mai inteligenti dar dupa cum te vade pe tine constat ca m-am inselat. cati porumbei ai auzit tu ca am vandut eu? exceptie facand porumbelul de la tine , ca sa nu i-ti mai aduc aminte ce cuvant ai.

 124. danubianu viorel

  da-mi voie claudiule sa i-ti raspund si eu intr-un mod elevat la cateva greseli grave pe care le-ai facut dea lungul timpului. nu mai aduce aminte felul in care l-ai scos campion pe BARBU GIGI OLIVIAN, de care nu sa mai auzit nimic de el de atunci(omul nu a inteles nimic din sportul columbofil). GRESEALA MAJORA, astfel nu e competitie. nu mai aduce aminte de ce ati plecat din club, amendamentul cu ale 3 ore lotul de porumbei sa ajunga pe inaltimea de puncte,(pentru destul de multi constat ca nici in 3 ani nu le-au ajuns loturile in puncte ) GRESEALA MAJORA, zburatorul de severin e o rasa de zbor de durata cu inaltimea obligatorie, dorinta voastra de a cobora inaltimile mai jos care nu a fost acceptata, ar fi fost o alta GRESEALA MAJORA, etc… totusi zic sa ma opresc aici. acum din cate aud constat ca tu continui cu interesul negativist la adresa clubului nostru pe care tu l-ai abandonat si mai cu seama aud ca i-mi contesti zborurile. eu nu fac altceva decat sa ripostez la atacurile despre noi pe care le generezi tu prin discutii cu cine nu trebuie. crezi ca daca suni pe unde tu nu ai nici o treaba, crezi ca ai rezolvat ceva??? asta ma obligat sa cer referinte despre voi, raspuns….inexistenti, deci mai rau ti-ai facut sunand. crezi ca daca as deschide o societate … sa zic, SC MERCEDES SRL m-ar crede careva ca eu fabric masinile???? crezi ca daca ai sunat si ai inchis topingul anterior stopezi evolutia rasei si a sportivitatii columbofile? ma indoiesc. generezi discutii folosindu-te de unu si de altul care mai de care mai vulgari ca sa ai un motiv sa suni. eu nu cred ca ai auzit discutii de la mine sau de la altii din clubul nostru doar niste raspunsuri la provocarile generate de voi. sper ca in continuare sa ne vedem fiecare de ale noastre, sa fim corecti cu noi insine si sa lasi rautatile ca nu duc la nimic bun.
  P.S. eu nu sunt ahtiat sa castig sub orice forma, ma incanta mai mult sa vad evolutia crescatoriei mele in decursul anilor.

 125. danubianu viorel

  deci claudiule eu in 2008, primul an in competitii sunt campion national la tineret etapa 3 + etapa 4 cu un timp de zbor de 8 ore si 40 min. in 2013 campion national la maturi etapa 1 + etapa 2 cu un timp de zbor de 11 ore si 25. ESTE EVOLUTIE????? in tot acesti ani am castigat cate ceva. eu sunt multumit de cum evolueaza crescatoria mea. fara a fi ironic te intreb: tu esti multumit de a ta????

 126. danubianu viorel

  FENOTIPUL: in speta zburatorul de severin, cititi primul standard care e si certificatul de nastere al rasei, actualizat fiind cel din susul pagini(aveti si poze ajutatoare), falsul aparut ulterior in “93 cel cu formarea din 4 rase puteti sa il aruncati(daca cumva il mai are careva) sau sa vi-l stergeti din memorie. e declarat nul. arbitrajul pe fenotip se face la voliera. deci nu tippleri (oricat de baltati ar fi) sau orice are pene e zburator de severin. optic trebuie sa fie in standardul rasei. la o singura greseala grava poate iesi din standarnul rasei.

