O INTALNIRE DE NEUITAT 2-3 FEBRUARIE 2013 ORGANIZAREA, ORGANIZATORII, CELE 14 VIZITE LA CRESCATORI DEOSEBITI, TELEVIZIUNEA LOCALA SPUN TOTUL

In dimineata zilei de 2 februarie 2013, ne-am intalnit la faimosul si luxosul hotel Corona din Drobeta Turnu Severin. Au urmat vizite la crescatori. Ce sa va spun? Pasiunea si dragostea fiecaruia fata de rasa pe care o creste nu au margini. In doua zile, nu am reusit sa vizitam decat o mica parte dintr-un numar impresionant de mare de iubitori ai Regilor cerului (porumbei de zbor de diferite rase cu prestatie deosebita ca durata, inaltime, disparitie).
Un oras, Drobeta Turnu Severin, fara egal in Romania ca numar de columbofili iubitori de porumbei de zbor. Am inceput cu domnul Plavita Liviu, crescator de Zburatori de Severin si Voiajori, domnul Nicu Trandafir, crescator de Zburatori de Severin, domnul Boboiceanu Niculae, rasa Galateni, domnul Zarafu Remus, crescator de Galateni, domnul Tesila Radu, rasa Galateni, domnul Mitica Armasu, crescator rasa Galateni, domnul Adi Zamfir, Codalbi-Galateni, Capaciti pe rosu-Galateni, domnul Draghici Stefan, crescator Tippleri englezi, domnul Armulescu George, rasa Galateni, domnul Marsu Virgil, Zburatori de Severin predominand culoarea alba, domnul Dani Tronea, crescator Ciungi de Ploiesti, domnul Armand Curelea, rasa Ciungi de Ploiesti, domnul Marius Buzgure, Zburatori de Severin si rasa Galateni, si domnul Ploscaru Petre, Ciungi de Ploiesti.
Fotografiile porumbeilor la fiecare crescator pornesc de la domnul Plavitiu Liviu si se incheie cu domnul Ploscaru Petre. Toti acesti crescatori care iubesc porumbei de mare performanta la zbor ii ingrijesc foarte bine, sunt maestri in organizari de concursuri de zbor, tin la calitatea zborului si la fiecare rasa de zbor la mare inaltime si durata au reguli clare.
Prin selectia pe care au facut-o la concursurile de zbor fiecare are caracteristicile lui. Priviti la porumbei constructia corpului, aripile, coloritul penelor, cozilor si analizand rezultatele de la concursurile de zbor la fiecare rasa de zbor in parte, veti trage singuri concluzia. Sunt porumbei de zbor la mare inaltime, durata, disparitie, adevarati Regi ai cerului. Unde este domnul Matei Smadu sa vada porumbarii de azi si numarul lor?
Torino,
Februarie 201310 Responses to O INTALNIRE DE NEUITAT 2-3 FEBRUARIE 2013 ORGANIZAREA, ORGANIZATORII, CELE 14 VIZITE LA CRESCATORI DEOSEBITI, TELEVIZIUNEA LOCALA SPUN TOTUL

 1. Superb !
  Fara cuvinte !
  Felicitari Severinu , felicitari Asociatia Crescatorilor de Porumbei Jucatori de Galati , felicitari C.N.T. !
  Ati facut o treaba extraordinara .

 2. O intalnire istorica pentru lumea columbofila a crescatorilor de porumbei de zbor si agrement .
  Reteta succesului a fost garantata de colaborarea perfecta dintre Laurentiu Bogorodita , liderul celor de la A.C.P.J.G.- Mehedinti si Remus Zarafu , liderul celor de la C.N.T.- Mehedinti .
  La acest lucru s-au adaugat un hotel si un restaurant de 5 stele , proprietatea domnului Tronea Daniel .
  Si ca sa fie totul perfect , ospitalitatea olteneasca a fost ingredientul cu care fiecare crescator vizitat , a facut ca acest eveniment de la Drobeta Turnu Severin , sa fie de vis .

 3. Ce sa zic , fratilor ?
  De aceasta data , jos palaria !
  Ca si amploare a evenimentului , ati concurat cu voiojoristii si cred ca pe alocuri i-ati si depasit .
  Toata stima si respectul .
  Felicitari organizatorilor !

