AWARD FOR EXCELLENCE A.C.P.J.G. ROMANIA – 2018


Respectand cele doua principii democratice, libertatea de exprimare si dreptul la asociere, conducerea A.C.P.J.G.-RO, face acest comunicat, prin care transmite membrilor sai care doresc sa participe in alte competitii, diferite de cele organizate de catre A.C.P.J.G.-RO, ca este bine sa-si urmeze idealurile!
In ultima perioada au aparut mici tensiuni, pe care am decis sa le detensionam.
Atata timp, cat participarea colegilor nostri in alte competitii, decat cele organizate de noi, nu afecteaza viata interna a A.C.P.J.G.-RO, cred ca este firesc si corect, ca fiecare dintre noi sa faca ceea ce simte!
Tot pentru a veni in sprijinul dorintelor exprimate de catre o parte din colegii nostri, vom accepta ca la etapele din campionat, pe langa fisa de zbor standard, a asociatiei, sa se zboare si cu a doua fise de zbor pe masa, bineinteles aceasta fiind completata de catre un alt arbitru, desemnat de catre organizatorii competitiei paralele, in care cativa dintre colegii nostri doresc sa fie antrenati.
Detalii legate de regulamentul de zbor din aceasta competitie paralela, de realizarea clasamentelor, de felul in care ea se va desfasura, nu ne privesc, acestea fiind probabil stabilite de cei care o organizeaza si cei care participa la ea!

Tot ceea ce s-a realizat, s-a realizat cu multa truda si sacrificii, acestea sunt lucruri pe care doar noi le cunoastem si nu am discutat despre ele pana acum.
Prin promovare constanta ne-am castigat recunoasterea, zecile de topice postate de noi in decursul anilor, s-au transformat in sute de topice, anual am organizat expozitii de nivel national, realizand colaborari cu alte foruri columbofile importante din tara si de peste hotare.
Exemplele ar mai putea continua, dar nu acesta este scopul acestui topic.
Am incercat sa transformam pasiunea in arta, dar arta cere sacrificii, eforturi pe care noi ni le-am asumat!
A.C.P.J.G.-RO este avutia nostra, o avutie spirituala care nu are pret!
Avem principii, pe care nimeni si nimic nu le poate incalca:
– Respectul reciproc, decenta, fair-play-ul intre colegi (concurenti), sunt reguli de baza pe care nimeni nu le incalca, toate acestea tin de educatie, iar in familia noastra extinsa (A.C.P.J.G.-RO), dorim sa avem doar oameni educati;
– Regulamentele de zbor, la noi sunt exigente, deoarece noi stim ca ele traseaza felul in care crescatorii isi selecteaza porumbeii…Acesta este singurul mod in care putem sa facem sa renasca acei porumbei care acum 30 de ani, reuseau ca din 7 – 8 ore de zbor, 6 – 7 ore sa le zboare pe palierul de puncte sau disparitie;
– Avem anual Adunarea Generala, la ea participa membrii afiliati la A.C.P.J.G.-RO din mai multe judete, acolo se ea decizii si acolo se stabilesc directivele pentru urmatoarele 12 luni. Orice modificare care se doreste sa survina in Regulamentul de Zbor, sau in Regulamentul de Ordine Interioara, se mentioneaza pe site-ul asociatiei, la rubrica ,,Propuneri”, rubrica care se creeaza in fiecare an, cu 30 de zile inaintea Adunarii Generale!
Nimeni, indiferent de functia pe care o ocupa, nu are dreptul sa schimbe vre-un articol din Regulamentul de Zbor, sau din Regulamentul de Ordine Interioara, in timpul anului, deci inafara Adunarii Generale!
– Notiunea de rasa, pentru noi este foarte importanta si din acest motiv urmarim cu atentie ca numele scris in Fisa de Zbor, la rubrica ,,Numele rasei participante in concurs”, sa corespunda cu realitate, ciungul sa fie ciung, tipplerul sa fie tippler, galateanul sa fie galatean, iar zburatorul de Severin sa fie zburator de Severin!
Anual ne expunem porumbeii in expozitii nationale, aceasta fiind singura posibilitate prin care se poate evita pericolul de a ne izola de tara si a deveni asociatie municipala sau judeteana!

Traim din reguli si pentru reguli si poate din acest motiv nu putem avea multe lucruri in comun cu alte structuri columbofile! Ne place sa fim noi, ne place sa murim pe baricade, dar sa stralucim si am ajuns la concluzia ca atunci cand joci bine, nu este in regula sa te intereseze cum joaca ceilalti.
Este loc sub soare pentru toata lumea, noi suntem noi, ne bazam pe calitate, nu pe cantitate, nu luam de la nimeni nimic, dar nici nu acceptam sa fim invadati sau condusi de cineva!
Atata timp cat vom exista, noi si oamenii nostrii, avem libertate, dar cu simtul raspunderii.
Prin munca oricine poate sa ajunga sus, trebuie doar sa se implice constant si sa fie altruist!

Torino principiile A.C.P.J.G. ROMANIA

3 Responses to AWARD FOR EXCELLENCE A.C.P.J.G. ROMANIA – 2018

  1. Tanasescu Octavian

    Va salut !
    Asa cum am vorbit si in ianuarie , chiar daca eu stau in Filiasi si nu am in localitate un coleg care sa ma arbitreze ma voi inscrie din acest an in A.C.P.J.G.-RO .
    Stiu ceva legat de discutiile care le aveti in ultima perioada , dar par propuneri indecente , voi trebuie sa mergeti tot inainte nu sa va intoarceti inapoi cu 30 de ani .
    Cand esti pe val toti vor sa fie ca tine , dar din pacate vor si sa ia totul de-a gata fara munca si fara sacrificii .
    Felicitari domnului Torino pentru topic , mare om , mare caracter !

  2. DUMBRAVĂ ALEXANDRU

    STIMĂ ȘI RESPECT , BĂIEȚI !
    SĂ NU FACEȚI GREŞALA SĂ VĂ LĂSAȚI INVADAȚI NUMERIC DE CRESCĂTORI DE LA ALTE CLUBURI , CARE APOI PRIN REGULA ,,MAJORITATEA DECIDE” SĂ DISTRUGĂ ȘI SĂ SCHIMBE TOATE PRINCIPIILE VOASTRE !
    ÎN MOMENTUL ÎN CARE VA DISPĂREA DISCIPLINA , PROMOVAREA ŞI REPREZENTAREA LA NIVEL NAȚIONAL , TOT CEEA CE AȚI FĂCUT PÂNĂ ACUM SE VA DUCE PE APA SÂMBETEI!
    VĂ ROG SĂ ȚINEȚI CONT DE CE VĂ SPUNE FRATELE VOSTRU ALEXANDRU !

  3. Vă salut !
    Pe 10.03.2018 vin la Severin !De asociații municipale şi județene este plină țara ,voi trebuie să rămâneți o asociație națională cu deschidere către Europa .Este super că nu ați cedat la presiunile din ultima perioadă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*