 127. danubianu viorel

  GENOTIPUL: caractere de rasa mostenite. deci zburatorul de severin sunt porumbei de zbor de mare inaltime, fara joc, zburand in stoluri stranse, in cercuri concentrice deasupra crescatoriei, marea majoritate a timpului de zbor fiind in puncte si disparitie. aici arbitrajul se face pe cer. celor care arbitreaza un zbor si chiar proprii porumbei precum o “partida de tenis de camp pe un teren mult mai mare ” le amintesc ca nu e caracteristic zburatorului de severin. daca la mai multe zboruri, porumbeii nu presteaza inaltimea de puncte care e caracter obligatoriu in cadrul rasei aceia nu sunt zburatori de severin.

 128. danubianu viorel

  SELECTIA IN CADRUL RASEI se face obligatoriu atat pe FENOTIP cat si pe GENOTIP. deci nu toate rasele de zburatori de inaltime si durata fie ei ciungi, galateni, tippleri de inaltime, zburatori de beograd sau hibrizi intre ei sunt zburatori de severin.
  sper ca am fost destul de explicit si pe intelesul fiecaruia, mai ales, cred ca acum o sa intelegi si tu mariuse chirita de ce te-am refuzat sa zbori in cadrul clubului cu mine(desi cred ca altii ti-ar lua bani). NU AI ZBURATORI DE SEVERIN. sper ca nu ti-ai facut alte iluzii. conduita clubului nostru chiar isi respecta membrii. articolele sunt pentru tine si nu numai……….. vant in pene tuturor!

 129. vioara, in toate pseudonimele gen gicu e, radu, doru, dan, luci, nelutu, etc. te regasim pe tine si pe a ta banuiala de prostie. Noi l-am sunat pe pompieru si i-am zis ca noi nu avem cum sa vb de rau de el din moment ce omu si-a dat nr de tel si ne-a invitat la el la zboruri. Singurul care ai ceva de comentat si ascuns esti doar tu si nimeni altcineva. nu te mai lega de noi cei din simian ca o sa-ti para rau cand il vom suna pe doru istodor sa i spunem cum ti porumbei la matca de ai lui fara inele. Pana sa moara marinaru tu ii adunai toate prinsorile si te faceai proprietar peste porumbeii altora. Uiti ca am vrut sa facem comisie sa te prindem in fapt si te-a salvat matusoiu sunandu-te in ultimul moment.

 130. Imperecheati tippleri cu zburatori de Beograd , zburati corcituri la prima mana sub numele de ZBURATOR de SEVERIN , zburati si tippleri puri – baltati , sub numele de ZBURATORI de Severin , nici o problema domnule Stancovici si domnule Istodor !!!
  Si faptul ca in oras , in competitii oficiale 80 % din stoluri nu sunt capabile sa faca BAREMELE de ALTITUDINE , tot nici o problema nu este !!!
  15 minute de zbor in DISPARITIE la tineret si 30 de minute de zbor in DISPARITIE la maturi , deja este prea mult !!!
  Domnule Victor si Doru , de ce nu va duceti la Satu Mare , sa zburati pe regulamentul tipplerului maraton , ca in acest fel s-ar rezolva toate problemele !!!
  Una peste alta , ati DISTRUS O RASA !!!

 131. Din ce am citit pe acest topic mi-am dat seama ca acest Chirita nu-i sanatos la mansarda si e un mare mincinos!
  - nu a fost NICIODATA in Macedonia dupa porumbei!nu are nici un porumbel cu inel doveditor!
  -nu a castigat NICODATA un campionat de zbor!
  - nu stie decat sa-si laude gloabele de care se amuza tot orasul!
  Si as mai putea sa-l laud dar nu merita atentie.

 132. vioara(danubianu viorel), tu fara oualele ce ti le a dat dl doru istodor in care tu arunci cu noroi precum cainele ce si musca stapanul ce l hraneste….tu fara porumbeii de valoare ai dl Victor Stancovici ce i-ai tinut doi ani de zile in matca iar acum si in dumnealui arunci cu noroi precum maidanezul,…tu fara hibrizii de la Afrim Minel pe care mai apoi l-ai injosit peste tot si fara porumbeii tuturor ce i-ai primit cadou din respect fata de bunul simt ce-l avea tatal tau….nu existai in plan columbofil…zboara-ti corciturile unde, cand si cu cine vrei tu dar nu mai abera de fenotip si genotip ca aici tu esti paralel.

