In iarna anului 2015, am facut o promisiune, o promisiune pe care trebuie sa o ducem la bun-sfarsit!
Asa cum am afirmat atunci, in anul 2016, A.C.P.J.G.-RO va fi implicata in doua mari evenimente columbofile , “CUPA EUROPEI”, in ianuarie si “CUPA PRIETENIEI” , in luna mai.
La ambele evenimente am vrut sa aducem alaturi de noi, mai multe cluburi si asociatii care au ca obiect de activitate porumbeii de zbor de altitudine si durata, dar singurii care au trecut testul barbatiei, dar si al seriozitatii, au fost columbofilii de la Clubul Sportiv Columbofil Viitorul!
Alaturi de ei, am reprezentat Romania, la clasa – porumbei de zbor de altitudine si durata, la “CUPA EUROPEI” si tot alaturi de ei vom participa in aceasta noua competitie profesionista, numita “CUPA PRIETENIEI”.
La nivelul acestei competitii, cuvantul de ordine va fi “DISCIPLINA” , o disciplina exemplara insotita de profesionalism si rezultate rasunatoare.
Sunt nume mari ,,care se vor bate” pentru cele 3 trofee puse in joc, voi da doar cateva exemple:
– Raiciu Stefan (Nea Fane), Predrag Nedeljkovik (Peta), Piussi Vittorio Torino, Zarafu Remus (Relu), Tronea Daniel, Zamfir Cristian, Ploscaru Petre, Mateescu Vasile, Pop Ovidiu, Preda Vasile (Nea Cornel), Buzgure Marius, Trandafir Nicolae, Ciocan Sorin (Campionul din Galati) si multe alte nume grele din lumea competitiilor cu porumbei de zbor de altitudine si durata, fosti Campioni si actuali Campioni, columbofili cu reputatie, care au scris si scriu istoria acestui sport, dar au si dat si dau cel mai bun exemplu, pentru tot ceea ce inseamna bunul-simt si respectul fata de adversar!
Drobeta Turnu Severin, Calafatul, Craiova, Bucurestiul, Galatiul, Sibiul, vor fi prezente in aceasta puternica competitie, o competitie la care cu siguranta vom avea si 1-2 concurenti cu nume mari din Serbia.
In perioada urmatoare, voi veni cu detalii legate de modul in care se va desfasura acest eveniment columbofil “CUPA PRIETENIEI – 2016″!
Am postat la acest topic, fotografia in care eu si prietenul meu, Daniel Frumuselu, ne aflam alaturi de domnul Eijerkamp, olandezul care a scris si scrie istorie in sportul cu porumbei voiajori, o legenda vie, in fata careia nu poti decat sa te inclini cu respect si admiratie.
Imi doresc ca intr-o zi, sportul cu porumbei de altitudine si durata, sa ajunga la macar 25 % din anvergura la care a ajuns sportul cu porumbei voiajori.
Va pup!
Autor: Laurentiu Bogorodita
Pentru multi acest concurs este o palarie mult prea mare si din instinct de conservare vor prefera sa piarda cu 3-O , prin neprezentare !
Fuga nu-i frumoasa , dar e sanatoasa !
In genul acesta de competitie se vad caracterele puternice . Este o onoare sa participi , nu trebuie sa castigi neaparat…Ce s-ar intampla daca ar castiga toata lumea ? Ce spune domnul Zamfir este adevarat intr-un fel . Genul acesta de competitie sperie concurenții fara sânge in instalație , dar aceasta gândire este total gresita . Si pe locul 10 daca esti , nu este o rusine !
felicitari
Buna!
Eu zic sa nu ne grabim sa tragem concluzii pripite…
In perioada 21-29.05.2016, Grupa alte rase de durata si altitudine si Clubul Sportiv Columbofil Viitorul, au in calendarul competitional etapa a-2-a, maturi.
Galatenii-varietatea zbor, au si ei in calendarul competitional etapa 1 – maturi, in perioada 28-29.05.2016.
Deci, la toate 3 gruparile columbofile implicate in “CUPA PRIETENIEI”, in paralel cu aceasta competitie, se desfasoara si etapa din calendarul competitional.
Oamenii oricum zboara si au porumbeii pregatiti la acele date.
Din punctul meu de vedere, vor fi in jur de 20 de concurenti, proveniti din cele 3 campionate separate!
Va pup!
Cred ca se tem doar cei mici , aceia care nu au loturi de valoare si le este teama sa nu se faca de ras . Daca acestia mai fac parte si din rândurile laudarosilor si a zburatorilor de iarna , atunci totul este clar !
Pentru Zamfir Marian :
- Eu cunosc pe cei de la A.C.P.J.G.-RO , deoarece am fost colegul lor cand erau la Roller Club si un an dupa .
Cei de la Viitorul erau prietenii nostri si ii cunosc si pe o parte dintre ei .
Nimeni nu va prefera sa piarda cu 3 – o , prin neprezentare , dimpotriva o sa se faca rezultate foarte bune .
