ANI SI ANI DE ZILE, UNIUNEA UGCPPAMR A FOST CREATA SI CONDUSA DUPA PRINCIPIUL JOCURILOR PIRAMIDALE SI PROPRIETATII PE AER

Jocurile piramidale au aparut in Occident mult mai devreme decat in Romania. In Germania, toata lumea se imbraca frumos, la costum. Toti credeau ca se vor imbogati repede aducand cat mai multi clienti. Se manca, se dansa pe mese, gastele semnau un contract, plateau rate si castigau smecherii care, dupa putin timp, schimbau locatia. La proprietatea pe aer, la fel: iti aratau hoteluri frumoase, locatii frumoase, incheiau contracte cu cei care credeau ca vor deveni proprietari pe camera in timpul concediilor si la sfarsit constatau ca nu au nimic in calitate de proprietari pe aer.
La noi, toate astea au aparut mult mai tarziu, dupa 1989. E normal, unde sa prinda aceste inselatorii? La increzatori, mincinosi si unde e multa saracie. Cu totii credeau ca se pot imbogati peste noapte. Revenind la pasiunea despre cresterea animalelor fata de ce a existat pana in 1989, este aceeasi situatia ca la jocurile piramidale Caritas sau proprietatea pe aer. Distrugerea raselor autohtone a fost tocmai datorita celor care voit au facut toate combinatiile si infuziile gresite pentru a castiga bani pe facaturi. Toate acestea, pe zi ce trecea, au facut ca fiecare rasa de odinioara sa ajunga niste corcituri, despre care chiar batranii crescatori nu stiau ce sa mai creada.
Dar nu era de ajuns. Gandirile diferite, iuteala de a deveni conducatori de asociatii a dus la aparitia a doua organizatii complet diferite: Uniunea si Federatia. Si cei mai iuti, precum Uniunea, au prins afilierea la EE. Dar cu putini membri tot nu poti face nimic. Si, dupa cum am mai zis, gustul mierii din banii proveniti din vanzarea inelelor, a cotizatiilor primite de la asociatii, la fel ca si la Caritas, a fost primordial. Membrii fondatori ai Uniunii impuneau si spuneau cum trebuie sa se comporte si ce obligatii au asociatiile.
Vazand ca totul merge in folosul lor, au incercat sa primeasca cat mai multi membri, dar cu drepturi limitate. La fel ca si la Caritas, si proprietatea pe aer s-a folosit de naivitatea si necunoasterea celor afiliati. Va dati seama ca si acum, nostalgicii, precum domnul Hadarau si multi altii, cauta un nod in papura, in loc sa-si vada greselile pe care le-au facut ani si ani la rand si sa-si aduca aminte pe cati mari crescatori i-au izolat si sa nu mai vorbim de cei de la Federatie care nici nu doreau sa-i vada alaturi de ei. Nu au creat patrimoniu si toate acestea au condus la pierderi. Cum credeti ca vechea conducere a Uniunii accepta vreodata plata transportului animalelor la expozitiile sub egida EE?
La fel ca la Caritas, primii veniti, primii imbogatiti. In rest, Dumnezeu cu mila. Dar si la proprietatea pe aer, orice inceput are si sfarsit. Eu cred ca in viitor nici cei mai apropiati ai celor care au tinut atatia ani tara in umbra nu vor mai fi de acord cu ceea ce s-a intamplat. Se apropie o zi foarte importanta, 9 augus 2014, in care toata tara va trebui sa se uneasca si toate asociatiile sa fie tratate si respectate la fel. Razbunarile nu-si au rostul. Legile la noi sunt asa cum sunt. Un nou inceput cu recunoastere reala a valorilor este mai presus decat tot ceea ce s-a intamplat.
Oricum cei care au gresit se cunosc si chiar daca mai incearca sa vocifereze sau sa pozeze in basmale curate, adevarul este super cunoscut. Bunul simt ar trebui sa aiba proprietate. Asadar, bun venit tuturor asociatiilor pe 9 august 2014 si sa aveti increderea ca totul va fi asa cum trebuie sa fie!
Torino,
Iulie 2014

3 Responses to ANI SI ANI DE ZILE, UNIUNEA UGCPPAMR A FOST CREATA SI CONDUSA DUPA PRINCIPIUL JOCURILOR PIRAMIDALE SI PROPRIETATII PE AER

  1. costin laurentiu nelu

    speram ca suntem pe un drum bun

  2. Nici nu se pune problema intoarcerii inapoi (nici macar a privirii) .Convingerea mea (si faptele dovedesc acest lucru ) este ca noua conducere a UGCPPAMR se afla pe drumul corect si legal, iar respectul este dat tuturor celor care il MERITA .

  3. Calaraseanu Eduard

    Ce s-ar fi intamplat in columbofilia romaneasca (porumbei de zbor si ornament), daca nu ar fi existat domnul Torino?
    Ca si agentul oo7, Torino s-a luptat de unul singur cu mafia columbofila, care se instalase in ultimii ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*