 133. vioara(danubianu viorel), noi toti de abia acum intelegem de ce a plecat vali cu ciungii de la tine din curte. Vali e un baiat cu adevarat raseor si s-a simtit umilit cand i-ai cerut sa inlocuiasca oualele ciungilor lui cu oualele de la dl doru istodor. cat timp a avut vali ciungii la tine si ii zburati impreuna, faceai si tu altitudine dar daca vali a plecat din bun simt fata de toti mehedintenii la care te acoperea de fiecare data, tu in toamna nu ai mai facut nimic cu puii. La pui ai fost ZERO. Militianul poate confirma acest lucru pentru ca el a concurat impotriva ta cu pui rezultati din porumbei victor stancovici si ai lui au facut disparitie iar ai tai lingeau acoperisurile.

 134. Imi cer scuze lui chirita marius(pompieru). Nu stiam de clasamentele din toamna anului 2013. omul este intra-adevar campion! http://asociatiacrescatorilordeporumbeijucatoridegalati-romania.ro/clasament-final-tineret-2013-alte-rase/
  http://asociatiacrescatorilordeporumbeijucatoridegalati-romania.ro/clasament-final-diferentiat-tineret-2013-zburator-de-severin/
  http://asociatiacrescatorilordeporumbeijucatoridegalati-romania.ro/clasament-final-tineret-2013-alte-rase-individual/
  Acum inteleg de ce ai taiat toti porumbeii cumparati din mehedinti. Si eu daca as gasi altii mai buni cum ai gasit tu nemtoaica si macedonii as fi procedat la fel. Cine a postat doar etapele din primavara de la cnt sunt sigur ca a fost tot invidiosul de vioara ce ataca pe toata lumea precum vanatul incoltit de cainii de rasa!

 135. Nu stiu daca Doru Istodor , ar fi avut tupeul sa intre si sa-si dea cu parerea !
  Dupa ce tu ca persoana , profiti de faptul ca in calitate de responsabil tehnic , fisele de zbor , de la etapa raman in posesia ta si fara pic de rusine iti permiti sa modifici propria fise , stergand cu corectorul , nu stiu cum ai mai putea avea tupeul sa vi si sa filozofezi pe site-uri .
  Falsificarea fisei , VICIEREA REZULTATULUI , sa stergi cu corectorul completarile arbitrului si apoi sa scri tu ce-ti convine , sunt fapte care e greu sa accepti ca se mai pot intampla intr-o lume civilizata .

  Totusi nu trebuie sa ne mire nimic , tinand cont ca in anul 1993 acesti oameni si-au permis sa MODIFICE standardul ORIGINAL al zburatorului de Severin , (standard elaborat de COMISIA NATIONALA DE STANDARDIZARE , in anul 199o) si sa-l inlocuiasca cu o porcarie de standard , facut de ei , care ,,permitea” CORCIREA raselor dupa bunul-plac al smecherilor .
  Acest standard (cel fals , din 1993) , a fost facut la apelul bocancilor , Doru Istodor validandu-si in acest fel ,,rezultatele” facute in 1992 cu hibrid de tippler , generatia 1 , mama adusa direct de la Rat , de la Satu Mare ,
  Pentru naivi si necunoscatori , acele rezultate ar fi fost ,,record” al rasei …
  CARE RASA ????

  In prezent , orasul este impanzit de corcituri , iar pe fisele de zbor , sub numele de zburator de Severin se zboara tippleri puri , tippleri corciti cu ciungi , tippleri corciti cu zburatori de Beograd , singura conditie fiind sa fie albiciosi (baltati)!
  Pacat ca trei sferturi din ei , nu mai fac nici niste MINIME bareme de ALTITUDINE !

  DEBANDADA !!!!

