LIGA PROFESIONISTA – ZBOR PORUMBEI TINERET 2018, DIFERITE RASE DE ZBOR PERFORMANT – 21 BUCATI. REZULTATE FINALE: 0 (ZERO)

Este de apreciat ca un numar de crescatori din Romania de rase de porumbei de zbor, dornici fiecare la rasa lui sa arate cat de omogeni sunt porumbeii tineri la zbor pe echipa, si cat de usor vor realiza baremele pentru porumbeii tineri: 15 minute trebuie sa zboare in puncte sau disparitie, jumatate plus unul (adica 11 porumbei din 21) in primele 90 de minute si cea mai mare realizare tot la jumatate plus unul din stol (adica 11 din 21) sa zboare peste jumatate din durata zborului in puncte sau disparitie.

Mai exista in acest regulament celebru si pozibilitatea de a cobori ultimii porumbei prin influentare (adica cu porumbei legati la aripi sau ciuntiti care sa nu urce in sus etc). In regulamentul facut atat de stufos la fel ca si cel la care cei cu porumbei din rasa Galateni renuntase datorita atator aberatii incat la final nimeni nu a facut baremele. Intr-un cuvant, cu totii am incercat rezultatul final la zbor tineret 2018 Liga Profesionista 0 (zero).

Este normal, daca la porumbeii maturi mai ai o sansa fiind vara porumbeii bine antrenati pe echipa (la ladita), rasa pe care o zbori se adapteaza la echipa, dar nu Galatenii datorita caracteristicilor specifice rasei de a zbura legati, poate ai o sansa. Dar la tineret este foarte greu adica imposibil din mai multe motive: in primul rand porumbeii tineri unii crescatori ii mutileaza vara transformandu-i in ratuste facandu-le naparlire fortata (smulgerea penelor aripilor, cozile etc). Dupa ce ii cresc penele va fi alta pasare. In primul an poti avea satisfactii dupa care vei regreta.

Aceasta categorie de porumbei tineri in toamna respectiva dar fiind stolul mare datorita rapitoarelor, undelor magnetice, vantului etc, stolul capata frica, oscileaza pe paliere, se sperie, poate unii nu au dispozitie in ziua concursului si in concluzie rezultatele zborului 0 la bareme. Alti crescatori le dau medicamente sa nu naparleasca la aripi si datorita fenemonelor specificate mai sus, fiind stolul mare zburati la cutiuta rezultatele la Liga Profesionista 0 (zero).

Alti crescatori ca si mine lasa porumbeii sa naparleasca asa cum este normal dar fiind puiendrii de varste diferite nu au aceleasi calitati ca unii din prima serie care au terminat naparleala completa. Eu am incercat sa vad cum reactioneaza niste puiendrii la rasa Galateni zburati la cutie si in numar mare. Faptul ca a fost vant puternic si ziua cutremurului nu conteaza, finalul acelasi: rezultat 0 (zero). La fiecare dintre noi, o parte din porumbei au zburat mai bine dar cu acest regulament celebru, iar la toti rezultatul pe echipa a fost 0.

Va dau un exemplu de aberatie: zbor 21 de porumbei tineri. Au facut baremul de zbor in puncte sau disparitie, 15 minute in primele 90. Si acum aberatie: oare cine credeti ca va castiga intre 2 stoluri: primul stol zboara 4 ore si 2 ore si 1 minut puncte si disparitie. Al doilea stol zboara 6 ore, dar stolul majoritar fiti atenti, inchide zborul cu 2 ore si 59 de minute.

Va rog sa puneti intrebarea celor care au facut acest regulament cine castiga dupa acest regulament aberant.

O alta aberatie: daca timp de 3 ore nu se vad porumbeii se descalifica stolul. Adica: tu ai 11 porumbei sus (jumatate plus unul). Se lasa unul, 10 nu se vad 3 ore si 1 minut. Dupa 3 ore si 1 minut, datorita faptului ca nu s-au vazut esti descalificat. Vin toti 10 dupa 4 ore si esti descalificat. Regulamentul este foarte bun pentru toate rasele dar trebuie sa tineti cont ca nu pentru rasa Galateni.

M-am bagat in acest joc fara a studia bine regulamentul, e vina mea, eu doresc ca in anul 2019 cu totii in afara de mine sa zburati dupa acest regulament. Este perfect, rezultatele vor fi 0 la tineret. Eu sunt multumit ca am incercat, numai participant poti vedea si aprecia ce este rau sau bine si ce se poate imbunatati. Va rog sa aratati porumbeii pe care ii zburati asa cum vi-i arat si eu in acest articol ca nu va faceti de ras. Astia sunt porumbeii dvs. Si mentionati ce rase cresteti.

Oricum, cei mai frumosi porumbei Galateni de zbor din Romania sunt la Bucuresti.

