Final de sezon competitional in cadrul Clubului Sportiv Columbofil „Viitorul”- Dr. Tr. Severin

Dupa sute de ore petrecute sub cer urmarind porumbeii, columbofilii mehedinteni din cadrul clubului CSC „Viitorul” au ajuns la finalul anului competitional.

Din cele 6 etape desfasurate an de an, au fost omologate 19 zboruri. Se conosc eforturile crescatorilor de porumbei de durata si altitudine in ceea ce priveste mentinerea unui stol pentru mai multe zboruri, dar soimii (soimul calator si dunarean) fac mari pagube reusind sa ia chiar si 3-4 pasari ale aceluiasi crescator intr-o zi. Acestor atacuri li se alatura si curentii puternici din acest an, care au reusit sa faca disparute stoluri intregi, revenind acasa porumbeii cu memorie si vointa.
Multi zburatori de Severin, caci aceasta rasa se zboara in cadrul clubului, au reusit sa depaseasca timpul aratat de cronometru la coborarea pasarii ce face procentul de 50%+1 (pasarea care inchide zborul la echipa), reusind sa zboare pana la 8-9 ore si chiar mai mult, unele chiar nu au mai coborat inainte de lasarea intunericului.

Din cele 19 etape omologate, 9 au fost cu pierderi de unul, doi si chiar mai multi porumbei. In astfel de situatii, concurentii inchid concursul mult mai devreme decat este necesar. Adica daca zbori 7 pasari, in mod normal pasarea 4 inchide zborul la echipa. In cazul in care doi porumbei sunt luati de soim, zborul echipei se inchide cu pasarea 3, la fel intamplandu-se si cand porumbeii sunt luati de curenti sau nu mai coboara in ziua concursului.
Dupa cele 3 etape desfasurate in primavara acestui an, Marius Buzgure reuseste sa castige titlul de campion cu 3065 de puncte, la 428 de puncte de locul doi ocupat de Chirita Marius si la 578 de puncte de Constantin Adam, ocupantul locului 3.
La aceste 3 etape au participat si:
4. Stanescu Viorel- 2038 puncte;
5. Chiriac Ionel- 620 puncte;
6. Condescu Cristi- 605 puncte.

Dupa aproape 3 luni de pauza competitionala, a sosit si campionatul cu porumbei tineri. Desi nu raman toti puii exceptionali scosi pana la inceputul etapelor, crescatorii reusesc sa alinieze la start echipe de pana la 9 pui.

La finalul celor 3 etape de tineret, Marius Buzgure castiga campionatul de tineret cu 2241 de puncte. Pe locul secund se afla Constantin Adam cu 1920 de puncte, iar pe locul trei se pozitioneaza Stanescu Viorel cu 1013 puncte. Locul 4 este ocupat de Chirita Marius cu 863 de puncte, fiind urmat de Condescu Cristi cu 751 puncte.

In cele din urma Marius Buzgure castiga primul loc din clasamentul general cu 5306 puncte omologand 5/6 etape, astfel devenind CAMPION NATIONAL ABSOLUT 2018 fiind al doilea an consecutiv in care castiga acest trofeu.

Locul doi in acest an este ocupat de Constantin Adam care acumuleaza 4407 puncte din 4/6 etape omologate. Pe locul trei se situeaza Chirita Marius cu 3500 puncte rezultate din 3/5 etape omologate.
In continuare clasamentul arata astfel:
4. Stanescu Viorel- 3051 puncte;
5.Condescu Cristi- 1356 puncte;
6. Chiriac Ionel- 620 puncte.
Felicitari, domnilor columbofili !
Un lucru imbucurator al acestor etape (multe distruse de factorii naturali) este ca porumbeii din rasa Zburator de Severin inca presteaza unde trebuie, adica acolo sus, la disparitie. Speram ca anul viitor aceste rezultate sa para mici si sa avem parte de a vedea clasamente si zboruri mai bogate din toate punctele de vedere.

One Response to Final de sezon competitional in cadrul Clubului Sportiv Columbofil „Viitorul”- Dr. Tr. Severin

  1. Mulțumim Alex pentru topicul realizat!!
    Vreau sa urez succes tuturor columbofililor anul Victor și zboruri cât mai frumoase!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*