 136. danubianu viorel

  domnilor, acum, sper ca SCOPUL MEU A FOST ATINS si anume, realitatea cu care ne comfruntam noi aici pe plan local. explicatiile mele puteau fi subiective, dar datorita unora, carora le multumesc ca si-au dat arama pe fata, veridicitatea spuselor mele au fost confirmate cu subiect si predicat. cele doua topicuri legate de zburatorul de severin au fost citite cu comentari cu tot de cine trebuia. in sportul columbofil nu facem fiecare ce vrem, FACEM CE TREBUIE, altfel nu existam. doar la colt de strada facem ce vrem. FELICITARI CRESCATORILOR DE ZBURATORI DE SEVERIN, PENTRU MUNCA DEPUSA. O RASA SE CREEAZA IN ZECI, SUTE DE ANI, un hibrid in doar o luna.

  acum ca a venit si primavara, e frumos afara eu o sa va parasesc dar va astept pe la mine chiar si inopinant. :(((

 137. danubianu viorel

  p.s. ma bucur ca am reusit sa va fac cunoscuti etalandu-va singuri prostia si minciuna chiar si la nivel de tara. voi sa corciti in continuare sa nu va lasati.

 138. membru A.C.Z.A.

  Nea Victor ca om nu este o persoana rea , dar ca si columbofil tot timpul a alergat dupa corcituri !
  Vorbeste diplomat , referindu-se la cei doi tippleri care i-a bagat in crescatoria sa cu multi ani in urma ; in realitate , aceia 2 + inca 100 , ulterior !
  Nu mai departe , in toamna anului 2012 se intareste la matca cu 50 de porumbei de la Cherciu Ion – Migi , dintre acestia 10 fiind tippleri originali , chiar unicolori si inca 20 fiind tippleri baltati (o parte din tippleri baltati provenind chiar de la regele corciturilor , Doru Istodor) . Apoi scoate la GREU , pui din ei .
  ,,Nici usturoi n-a mancat , nici gura nu-i miroase!”
  La cotetele din curte , desene frumoase , nimic de zis!
  In schimb , in pod (la dos) ,ai zice ca esti la Satu Mare si recent te-ai intors din Anglia de la cumparaturi .
  Cum vreti voi sa fie nea Victor deacord cu standardul original facut de comisia nationala de standardizare in anul 1990 , standard care este identic cu cel facut de comisia de standardizare in anul 2014 ?
  Asta ar insemna sa-si taie porumbeii pe care i-a corcit 30 de ani si sa o ia de la zero !
  Ati inebunit sa-i cereti voi sefului meu acest lucru !?
  El va recunoaste doar facatura de standard din 1993 , acea magarie grosolana , ce n-a avut treaba cu nici o comisie de standardizare nationala ; comisia de standardizare au fost ei , ajutati de Jan Draghici – Ceferistul , care le dicta prin telefon , sa scrie acolo rase de porumbei FARA NUMAR :
  - ,,Bagati acolo , fara numar , ca doar nu dau de la mine !”
  - ,,Da-i si cu ciungul , da-i si cu sarbul , tippleri va da tata-l meu Sasu , etc. !”
  Circul din 1993 , a fost un circ PREMEDITAT , un circ fara bani , care avea in anii urmatori sa distruga NOBILA rasa ,,zburatorul de Severin” !
  Oameni buni , cu riscul ca ma da nea Victor afara din club , voi incerca si eu la fel ca voi , sa salvez ce mai poate fi salvat din aceasta rasa unica !
  ACESTI PORUMBEI AU FOST PORUMBEI FOARTE FRUMOSI SI PORUMBEI CU ZBOR LA DISPARITIE !!!!
  Ce au facut ei dupa 1993 , sunt porumbei de copii mici , fara sa se supere cineva pe mine .

 139. membru A.C.Z.A.

