2016 – NU LASATI CIOLANISTII DIN UNIUNE SA O TRANSFORME IN CIOLANIADA

Ce ar trebui sa fie Uniunea? O legatura intre doua sau mai multe grupuri, asociatii, cluburi, organizatii care se conduc dupa un program unic si urmaresc realizarea aceluiasi scop. Oare aceasta Uniune din Romania indeplineste aceste conditii? Oare aceasta Uniune din Romania in momentul in care a fost infiintata a urmarit o uniune generala a asociatiilor, cluburilor afiliate?

Oare aceasta Uniune, dupa 10 ani, cu un statut recunoscut de catre judecatorie si dupa care s-au condus si s-au primit atatia membri din toata tara pana acum? De ce dintr-odata s-a transformat dupa alegerile generale din 25-26 aprilie 2015 intr-o Uniune nedreapta, nerecunoscatoare alegerilor si, ce este cel mai grav, inselarea tuturor asociatiilor, cluburilor care au platit cotizatiile la zi prin banca si au participat la toate activitatile? Prin metode total nelegale, nerespectand drepturile alegatorilor si contribuabililor, incearca eliminarea adversarilor si a castigatorilor alegerilor din 25-26 aprilie 2015.

Este o intamplare fara precedent atat in Europa, cat si in Romania. Din aproximativ 70 asociatii, cluburi, sa afli la Adunarea Generala din 5 decembrie 2015 de la Lugoj ca esti exclus ca membru cu toate ca ai indeplinit toate conditiile de-a lungul anilor. In prezenta delegatiilor din toata tara, am avut surpriza ca un grup de nelegitimi fugeau dintr-o sala in alta ignorand prezenta atator asociatii prezente. Se susoteau, si-au propus singur functiile, un ilegitim modificarea statutului propus de acesti ilegitimi dupa 10 ani in care era bine definit.

Toate acestea s-au intamplat fara acceptul tuturor asociatiilor, cluburilor afiliate Uniunii pana in 2015. In prezenta politiei si a unei firme de paza au incercat sa nu primeasca delegatiile in sala la aceasta sedinta din 5 decembrie 2015 cu toate ca legal aveau dreptul. S-au adunat intr-un colt, au inceput sa se voteze intre ei, neglijand o masa de oameni care nu au inteles nimic de la toata aceasta intalnire. Va dati seama, in fata unei Adunari Generale fara precedent, din 5 decembrie 2015, in care cu toate ca ai drepturi te trezesti ca nu le mai ai si nici nu mai stii ce sa crezi. Singura varianta a fost ca toate asociatiile prezente si neacceptate sa voteze si sa intocmeasca un proces verbal de prezenta, semnandu-l si stampilandu-l toti reprezentantii pe care ulterior l-am trimis atat la conducerea EE, cat si la judecatorie.

Oare mai este ceva normal in Romania? Oare se mai respecta vreo lege, oare unde dorim sa ajungem? Tragic este ca langa acesti alergatori dupa ciolan s-au afiliat si cateva asociatii si cluburi la care nimeni nu se astepta. Cluburi care in cadrul lor au primit aceste ciolanisti. Este inadmisibil ca oameni din Bucuresti si alte orase pe care le credeam cu crescatori adevarati pasionati de cresterea animalelor si nu ciolanisti, sa intre in acest joc. Murdar!

Cum poti sa fi de acord sau sa te afiliezi cu oameni lipsiti de scrupule si de cei 7 ani de acasa? Ce au gandit acesti nelegitimi si ce incearca sa faca e o inselatorie. Cum poti sa nu recunosti drepturile nelegitime ale pasionatilor crescatori de animale, care ti-au platit taxele an de an? In prima faza s-a incercat eliminarea catorva membri, dar neavand motive intemeiate, s-au gandit ca nu rezolva problema si doresc sa elimine zeci de asociatii si cluburi. Este un caz fara precedent.

In statutul Uniunii spune doar sa platesti cotizatiile la zi si sa participi la activitati. Eu in calitate de membru al comisiei de discplina, ales in unanimitate, am trimis o scrisoare conducerii EE pe 4 ianuarie 2016, unde am aratat cum sunt incaltate drepturile alegatorilor si ale platitorilor de taxe.

As avea o rugaminte pentru toate asociatiile, cluburile afiliate la Uniune ca obligatoriu sa plateasca taxa de 30 de lei pentru fiecare membru pana la 1 martie 2016, conform statutului in vigoare al Uniunii pastrandu-va dreptul de vot si ca membri cu drepturi depline.

Am aflat cu stupoare ca la sfarsitul anului 2015, pe 29 decembrie, ca s-a trimis la Judecatoria Sannicolau Mare modificarea statutului neaprobata legal de toti membrii Uniunii, platitori de taxe pana la sfarsitului anului 2015. Este mare curaj! S-a depus o cerere de intampinare. Eu am o mare incredere in justitia din Romania care va judeca drept toate ilegalitatile.

Ar fi frumos ca toate asociatiile si cluburile din Romania, afiliate la Uniune, sa nu accepte niciodata aceste manevre ilegale. Cresteti animale din pasiune, nu transformati pasiunea in CIOLANIADA!

Duminica, 10 ianuarie 2015, pe postul 6 TV, va invitam sa urmariti emisiunea Iarmarocul agricol, prima editie pe anul 2016 sau incepand de luni, 11 ianuarie, pe site-ul www.porumbeideperformanta.ro.

Si nu uitati de frumoasa Expozitie de la Mioveni, 15-17 ianuarie 2016, organizata de domnul Varzescu si de marele eveniment Expozitia Europeana de pe 27-31 ianuarie 2016, de la Romexpo din Bucuresti. Porumbeii voiajori, cu prezenta a 14 state, de unde nu va lipsi Asociatia ACPJG-RO Romania!

Numai din astia sa cresteti, adevarata noua varietate de rasa Jucatori de Galati!
Starcul mustacios, aprobat oare EE?

Torino,
Ianuarie 2016

2 Responses to 2016 – NU LASATI CIOLANISTII DIN UNIUNE SA O TRANSFORME IN CIOLANIADA

  1. Au foarte multe procese pe rol pentru toate magariile facute ,vor raspunde atat in fata justitiei cat si in fata asociiatiilor care au fost mintite

  2. Daca au curaj sa puna pe site-uri procesul verbal facut la lugoj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*