La Galateni eu merg pe mana a 5 persoane :
1. Rujea Sorinel ;
2. Raiciu Stefan ;
3. Preda Cornel ;
4. Zamfir Cristian ;
5. Nea Torino .
La Viitorul sunt doi foarte buni :
1. Nea Relu Zarafu ;
2. Buzgure Marius .
Iar la Rase de altitudine si durata , acolo unde am zburat eu , tari sunt urmatorii :
1. Sarbul Peta ;
2. Bogorodita Laurentiu ;
3. Ploscaru Petre ;
4. Tronea Daniel ;
5. Istodor Doru .
Pe total sunt multi altii care pot veni din spate , gen Bratu Viorel , Dudasu Petre , Pop Ovidiu , Breazu Nicu , Chirita Marius , Jarcu Costin , Curelea Armand , crescatori buni care chiar daca nu urca des in primii trei in clasamente finale , in ultimii ani au avut si etape foarte bune .
Eu zic ca opus la ce spuneti domn Zamfir , va fi o competitie in care se vor stabilii recorduri !
Vorbim dupa .
Astept cu nerabdare clasamentul final doresc mult succes tuturor participantilor.
Salut Remus!
Cum este viata in Anglia?
Vezi, acesta este avantajul tehnologiei avansate; chiar daca esti departe de casa, esti la curent cu tot ce se intampla.
Ce sa zic…in acest gen de competitie ai nevoie de mai multi factori… Sa nu ai atacuri repetate de soimi, vremea sa te ajute, se zboara in zile diferite si in orase diferite. Si chiar de noroc pana la urma ai nevoie. Baza ramane totusi materialul genetic si mana crescatorului.
In alta ordine de idei, urmarind lista columbofililor enumerati de tine mai sus, am observat ca lipsesc nea Nicu Trandafir, un columbofil care omologheaza in medie 5 zboruri din 6, pe an si domnul Liviu Plavitu, fost campion la maturi si un columbofil care investeste foarte mult in aceasta pasiune.
Sa nu uitam si generatia tanara care vine foarte tare din spate, cu investitii de zeci de milioane, in porumbei si crescatorii moderne. Cristi Condeescu, Frumuselu Daniel, alaturi de alti tineri, din punctul meu de vedere, sunt viitorul acestui sport, continuatorii acestei pasiuni la standarde inalte.
Sunt multi colegi care au un aport important in ceea ce priveste dezvoltarea sportului cu porumbei de altitudine si durata si imi cer scuze ca nu ii pot enumera pe toti !
Va pup!
Asa domnilor,faceti sportul columbofil cat mai frumos si mai atractiv.Primavara a sosit ,incepe nebunia spectacolelor cu maturi si de ce nu …cu tineretul.
Fie ca cel mai bun sa castige !
1.Atat la Cupa Prieteniei , cat si in etapele din Campionat , arbitrajele vor fi facute doar de membrii cotizanti !
In cazul in care gresesc sau fraudeaza intentionat , fiind membrii cotizanti , pot fi sanctionati , ajungandu-se pana la excludere daca se considera ca s-a constatat viciere de rezultat realizata cu intentie !
2.Obligatoriu , fisele de zbor se complecteaza in procent de 100 % , in curtea concurentului , imediat dupa terminarea etapei , fiind semnate atat de concurent , cat si de arbitru.
3.Arbitru are obligatia , ca pana la lasarea intunericului sa inmaneze fisa de zbor responsabilului tehnic din zona respectiva .
4.Responsabilul tehnic , are obligatia , ca in cel mult 48 de ore de la terminarea etapei respective , sa scaneze fisele de zbor si sa le transmita prin e-mail omologatorului national !
5.Incalcarea unuia din cele 4 puncte mentionate mai sus , atrage pierderea etapei respective !
Aceste reguli de baza sunt obligatorii in toate judetele unde asociatia are membrii cotizanti , nu doar la noi in Galati !
Cu stima si respect ,
Columbofil- Galati
CEL MAI BUN SA CASTIGE!!!!
Asa cum s-a stabilit la Adunarea Generala de la sfarsitul anului 2015, fiecare participant la “CUPA PRIETENIEI” va cotiza cu suma de 20 ron, acesti bani constituind fondul de premieră pentru aceasta competiție.
Se premiază locurile 1, 2, si 3, la echipa si se mai ofera o cupă clubului, grupei, din care provine câștigătorul locului 1.
In functie de numarul de participanți, cum este firesc, cupele vor fi mai mici sau mai mari.
cel mai bun sa castige
Ce spune ,,Columbofil – Galati” , este normal si firesc , nici nu vad cum poate fi altfel !
Sa fim seriosi , suntem in anul 2016 , nu in anul 1960 , toamna ! Unde s-a mai vazut sa plece arbitru din curte fara sa închidă fisa de zbor ? Iar referitor la arbitrii , normal ca sunt membrii cotizanti ! Doar nu sa luam oameni de pe strada care sa arbitraze in etape !
Legat de transmiterea fiselor de zbor catre omologator , pe e-mail , regulamentul spune clar ca tehnicul nu poate sa intirzie mai mult de 48 de ore , de la terminarea etapei. Regulamentul este regulament pentru toata lumea si nimeni nu si-a permis sa-l încalce , ca in aceste situatii nu este loc de tocmeală !