  Lista tipplerilor care au reprodus in crescatoria lui nea Victor Stancovici in ultimii 10 ani , este foarte lunga :

  1.Tippleri de la Jan Draghici (ceferistul) , luati de nea Victor prin intermediul lui Dragan de la Cerneti ;
  2.Tippleri pakistanezi adusi de la domnul Ovidiu Pop de la Sibiu (reteta era clara , puii din pakistanezi si codalbi , erau opriti pe criteriul desenului – adica celui pe cuc i se rupea capul , cel codalb era crescut);
  3.Tippleri originali cumparati de prietenul Istodor de la sarbi si lasati in semn de prietenie si lui nea Victor sa-si traga si el sange din ei , dupa care reveneau la proprietar ;
  4.De zecile de tippleri de la Migi , am vorbit in comentariul de mai sus .

  Acesta este realitatea , va convine sau nu … , ati distrus o rasa superba !

  Rog sa intervina cineva cu un comentariu , sa ma cotrazica , daca ce am scris eu aici nu este adevarat 1oo % !
  Va multumesc !

 140. Cand vin acasa , daca timpul imi va permite , vreau sa pun la aceeasi masa pe fratele meu Viorel Danubianu si pe Nicu Trandafir . Oamenii astia doi , au porumbei care ca FENOTIP [ASPECT] , se incadreaza la rasa zburator de Severin si in plus realizeaza constant in COMPETITII OFICIALE , rezultate bune si foarte bune , conform standardului rasei [CU FOARTE MULTE ORE DE ZBOR IN PUNCTE SI DISPARITIE] !!!
  Ei trebuie sa duca LUPTA impotriva celor care au MASACRAT rasa noastra locala !!!

 141. doctor psiholog

  In data de 14.032014, viorel danubianu a tastat si trimip consecutiv nu mai putin de 6 mesaje intre orele 12 NOAPTEA si 4 DIMINEATA! Ce om normal la cap pierde 4 ore din somnul lui tastand pe topicele de porumbei? Viorel danubianu, ai constiinta incarcata cu prea multe minciuni sau corcituri? Ia un somnifer sa dormi cel putin cateva ore pe noapte ca nu mai gandesti deloc limpede sau du-te la biserica si confeseaza-te neaparat la un preot pt ca iti crapa inima de la atata rautate si ajungi fiule in iad de la atatia porumbei fara inele de provenienta ce ii ai in matca. Oare tu in sinea ta esti multumit de invidia, gelozia, rautatea,dusmania, si nebunia din sufletul tau si din gandirea ta?

 142. fostmembruacpjg

  Daca tot dam arama pe fata si ne luam de adevar atunci astept si eu raspuns de la barboianu ionut sa ne spuna public ce masuri a luat impotriva: tronea daniel, breazu nicusor si bogorodita laurentiu pentru netrimiterea fiselor de zbor la etapele ce nu au indeplinit minim de barem fie de durata fie de inaltime. Pe cand eram eu membru, nicu trandafir centraliza fisele de zbor asa ca acest lucru a fost posibil doar cu complicitatea lui.

 143. Daca tot vreti sa-l analizati pe acest Chirita Marius Stefan (pompieru) , fiti profesionisti si analizati-l corect , nu doar pe etapele care va convin !!!
  In anul 2013 , dupa cum vad eu in clasamente , Chirita (pompieru) a participat si la etapele cu porumbei maturi organizate de aceasta asociatie numita A.C.P.J.G.-RO .
  Datorita link-urilor puse de voi , am putut intra in detalii si l-am gasit pe domnul Chirita pe locul 7 – la maturi .
  Link-ul de mai jos sta marturie :

  http://asociatiacrescatorilordeporumbeijucatoridegalati-romania.ro/clasament-final-maturi-2013-alte-rase/

 144. Daca facem o treaba , haideti sa o facem pana la cap , asa cum ii sta bine omului de caracter :
  - In clasamentul final , MATURI + TINERET 2013 , respectabilul Chirita , a ocupat locul 6 !

  Deci :
  - Locul 7 , la maturi ;
  - Locul 3 , la tineret ;
  - Locul 6 , in clasamentul final , MATURI + TINERET .