Am discutat cu cei de la SC ROMEXPO SA si voi intra intr-o audienta la DSV Bucuresti sperand ca vom obtine aprobare fie pentru decembrie fie pentru iannuarie, cand se vor ridica restrictiile actuale.

Torino,
Octombrie 2018

6 Responses to LIGA PROFESIONISTA – ZBOR PORUMBEI TINERET 2018, DIFERITE RASE DE ZBOR PERFORMANT – 21 BUCATI. REZULTATE FINALE: 0 (ZERO)

 1. referitor la zborul din data de 28.10.2018 la care am fost prezent in calitate de arbitru pot spune ca porumbeii nu au facut baremele, au zburat destul de urat , un zbor ciudat ca si cum ceva ii deranja . zborul a inceput in jurul orei 10 in prima jumatate de ora porumbeii urcand aproape de mare inaltime dupa care au facut cateva picaje plonjand toti pe un bloc de langa crescatorie. cativa dintre ei au venit acasa iar o parte au reinceput zborul putin mai tarziu si urcand foarte frumos la mare inaltime unde au stat aproximativ 3 ore . spun asta pentru ca toata lumea sa stie exact cum au stat lucrurile fiind indreptatit sa o fac deoarece am fost ultimul care a plecat din curtea domnului torino , in jurul orei 16.30 cand toti porumbeii erau in voliera. desigur zborul a fost descalificat pt nerealizarea baremelor asa cum s-a intamplat si la restul concurentilor din tara , nu trebuie sa cautam scuze ( spun unii ca faptul ca inainte cu o noapte a avut loc un cutremur destul de mare ar putea deregla zborul porumbeilor cum se intampla la voiajori ). poate sa fie o cauza sau nu , cert este ca vantul a fost moderat, cerul partial noros acesta devenind complet senin dupa ora 12-13. numai bine tuturor si sper sa nu supar pe nimeni cu acest comentariu, este o parere personala .

 2. Eu stiu ca adevarul supara. Dar este foarte urat sa nu aveti cei 7 ani de acasa si sa comentati sub identitate falsa nefiind prezenti la cele 2 concursuri de tineret. Sunteti mereu aceeasi, o rusine. Din pacate, o parte din toata aceasta murdarie provine de la membrii ACPJG-RO. Torino

 3. Abia acum vad si eu aberatiile scrise de prietenul meu domnul Bogogorita pe facebook si ma minunez cata rautate exista in omul asta. Domnule Bogogorita, nu ai tu ani de viata cati are Torino de zburat porumbei si dumneata vii sa-i dai lui lectii de porumbarie si de regulamente. Ai pacalit o tara intreaga cu un tipler care nu exista si acum vrei sa pacalesti cu o liga care nici ea nu exista. Unde vad si eu rezultatele ligii asteia cu conducere, cu statut, cu membri? Da-mi un site ca nu am gasit nimic. Cati au zburat si ce rezultate au ca sa vad daca e liga profesionista sau gradinita. Dumneata, domnule Bogogorita, ai participat si ce rezultate ai avut?
  Astept raspuns.
  Te pup @Nic usor

 4. Si inca ceva: am stat de vorba cu specialisti care au confirmat ca la 12 ore dupa cutremur porumbeii sunt inca dezorientati. Asa ca am rugamintea sa nu mai vorbiti in necunostinta de cauza. Torino

 5. Va salut! Subiectul acesta l-am atins anul trecut , când doamna sau domnișoara Bogorodita a fost foarte deranjata.
  Dansa a fost foarte deranjata ca porumbeii de zbor gălățeni ai domnului Fane Raiciu au fost cu mult peste porumbeii pe care domnișoara împreuna cu alte câteva intermediare îi promovează .
  Pe atunci mi se explicau niște aberații cum ca sunt rase diferite și regulamente diferite etc , și ce sa vezi nu trece o jumătate de an și surpriza …. Clasament comun
  Pai bai tata Bogorodita tu ești un frustrat pe care eu nu îl înțeleg . Apropo tot ce am declarat aici se poate verifica pe situl lumea columbofili sunt sau cel puțin ar trebuii sa fie comentariile cred ca la zborurile de anul trecut.

 6. Mai nene doi ani de zile ne-ați intoxicat cu regulamentele ligii profesioniste, ideea este ca , cei care au sau au avut porumbei gălățeni linii de zbor știu bine ca astfel de zboruri cu numeric mare nu dau rezultate , este adevărat ca au fost cazuri dar întâmplătoare și nu constante. Porumbelul gălățean de zbor și durata (fără infuzii)merge doar in numeric mic.
  Am văzut și pachistanezii domnului doctor, cred ca sunt buni dar acasă la ei. Stilul modern românesc a noștrii nu mai sunt buni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*