 4. Oameni din toate colturile tarii uniti de aceasta nobila pasiune !
  Frumos si emotionant .

 5. Nea Torine , ne-ai spart !
  Ai aici 100 de poze , una mai frumoasa decat alta .
  Astea sunt poze de arhiva , care peste ani o sa aiba o mare valoare .
  In pozele alea unde apare cainele amstaff , maro in curte , porumbeii galateni sunt superbi .
  De fapt la toti crescatorii din Mehedinti care apar in fotografii , galatenii sunt perle .
  La cat sunt de frumosi acesti porumbei , faptul ca mai si zboara …

 6. Nu am crezut ca la Drobeta Turnu Severin , exista porumbei atat de FRUMOSI , la toate rasele .
  Aceasta zona , era cunoscuta si renumita pentru zboruri de durata si altitudine , dar prin intermediul acestor poze , am descoperit si o alta latura a porumbeilor din Mehedinti , FRUMUSETEA la mana .

 7. Cei de la C.N.T. – Mehedinti , probabil si-au dat seama , ca n-are nici un sens ca in 2013 sa mai plateasca 40 ron la F.R.S.C. , ca sa fie membrii la o asociatie de VOIAJORI .
  Daca mai ramaneau acolo , probabil ar fi urmat sa zboare la general si la fond , ca sa vorbim in termeni voiajoristici .
  Din pozele de mai sus , am inteles toti , indiferent cat de naroji am fi , ca locul lor este langa cei din Asociatia Crescatorilor de Porumbei Jucatori de Galati – RO .
  Se stie ca in aceasta asociatie sunt afiliate atat rase de ZBOR de DURATA si INALTIME , cat si rase de FRUMUSETE romanesti si straine .
  Este o asociatie din care fac parte columbofili care cresc toate rasele de zbor , zbor/joc si ornament .
  Coincidenta sau nu , tot 40 ron au cotizatii , atat Asociatia Crescatorilor de Porumbei Jucatori de Galati din Romania , cat si F.R.S.C.-ul ;
  Singura diferenta , este ca prima se ocupa cu porumbei de zbor si agrement , iar cea din urma , cu voiajori !
  Mai este ceva important :
  - U.C.P.J.G.-RO au si Comisie de Standardizare , conform statutului , ei avand drepul de a standardiza rase romanesti , etc. .
  Misto !

 8. FOARTE FRUMOSI SI CULORI EXTRAORDINARE (FELICITARI)

 9. AM O ANTREBARE DACA DORESTE CINEVA SAM RASPUNDA. AM cunparat niste zburatori codalbi si nu var sa zboare poate cineva sam spuna de ce nu vor sa se analte

 10. pacat ca printre voi sunt oameni batrini dar poate pina acum au cerscut curci. asa arata fratilor jucatorul galatean? parca ar fi list are capul cit galeata Daca v-ar vedea ghita rosu v-ar impusca veniti in sudul dobrogei sa vedeti jucatori galateni originali nu evoluati cum spuneti voi. sa va fie rusine fabricantilor .ATI FI IN STARE SA CORCITI SI GAINILE SA SPUNETI CA SUNT PORUMBEI JUCATORI GALATENI..PROSTITI INCEPATORII SI PUBLICATI ARTICOLE CARE NU Au NICI O LEGATURA CU JAUCATORUL GALATEAN. si v-ati pus si arbitri gasca de mafioti RUSINE. SAU POATE NU STITI SA COMPARATI. EVOLUEAZA ASPECTUL MASINII DAR O RASA DE PORUMBEI NU SE FABRICA LA COMANDA SAU PENTRU CEI CE CRESC LA VOLIERA
  PORUMBELUL GALATEAN ESTE PATAT LEFTAT SI CU BETE SAU FARA BETE IN COADA CULORI ASIMETRICE VRETI VOI SA FIE PIEPT ALBA COADA CU COLORIT PERFECT CA SI BALTATURA. PUNETII LA OALA CA NU SUNT BUNI DE NIMIC NU MAI PROSTITI LUMEA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*