  Felicitari pompiere si la mai mare !
  Mai jos am postat dovada :

  http://asociatiacrescatorilordeporumbeijucatoridegalati-romania.ro/clasament-final-2013-alte-rase/

 145. Nebunie de pomper !
  Am intrat si eu pe site-ul ala la care facea referire Alin , cu privire la rezultatele lui Marius Chirita din anul 2013 , si la rubrica membrii {sus in banda} , daca dai click , ti se deschide o pagina cu mai multe fotografii ; dintre toti , iti sare in ochi generalul Chirita , cu haina sa de pomper .
  Pompere la cat esti de chipes si cu tinuta asta , multe femei suspina dupa tine !
  General sa ajungi , iti ureaza nana-l tau !

  http://asociatiacrescatorilordeporumbeijucatoridegalati-romania.ro/

 146. doctor psiholog

  Nu veti fi judecati niciodata de oameni mai buni ca voi pentru ca cei care judeca isi exprima propriile neputinte si greseli. Aceasta vorba mare i se aplica lui viorel danubianu ce initial sustinea ca are doar pasari pure iar mai apoi a recunoscut ca are si perechi cu sarbi in ele si 5 frati dintr-o tipplera viorie ciulita. El vorbeste de rau alti colegi columbofili tocmai datorita neputintei de a-si procura porumbei de calitate. Esti un caz grav viorel danubianu. Doar dumnezeu te mai poate ierta si intelege.

 147. Stiti ce este ciudat ?
  Viorel Danubianu – Chirita Marius – Claudiu Ciolanescu , in viata de toate zilele sunt prieteni , se distreaza si chefuiesc impreuna , in schimb aici pe site ai zice ca sunt dusmani declarati .
  Oamenii sunt ca fratii , ce nu stiu sigur este daca merg si la femei impreuna .
  Faptul ca lui Chirita ii place sa se laude SINGUR in materie de porumbei si face tot felul de abureli pe site , se pare ca este motivul care a incintat putin spiritele .
  El zboara MACEDONENI si NEMTI la rasa zburator de Severin , etc. ; fara cuvinte …
  Pacat ca porumbeii pe care i-a cumparat din MEHEDINTI in decursul anilor , i-a taiat pe toti !
  Au fost prosti …
  Pacat ca rasele romanesti l-au nemultumit pe Chirita , inclusiv rasa noastra locala ,,zburatorul de Severin” !

  Sunt curios cu ce i-a preparat si ce gust au avut .
  Radem noi , dar omul nu prea este dus la biserica .

  In rest , multa vrajala , multa caterinca .

 148. Chirita a ajuns si mare doctor psiholog . Nici nu cred ca exista profesia asta ; dar in fine .
  Mariuse , tu il bagi pe Vioara la inaintare , dar la diversiuni si vrajeala , Vioara ramane mic copil pe langa tine .
  E rau ca ti-a luat lumea seama !

 149. Costin Laurentiu Nelu

  in data de 25-26 aprilie sedinta a uniuni la brasov pt cei interesati pentru alegeri!

 150. Sa vi gresit cei de la A.C.P.J.G.-RO clasamenele , sau mai sus e vorba de al Chirita , mare campion ?
  Din ce am gasit eu azi aici , in Clasamentul Final – Maturi + Tineret 2013 (Campion Absolut) , Chirita este locul 6 (sase) .
  Marius Chirita Claudiu Mirel , cam umbli cu cioara vopsita !
  Pana te maturizezi te iertam , domnule psiholog pompier!
  Ramai un simpatic .

  http://asociatiacrescatorilordeporumbeijucatoridegalati-romania.ro/clasament-final-2013-alte-rase/

 151. Pentru persoanele care sunt contra lui Danubianu Viorel: Viorel cred ca v-a provocat numai indivie si insomnii.A reusit ce nu a reusit nimeni: sa faca porumbei si linii de porumbei din porumbei luati de la prieteni pentru ca toti sunt prieteni cu el,iar acum cautati si umblati dupa ei. Mai nou a-ti ajuns sa va certati pe porumbei lui .Cati porumbei care ii prindeti de la Viorel ii declarati? E singurul care vorbeste pe subiect.Nu aveti minte sa il dovediti ca voi vorbiti niste aberatii care se vad din varful dealului de la simian, ca sunt niste facaturi si inventii aberante spune de niste oameni frustati .Viorele, ce pretentii ai cand presedintii celor 2 cluburi Acza simian si Acza mehedinti sunt sefii corciturilor? Nu aveti tupeu sa vorbiti fata in fata cu el.Viorele fii tare,mergi inainte ca habar nu ai nici tu cati crescatori de zburatori de severin rasa pura te apreciaza.Imi pun intrebarea:daca tot corciti la porumbei ,va corciti si voi intre voi?Felicitati Viorele,rupe-le pliscul la toti.

 152. Chirita Marius Stefan

  EVOLUTIE, de la cateva minute la cateva ore. De la nimic la locul 7 maturi si apoi pe podium la tineret. Locul 6 national pentru mine inseamna fericire. Colegii mei columbofili vorbesc in comentariile recente despre evolutie. Eu am evoluat de la cateva minute la cateva ore si loc pe podium asa ca evoluati dragi competitori. Pentru a evolua cu toti inspre mai bine trebuie sa renuntam la orgoliile personale si sa nu mai fim impartiti in bisericute cum ne sfatuieste un voiajorist intr un comentariu. Claudiu Ciolanescu are clubul lui asa ca el in calitate de presedinte s-ar putea consulta cu presedintele meu Laurentiu Bogorodita si sunt convins ca Laurentiu ar gasi o solutie pentru unirea cluburilor intr-unul mai mare si mai in folosul columbofiliei. Acelasi lucru ar putea face si Viorel Danubianu si anume sa ceara parerea presedintelui meu si tot impreuna cu el sa gaseasca o solutie pozitiva pentru toata lumea columbofila din mehedinti. Pana si principatele Romaniei s-au unit intr-o Romanie mare asa ca sub conducerea presedintelui meu, Laurentiu Bogorodita, toate problemele ar fi gestionate corect si cu multa raspundere. Lasati orgoliile prietenii mei columbofili, claudiu si viorel pentru ca altfel discutam contradictoriu pe aici degeaba.

 153. Chirita Marius Stefan

  Am inceput antrenamentele si au aparut primele pierderi datorate soimului

 154. Chirita Marius Stefan

  plus alte pierderi datorate curentilor

 155. Chirita Marius Stefan

  Solicit un topic despre atacurile de soim si pierderi la curenti, un topic deschis discutiilor pana la finalul sezonului competitional. Daca se poate atasa si o harta meteo actualizata online din ora in ora pe fiecare judet in parte. Va multumesc

 156. @fost membru-citeste frate regulamentul ca deaia te-ai dus la scoala!
  @cChirita-avea dreptate un iterlocutor mai sus ca rezultatele la tine sunt “ca purici pe caine” mici,mici…mici si te mai lauzi ca fraieru sa nu-ti zic pr….ca ai zburat alte bazaconi! Ai fi pasionat da minte nai deloc!

 157. PENTRU A EVITA DEGENERAREA DISCUTIILOR COMENTARIILE SE VOR OPRI AICI.

  VA MULTUMIM PENTRU INTELEGERE.
  O ZI BUNA TUTUROR.

 158. Costin Laurentiu Nelu

  sa incalzit afara sa antrenam porumbei ‘succes tuturor

 159. Costin Laurentiu Nelu

  sa incalzit afara sa antrenam porumbei ‘succes tuturor

 160. frumoase exemplare detin si eu o viori de la domnul dolfi sunt frumosi si foarte buni la zbor suces

 161. As vrea sa vad cat va zboara porumbei vostri daca va
  Laudati atat cu ei vr sa vad fapte nu vr mai porumbagiilorrrr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*